Mürekkep püskürtmeli yazıcı, diğer adıyla inkjet yazıcılar, metin ve grafikleri kağıda püskürterek baskı alan yazıcılardır. Bu yazıcılar, sıvı mürekkep içeren kartuşlar kullanır. Yazıcı kafası, bu kartuşlardan gelen mürekkebi, kağıt üzerinde istenilen noktalara püskürterek baskıyı oluşturur.
Tanklı yazıcılar, özellikle renkli belge veya fotoğraf baskıları için tasarlandıkları için yüksek kaliteli renk üretimine odaklanır. Her renk, genellikle ayrı bir mürekkep tankında bulunur. Bu sayede kullanıcılar, sadece tükenen mürekkep rengini doldurarak ekonomik bir yazdırma çözümü elde edebilirler.
Mürekkebin başarıyla püskürtülebilmesi için, sıvı mürekkebin belli bir sıcaklığa erişmesi gerekmektedir ve bu şartı mürekkep püskürtmeli yazıcıların tüp ısıtıcı ağızları gerçekleştirir. Tüp ısıtıcı tarafından ısıtılan sıvı mürekkep, ortaya çıkan basınç sayesinde isabetli ve hatasız bir şekilde püskürtülebilir.
Mürekkep püskürtmeli yazıcı nedir sorusunun da çok fazla sorulduğu görülmektedir. Bu yazıcılar, bilgisayarlardan aldığı sinyallerle çalışmaktadır. Elektronik uçlarla ve mürekkeple metin ve grafik baskısı için kullanılabilmektedir. Mürekkebin püskürtülerek baskı malzemesinin üzerine geçirilmesi sağlanmaktadır.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, fotoğraflar ve okul projeleri gibi küçük, görüntü ağırlıklı belgeler için en uygunudur. Ancak, ağır miktarda metin tabanlı belgeleri işleyebilecek bir yazıcı arıyorsanız, bir lazer yazıcı daha verimli ve ekonomik bir seçimdir.
İlgili 26 soru bulundu
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar sıvı mürekkebi kağıt üzerine uygularken, lazer yazıcılar yüksek sıcaklıktaki bir silindir ile sayfayla kaynaştırılan kuru toner kullanır.
Bitmeyen kartuş sistemiyle baskı kalitesinde bir bozulma olmadan, %90'a varan oranlarda tasarruf sağlanmaktadır. Düşük maliyetlerle binlerce sayfa baskı alınabilir. Yazıcı içindeki püskürtme kartuşları; mürekkep bittikçe hortumlar vasıtasıyla bu tanklardan mürekkep çeker. Bu sayede kartuşları mürekkeple besler.
Lazer yazıcı modelleri daha az yer kaplamaktadır. Bunun yanı sıra lazer yazıcı modelleri hem siyah hem de renkli baskı yapmaktadır. Lazer yazıcı modelleri ile 400 ya da 500 arası baskı yapabilirsiniz. Ancak mürekkep püskürtmeli yazıcılarda yapabileceğiniz baskı sayısı yalnızca 100 olmaktadır.
Lazer Yazıcı Mürekkebi Biter Mi? Evet, lazer yazıcı mürekkebi biter. Eğer çipli bir toner kullanıyorsanız toner azaldığında yazıcı size bir uyarı verir. Bazı durumlarda toner atıkları, toner bitse dahi baskı yapmaya devam eder.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda genellikle boya bazlı mürekkepler kullanılır ancak Canon, pigment bazlı siyah mürekkebi boya bazlı renkli mürekkeplerle birleştiren hibrit mürekkep sistemlerinde yıllara dayanan uzmanlığa sahiptir.
Mürekkep püskürtmeli yazıcı, diğer adıyla inkjet yazıcılar, metin ve grafikleri kağıda püskürterek baskı alan yazıcılardır. Bu yazıcılar, sıvı mürekkep içeren kartuşlar kullanır. Yazıcı kafası, bu kartuşlardan gelen mürekkebi, kağıt üzerinde istenilen noktalara püskürterek baskıyı oluşturur.
Siyah ve renkli çıktılar almanıza imkân sağlayan, çözünürlük kalitesi yüksek ürün sayesinde çalışmalarınızı profesyonel, sorunsuz, rahat şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Tanklı yazıcılarda kartuş var mı? Mürekkep tanklı yazıcılarda, geleneksel kartuşlar yerine mürekkep tankları bulunur.
Deskjet yazıcılar, renkli ve siyah-beyaz baskı işlemi gerçekleştirir. Farklı kağıt türlerini kullanabilme özelliğine sahip olan deskjet yazıcılar aynı zamanda kaliteli baskı da yapar. Photoret Precision Teknolojisi'nin kullanıldığı deskjet yazıcılar paralel ve USB portlarına sahiptir.
En İyi Yazıcılar 💯 Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Mürekkep tanklı yazıcı baskı için sıvı mürekkep kullanan mürekkep püskürtmeli yazıcıların bir modelidir. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kartuş maliyetleri yüksek olduğundan dolayı dolumu görece daha kolay olan tankların mürekkep şişeleri ile doldurulması metodu ile kullanılır.
Kartuş ve Toner Arasındaki Fark Nedir? Kartuşlar sıvı içerir ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar tarafından kullanılır. Toner toz halinde mürekkebi kağıt üzerine lazer yazıcılar tarafından kullanılır. Bir kartuşunun içindeki mürekkep, sahip olduğunuz kartuşa bağlı olarak boya bazlı veya pigment bazlı olabilir.
Ortalama bir kartuştan 200 sayfalık bir çıktı almanız mümkündür. Kartuş ne kadar yazar diye soranların kartuş markasına ve kartuşun kapasitesine de dikkat etmesi gereklidir.
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur. Ayrıca 2 kartuş kullanan Canon marka tüm yazıcılarla uyumludur.
Bitmeyen kartuş, tekrar tekrar mürekkep doldurulmaya ihtiyaç duyulmayan ve direkt olarak mürekkep haznesinden mürekkep çekebilen kartuşlardır. Bu kartuşlar genellikle bitmeyen kartuşlu yazıcılar ile uyumlu bir şekilde çalışabilir.
Hollanda'daki Delft Teknoloji Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, kelimenin gerçek anlamında bir lazer yazıcı geliştirmeyi başardı. Bu teknoloji herhangi bir mürekkep kartuşuna veya tonere gerek duymuyor.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri