Dilimize Arapçadan geçmiş olan mürebbi kelimesi, terbiye sözcüğünden türetilmiştir. Terbiye hem ahlak hem de eğitim anlamına gelirken mürebbi de eğiten, terbiye eden, kişiye bilmesi gerekenleri öğreten kişi demektir.
Diğer bir anlam olarak besleyen, yetiştiren, terbiye eden (mürebbi – mürebbiye) anlamına geliyor. Rab, tüm varlıkları var eden, her türün niteliklerini belirleyen ve onlara, varlıklarını idame ettirici, türünün davranışlarını belirleyici, bilgiyi öğreten anlamında Allah (CC)'ın bir ismi ve sıfatıdır.
mürebbi / mürebbî / مربى / مُرَبّ۪ي
Terbiyeci, terbiye eden, yetiştiren, ders veren. Pedagog. Besleyen.
Ayağın birinci parmağında meydana gelen bu deformite hastalarda ayakkabı giymede zorluk ve bu problemin görüldüğü kişilerde ayakkabı içerisinde ayak başparmaklarında meydana gelen çeşitli ağrı ve hareket kısıtlılığının ortaya çıkmasıyla görülen bir tablodur.
Türk Dil Kurumu mürebbiye terimi ile ilgili şu anlamları açıklamaktadır: - Bir çocuğun eğitim ile bakımıyla görevlendirilen kadınlara verilen isimdir.
İlgili 44 soru bulundu
Mürebbiye, bir çocuğun eğitim ve bakımıyla görevlendirilmiş kadın. Bir dadının aksine çocuğun fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak yerine çocukları eğitmeye odaklanmaktadır. Görev alanı bebeklerden çok okul çağındaki çocuklardır.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan mürebbi kelimesi, terbiye sözcüğünden türetilmiştir. Terbiye hem ahlak hem de eğitim anlamına gelirken mürebbi de eğiten, terbiye eden, kişiye bilmesi gerekenleri öğreten kişi demektir. Kelimenin müennes hali ''mürebbiye'' şeklinde yazılır.
Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kalıplaşmış ifadelerden biri olan Malumatım var, bilgim ya da haberim manasında kullanılır.
Murakıp kelimesi TDK verilerine göre denetçi demektir. Bununla beraber murakıp kelimesi Tanrı'ya bağlanarak çile dolduran kimse olarak bilinmektedir. Diyanette görev yapan denetmenlere murakıp denir. Diyanet içindeki personel ve hutbelerin denetimini murakıp üstlenir.
Mürşit kelimesi Arapça kökenli bir sözcüktür. Çok uzun yıllardır Türkçede yer alan ve kullanılan, özellikle pek çok değişik sözde öne çıkan bir kelime olarak değerlendirilmektedir. TDK açısından bakıldığında bu kelimenin anlamı, 'Doğru yolu gösteren kimse ya da kılavuz' anlamı üzerinden ele alınmaktadır.
[ مُ حِ ب ب ] (ع ص) دوست. دوست دارنده. (غیاث) (ناظم الاطباء).
Dinden dönen, İslam dinini terk eden ve onu reddeden biçiminde mürted kelimesi ne ifade etmek mümkün.
Mezbur sözcüğü, adı geçen ve ismi yukarda geçen anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Arapça olarak da, anılan anlamında kullanılıyor.
Rab = Besleyen, yetiştiren, terbiye eden demektir. O zaman yukarıdaki ifade, (Ellerimizi terbiye edenlerin terbiye edeni olan yüce Allah'a açtık) anlamına gelir.
Allah'ın isimlerinden biri. Allah'ın isimleri için kullanılan bir tabir.
Mürebbiye terbiye eden anlamındadır. Arapça ve İbranice 'Rab' yani terbiye eden anlamın- daki fiilden gelmektedir.
Murakıp olmak isteyen kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan ilanları yakından takip etmesi gerekir. Yayınlanan ilanlar kapsamında en az 4 yıllık dini yüksek öğretim mezunu olmanız gerekir. Bununla birlikte başkanlıkta en az 5 sene görev yapma şartı istenir.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın taşra teşkilatındaki denetim, teftiş, ön inceleme, inceleme ve soruşturma gibi işlemleri murakıplar tarafından yapılmaktadır. Ancak bu görevleri yerine getirirken emsallerine ve eşdeğerlerine göre özlük hakları bakımında mağdur edilmekte.
Murakıp kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Murakıp kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı murāḳib şeklindedir.
Teveccüh, yönelmek demektir. Bir tasavvuf terimidir. Tasavvufta teveccüh, şeyhin, bütün manevî gücünü adeta bir aşılama sebep olacak şekilde müridin kalbi üzerine yöneltmesi ve aktarmasıdır. Camide toplanıp sırt sırta oturulur ve mürşit, sufilere tek tek teveccüh eder.
Mülahaza Etmek Ne Demektir? Bir konu hakkında emin oluncaya kadar etraflıca düşünmeye mülahaza etmek denir. Bu kelime aynı zamanda gözlem yaparak sonuç çıkarmak ve incelemek manasına gelir.
Marjinal kelimesi, anlam olarak, farklı, sıradan olmayan, toplumda alışılagelmiş düzenin dışında kalan anlamı taşır. Genellikle, kişiler için kullanılmakta olan marjinal kelimesi, aynı zamanda sıfat olma özelliği taşımaktadır. Marjinal kelimesinin, özellikle moda dünyasında sıkça kullanıldığını görmekteyiz.
Yeni kurulacak olan düzene karşı çıkan, kabul etmeyen kimselere mürteci denir. Bu kimseleri gerici olarak tanımlamak da mümkündür. Mürteciler yeni düzeni kabul etmekte zorlanır ve bu düzenin kurulması aşamasında direniş gösterir.
'm' den e. : muallimin) : tâlim eden, öğreten, "öğretmen, hoca. muallim-i evvel : Aristo.
Mürur TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Geçme, bir taraftan girip diğer taraftan çıkma. Geçip gitme. Sona erme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri