Polis amir ve memurları için saç ve sakal konuları Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde düzenlenmiştir. Polisler, hiçbir şekilde sakal ve bıyık bırakamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilmelidir. Favoriler kulak deliği hizasını geçmemelidir.
Saçlar kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta, favoriler kulak deliği hizasında ve yere paralel olacaktır. Saç bakımına özen gösterilecek, taranmamış, toplanmamış, kirli veya abartılı saçla görev ifa edilmeyecek ve tırnak uzatılmayacaktır.
Uzun saç bırakan bayanlar saçlarını toplar, dağınık bırakamazlar. Kısa saç bırakan bayanların saç uzunlukları omuz hizasını geçemez ve dağınık olamaz. Bayan personelin saç uzunluklarına bakılmaksızın, saçları dağınık, dikkat çekecek ve resmi üniformaya yakışmayacak şekilde olamaz.
Resmi Gazete'de yayımlanan "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği"ne göre, görünmeyen dövme, yara izi ile belirli derecelerdeki kellik polisliğe engel olmaktan çıkarıldı.
Erkek öğrenciler her gün sakal tıraşı, en az 15 günde bir saç tıraşı olmak zorundadır. Erkek öğrenciler sakal ve bıyık bırakamazlar. ç) Öğrenciler genel beden temizliğini kendilerine ayrılan yer ve zamanda yaparlar. Lavabolar ve tuvaletler uygun şekilde kullanılır.
İlgili 43 soru bulundu
Polisler, hiçbir şekilde sakal ve bıyık bırakamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilmelidir. Favoriler kulak deliği hizasını geçmemelidir. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir.
POMEM ön sağlık aşamasında kişilerin yüzlerinde beş metreden bakıldığında belli olacak şekilde kalıcı izi olanlar elenmektedir. Seyrek veya çok açık olmayan saçlar kabul görmektedir. Ancak kellik durumunda adaylar elenmektedir.
Kambur olanlar elenmektedir. Ayrıca göğüs kafesinde gözle görünecek biçimde bozukluğu bulunanlar da elenir. Parmak, kol ve bileklerde şekil bozukluğu, fonksiyon kaybı veya uzuv kaybı olan bireyler de elenmektedir. Uzunluk kısalık olanlar da elenmektedir.
PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri, POMEM, PMYO öğrencileri için dövme eşkal belirleyici olmasından dolayı, yazlık üniforma giyildiği zaman vücudun açık alanlarında yer alması durumunda mesleğin icrası için engel nedeni olarak sayılmaktadır.
Sınav yapıldığı tarihte 26 yaşından büyük olanlar lise mezunu polislik için başvuramaz. Yaş düzeltmeleri sınav başvurusu sırasında geçerli sayılmaz. Sınava başvuru yapabilmek için erkeklerin en az 167 cm, kadınların ise 162 cm olması gerekir. Beden kitle indeksi en az 18 en fazla 27 olmalıdır.
İçişleri Bakanlığı, emniyet mensupları hakkında değişikliğe gitti. Yönetmelikteki, "makyaj ve saç modellerinde abartıya kaçamaz" düzenlemesi; "makyaj, saç modelleri ve renklerinde abartıya kaçamaz" olarak değiştirildi. Yönetmelikte ayrıca, "Uzun saç bırakan bayanlar saçlarını toplar, dağınık bırakamazlar.
b. Bayan personel abartılı makyaj ve saç modelleri kullanmayacak, tırnakları mesleki ciddiyete uygun olacaktır. c. Personelin saçları dağınık, bakımsız veya dikkat çekecek şekil ve renkte olmayacaktır.
4-Öğrenci adaylarının; saçı uzun olanların omuz hizasını, saçı kısa olanlarında kulak memesini geçmeyecek şekilde saçlarını kestirmeleri, başörtüsü kullanacakların lacivert ve desensiz başörtüsü getirmeleri, saçları sarı, kızıl vb. renkte boyalı olanlar koyu renge boyatarak gelmeleri.
Buna göre; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, memurlara her gün sakal kesme zorunluluğu getiren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'in 5. maddesindeki “Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.” ibaresinin kaldırılmasına karar verdi.
Resmi üniforma ile büro hizmeti yapan personel, görev anında kışlık elbise ile bot yerine bu Yönetmelikte şekil ve özellikleri belirtilen ayakkabıyı giyebilirler. h) Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez.
Bakan Dinçer yeni kıyafet düzenlemesinin sadece kıyafeti değil öğrencinin saçını da ilgilendirdiğini belirterek uzun saç müjdesi verdi. Dinçer, düzenlemenin sadece kıyafetlere değil saçları da ilgilendirdiğini ifade ederek "Artık erkek öğrenciler okula uzun saçlı gelebilecek" dedi.
“Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun yargı görevi yapan kişilere karşı işlenmesi halinde, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Sivil polis olabilmek için lise, ön lisans, lisans ya da yüksek lisans kapsamında bir eğitime sahip olmak gerekir. Böylece KPSS sınavı ile beraber gerekli sözlü, yazılı ve fiziki sınavlar geçilir. Aynı zamanda bu sınavlar içinde psikolojik test de yer almaktadır.
Protez saç takmak polis alımları konusunda herhangi bir engel teşkil etmez.
Polislikte, adayların ön dişlerinde eksiklik olup olmadığına bakılır. Ön dişlerde 5 taneden fazla eksik olması polisliğe giriş için engel teşkil eder.
Bu madde 2012 yılında değiştirilerek ”Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır” şeklinde düzenlenmiştir. Bu madde ile lazer tedavisi sonrasında polis olma önünde engel kalmamıştır. Adaylar lazer tedavisi sonrasında gerekli şartları karşılayıp polis olabilirler. Lazer tedavisi tüm polis adayları için serbestir.
Polislikte göz derecesi kaçtır? Gözlükle veya lens ile yapılan muayenede her iki gözün görme derecesi toplamı en az 16/20 olmalıdır. Yani bir gözün görme seviyesi 7/10, diğer gözün görme seviyesi 6/10 ise, toplamda 14/20 elde edilir. Bu kişinin polis olmasına engel yoktur.
Kuruma giriş POMEM Giriş Yönetmeliği 5. Madde gereğince önlisans ya da lisans olmak suretiyle farklı alanlarda eğitim görerek mezunolan kişilerin başvurabilmesi öngörülmüştür. Dolayısıyla önlisans ve lisans mezunu olmayan kişilerin POMEM'e başvuru yapması mümkün değildir.
Saç dökülmesi tipik olarak 20'li ve 30'lu yaşlarda başlar, ancak kadınlarda değişiklikler menopozdan sonra en belirgindir. Bu durum aynı zamanda androgenetik alopesi ve erkeklerde erkek tipi kellik olarak adlandırılır.
Polis Meslek Yüksekokulu'na alınacak erkek öğrencilerin, en az 167 cm, kadın öğrencilerin ise en az 162 cm boy uzunluğu olması gerekmektedir. Ayrıca Polis Meslek Yüksekokulu'na alınacak erkek ve bayan öğrencilerin, 18.00 - 27.00 aralığında beden kitle indeksine sahip olma zorunluluğu bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri