Ayrıca Bilim Uygulamaları dersine giren öğretmenlerin büyük çoğunluğu fen bilimleri öğretmenleridir. Seçmeli derslerin seçiminde okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler etkili olmaktadır. 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders açılabilmektedir.
Sosyal bilgiler öğretmenleri, devlet okulları ve özel okullarda ilkokul 4. sınıftan itibaren ortaokul düzeyindeki öğrencilere tarih, coğrafya ve yurttaşlık bilgisi konularını anlatmaktadır. İlkokul 1., 2. ve 3. sınıflarda ise 'Hayat Bilgisi' dersine yer verilir.
Sınıf öğretmeni 1. Sınıf ile 4. Sınıf arasında eğitim verir. Öğrencilere okuma yazma öğretir. Hayat bilgisi, sosyal bilimler, fen bilimleri gibi derslere girer.
İlgili 39 soru bulundu
İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 64. maddesinde, 4 ve 5. sınıflarda beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ve bilişim teknolojileri derslerinin branş öğretmenlerince okutulabileceği belirtilmiştir.
Görsel Sanatlar Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Güzel Sanatlar Lisesi çıkışlı olmak avantaj sağlar ancak atanabilmek için sonrasında üniversitelerin dört yıllık resim öğretmenliği, görsel sanatlar ve tasarım, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı gibi bölümlerinden mezun olmak gerekir.
Talim ve Terbiye Kurulunun 14.07.2005 tarih ve 192 sayılı Kararı gereği 6,7 ve 8. sınıflarda yer alan Teknoloji ve Tasarım dersini, İş Eğitimi branşına atanmış öğretmenler yürütür. Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretim Programı'nın hedeflenen amaçlara ulaşması için dersteki öğrenci sayısı 25'i geçmemelidir.
Proje Hazırlama: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur. Rehberlik/Sosyal Etkinlikler/Sosyal Etkinlik: Bu derslerin okutulduğu kurumda görev yapan bütün alan öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
Bu açıklamalara göre; Trafik ve İlk Yardım ders yükü öncelikle Beden Eğitimi, Biyoloji, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sağlık Bilgisi ile Sağlık/Sağlık Hizmetleri alanı öğretmenlerince okutulacağından bu alanların in ders yüküne dahil edilmektedir.
b) Özel eğitim sınıflarında görme, işitme ve zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri görev yapar. Bu sınıflara, öğrencilerin yetersizlik türüne göre öğretmen görevlendirmesi yapılır.
Devlet okulları ve özel okullarda çalışan Arapça Öğretmeni, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı müfredata göre derslerini işler. İmam-Hatip ortaokulu ve İmam-Hatip Liselerinde Arapça ve mesleki Arapça derslerine girer. Öğrencilere Arapça konusunda iletişim yeterliliği ve dile hâkim olma becerisi kazandırır.
Matematik öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Matematik Öğretmenliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca, Matematik - Bilgisayar ve Matematik Mühendisliği bölümü mezunu bireyler de pedagojik formasyon alarak bu mesleki unvana hak kazanmaktadır.
Tüm lise 10.sınıf ve 11.sınıflardaki felsefe derslerine girer. Sosyal Bilimler Liselerindeki zorunlu ortak ders olarak okutulan psikoloji, sosyoloji, mantık, sosyal bilim çalışmaları derslerine girer.
Sınıf öğretmeni olmak isteyen kişiler üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren Sınıf Öğretmenliği bölümünde eğitim görürler. Bu bölümde derslerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler bölümden mezun olduktan sonra işe başlayabilirler.
Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden fizik öğretmenliği, matematik öğretmenliği veya astronomi ve uzay bilimi bölümlerinden birisinden mezun olanlar, ilk ve orta öğretim sınıflarında astronomi dersleri verebilirler.
Biyoloji dersinin yanı sıra, sağlık bilgisi, çevre ve insan, ilk yardım, fen bilgisi, biyoloji uygulamaları ve insan anatomisi derslerine de girebilirler.
Tarih öğretmenleri, Tarih dersi dışında; - Milli Tarih, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Demokrasi ve İnsan Hakları, Genel Türk Tarihi, Osmanlı Tarihi, İslam Tarihi, Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi, Türk Eğitim Tarihi derslerini verebilirler.
Üniversitelerin Grafik Tasarımı veya Grafik Bölümünden mezun olanlar tezsiz yüksek lisans yaptıkları takdirde grafik öğretmeni olur. Grafik öğretmeni öğrencilere müfredata uygun olarak ders verir, seviyelerini ölçmek için sınav yapar ve ödevlerini kontrol eder.
eleman.net verilerine göre, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni 2023 yılında ortalama 15.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 12.210 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.480 TL maaş alıyordu.
Meslek yüksekokullarındaki akademik kadro ilanları incelendiğinde ise, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programlarına öğretim görevlisi alımında işletme, kamu yönetimi, iktisat ve maliye mezunlarının başvurabileceği sonucuna ulaşılmıştır.
eleman.net verilerine göre, Görsel Sanatlar Öğretmeni 2023 yılında ortalama 15.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Görsel Sanatlar Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 11.770 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.172 TL maaş alıyordu.
Resim Öğretmeni Olmak İçin Gerekenler
İlki eğitim fakültelerinin özel yetenek sınavı ile öğrenci alan ve 4 yıllık eğitim veren Resim - İş Öğretmenliği bölümünü bitirmektir. İkinci yol ise güzel sanatlar fakültelerinde bulunan ve yine özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 4 yıllık Resim bölümünü tamamlamaktır.
Görsel Sanatlar Bölümü mezunları bağımsız sanatçı olarak mesleklerini icra edebildikleri gibi yoğunlaşan sanat ortamımızda, galeri ve müze gibi kurumlarda yönetim görevlerinde yer alabilmekte ve sanatsal organizasyonlarda çalışabilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri