topkapı sarayı kutsal emanetler bolumunde bulunur.
Hazreti Musa, İsrailoğullarını Firavunun gazabından işte bu asanın ucundaki mucize ile kurtardı. Elindeki asa ile Kızıldeniz'i yarmış ve onu Peygamberliğe yücelten büyük mucizeyi gerçekleştirmişti.
Kutsal Emanetler/Hz.Musa'nın Asası - Topkapı Sarayı, İstanbul Resmi - Tripadvisor.
Musa'nın asası büyücülerin asalarını yutmuştur.
İkinci olarak Fir'avun'a tevhidi anlatmak için onun huzuruna çıkan Mûsâ Peygamber, peygamberliğini ispat için ona mûcize göstermek için asâsını yere atar ve değnek yılana dönüşür.
İlgili 17 soru bulundu
Kur'ân-ı Kerim, 27/12; 28/32. Bunun üzerine (Musa) asasını attı ve bir anda apaçık bir yılan oluverdi. Bunun üzerine asasını bırakıverdi, bir de (ne görsünler) o, açıkça bir ejderha oluverdi. Bunun üzerine Mûsa asâsını bırakıverdi; apaçık bir ejderha oluverdi.
Genç çiftlerin özel anlarına tanıklık eden ağaç, yurt içi ve dışından gelen yılda yaklaşık 50 bin ziyaretçisiyle köylülere ek gelir kapısı oluyor. Çınar ağacının, Hz. Musa'nın asasının ab-ı hayat (ölümsüzlük suyu) sayesinde filizlenip kök salmasıyla meydana geldiğine dair çeşitli efsaneler anlatılmaktadır.
Mûsâ, öğle vakti halkın istirahate çekilmiş olduğu bir sırada bu şehre girmiş, şehirde biri İsrâiloğulları'ndan, diğeri Kıptîler'den olan iki kişinin kavga ettiğini görmüş, İsrâilli'nin kendisinden yardım istemesi üzerine Kıptî'ye bir yumruk vurarak ölümüne sebep olmuştur.
Nisa, Maide, Bakara, Araf, En'am, Yunus, Hud, İbrahim ve Kehf sureleri Hz. Musa'dan bahsedilen ayetler içermektedir. Hz. Musa ile ilgili bilinen en büyük mucize Kızıldeniz'i ortadan ikiye ayırması, Firavun'u ve tüm ordusunu bu suların altında bırakmasıdır.
Teoriler arasında "boğulan" Firavunun, VIII. Sobekhotep (MÖ. 1645-1629)
Musa (İbranice: מֹשֶׁה, ISO 259-3: Mošeh, Modern: Mōş´eh), Hristiyanlık, İslam ve Bahâîlik gibi İbrahimî dinlerde önemli bir peygamber, Yahudilikte ise en büyük peygamber kabul edilen İbrani din büyüğüdür.
Şanlıurfa. Kente 80 kilometre mesafedeki Eyyübiye ilçesine bağlı Yağmurlu Mahallesi'nde yer alan antik kent, firavundan kaçan Hazreti Musa'nın yaşadığı yer olarak kabul ediliyor. Halk arasında Musa Peygamber'in, kayınpederi Şuayip Peygamber ile bu bölgede buluştuğu anlatılıyor.
Yahudilik'te. Tevrat'a göre Mûsâ, Levi kabilesinden Amram ve Yokebed'in oğludur, Mısır'da doğmuştur.
Ahit Sandığı, içinde Hz. Harun ve Hz. Musa'nın eşyaları ile 'On Emir'in yazıldığı taş levhaların muhafaza edildiği, çok değerli ve gizemli bir sandık. Bu sandığın, İsrailoğulları Mısır'dan çıktıktan sonra Sina Dağı'nın eteklerinde yapıldığı sanılıyor.
Yed-i beyzâ (beyaz el), Tevrat'a ve Kur'an'a göre Hz. Mûsâ'nın peygamberliğini kanıtlamak için gösterdiği bir mûcizedir.
وَمَا تِلْكَ بِيَمِينِكَ يَا مُوسَى “Elindeki nedir Ey Musa?” Cenab-ı Hakk'ın “Elindeki nedir?” şeklinde soru sorması, elindeki asada, ona çok harikalar göstereceğine dikkatini çekmek içindir. “Ey Musa” şeklinde ismen de hitabı, onun ünsiyet etmesini sağlamak ve tenbihte bulunmak için bir tekrardır.
Ahd-i Atîk, Hz. Mûsâ'nın mücadele ettiği firavun ile daha önce İsrâiloğulları'na zulmeden firavunun farklı kişiler olduğunu belirtmektedir. Bu firavunun II. Ramses'in oğlu Menephtah olması muhtemeldir.
Azrail (as) bir anda milyonlarca ruhu almakla mükellef olduğu için, Allah, Azrail'e (as), bu ruhlar adedince misalî göz ve teveccüh vermiştir. İşte Hazret-i Musa (as)'in tokat attığı göz, Azrail (as)'in hakiki gözü ve sûreti değil, misalî gözlerinden bir tanesidir.
Tâhir, el-Bed' ve't-Tarih, (Şâmile 3.23), s. 107. İbn Habîb'in el-Muhabber adlı eserinde yapılan tarih- lendirmeye göre Âdem ile Nuh arasında 2200, Nuh ile İbrahim arasında 1143, İbrahim ile Musa arasında 570, Musa ile Davut arasında 590, Davut ile İsa arasında 1053, İsa ile Muhammed (s) arasında 600 yıl vardır.
Musa'nın dilinde, ağzına ateş koyma gibi küçükken yaşamış olabileceği bir travmadan kaynaklı fizyolojik bir rahatsızlığın yanında; aşırı heyecanlı, ürkek ve tedirgin mizaçlı olmasından kaynaklanan bir konuşma güçlüğünün olduğu, bu konuşma güçlüğünün, kekemelik, pelteklik veya tutukluk olabileceği, bu sorunun nübüvvet ...
Musa'nın kabrinin Eriha ile Kudüs arasında bir bölgede yer aldığı belirtilmektedir.
Buna göre Hz. Mûsâ'nın elindeki asâ önce yılana dönüşür, sonra da eski haline gelir (Çıkış, 4/1-5).
Sina Dağı Musa'ya Allah tarafından iki taş levhanın Musa'ya verildiği yer olarak bilinmektedir.
Tevrat'a Göre
Şuayb ayrıca Tevrat'ta önemli bir yere sahiptir. Musa'nın kayınpederidir ve Tevrat'ta geçen Yitro ile aynı kişidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri