Hazır müsliyi tercih ederseniz, süt, meyve suyu veya yoğurt ilave edebilirsiniz. Sadece suyla da lezzetli olabiliyor. Kuru müsli besin değeri daha yüksek olsun isterseniz taze meyve parçacıkları ekleyebilirsiniz.
Sabah kahvaltısında tüketip gün boyu tok hissetmek isteyen kişilerin müsli tüketme miktarı oldukça önem taşır. Gün içerisinde, tercihen sabah kahvaltısında 3 kaşık müsli bir kaseye konmalı ve süt ile tüketilmelidir. Müsliden fayda almak için bu şekilde tüketmek önemlidir.
İlgili 40 soru bulundu
Müsli, hamur işleri ve kahvaltı sandviçlerinden daha az şekere ve daha az kaloriye sahiptir. Ayrıca, karışımınızı kontrol ettiğiniz için, işlenmiş veya şekerle dolu hiçbir şeyin yemeğinize girmemesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde müsli kilo aldırmaz aksine zayıflatır diyebiliriz.
Müsli ile Yulaf Ezmesi Aynı mı? Hayır, değil. Yulaf, buğday familyasına ait olan, bolca karbonhidrat ve amino asit içeren bir besindir. Müsli ise temel bileşeni olan yulafı içermekle birlikte taze ve kuru meyve, kuru yemiş, tahıl, vitamin ve mineraller açısından da zengin ve besleyici bir karışımdır.
Müsli, sıcak veya soğuk yenilebilir. Geleneksel kahvaltı gevreği gibi sütlere (inek, badem, soya vb.) ekleyerek soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Süzme yoğurtla krema hazırlayıp granolayı karıştırdığınızda ortaya enfes bir sağlıklı tatlı çıkacak. Bu yöntem sayesinde kalori hesabına dikkat ederek tatlı saatlerinizi keyifli hale getirebilirsiniz.
Müslinin 1 kasesi (115 gr) 365 kaloridir. Müslinin 100 gramı 61.1 gram karbonhidrat, 7.8 gram protein, 20.7 gram yağ, 7 gram lif içermektedir. Meyveli yulaf gevreği/ müsli, B grubu vitaminler, potasyum, magnezyum, fosfor, demir, çinko ve lif açısından zengindir.
Yoğurtlu müsli ara öğünlerde tüketilebilecek sağlıklı bir alternatiftir. 1 kase yoğurtlu müsli 1 dilim ekmek ve 1 su bardağı yoğurt ile eş değerdir. 1 Porsiyonda 206.7 kcal ve 265 gr vardır. 1 Yemek Kaşığında 15.6 kcal ve 20 gr vardır.
Granola bal ya da çeşitli tatlandırıcıyı bünyesinde bulundurduğundan şeker içeriği müsli çeşitlerine oranla daha fazladır. Müsli soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilirken granola soğuk tüketilir. Müsli yumuşak iken granola daha çok kıtır bir özelliğe sahiptir.
Müsli Diyeti 6.
Kahvaltı öncesi: 2 bardak alkali su. Kahvaltı: 1 kâse müsli ( 3 yemek kaşığı müsli ve 150 ml light süt ile hazırlanmış ) ve 1 yemek kaşığı kuruyemiş. Öğle yemeği: 1 kâse müsli ( 3 yemek kaşığı müsli ve 150 ml light süt ile hazırlanmış ) ve yarım muz. Akşam: 1 tabak kepekli makarna ve bol yeşil salata.
Granola hazırlanışı ve tüketimi itibariyle kolay ve pratiktir. Granolayı tıpkı yulaf gibi tüketebilirsiniz. Genellikle süt ile beraber karıştırılarak tüketim sağlansa da yoğurtla ya da kefirle de yiyebilirsiniz.
Granolayı sütle tüketmek tavsiye edilir. Ancak granolayı tüketirken malzemelerin süt ile pişirilmesine gerek yoktur. Malzemeleri evde fırınlayıp soğuduktan sonra süt ile tüketebilirsiniz.
Yoğurt çoğu yemeğin yanında alternatif bir tamamlayıcı olarak tercih edilmektedir. Özellikle karnıyarık, kızartma gibi patlıcanlı yemeklerle veya makarna, pilav gibi bol karbonhidratlı yiyecekler ile yenilmektedir. Yoğurdun gece yatmadan önce tek başına yenmesi önerilir.
Hazır olarak alınan granola yulaf ezmesi, müsli, mısır gevreği gibi tüketilebilir. Ek olarak yalnızca tercihe göre süt ya da yoğurt kullanılır. Genel olarak süt ile tercih edilse de damak zevkine göre yoğurt ile de yenir.
Müsli; kuru meyve, kuruyemiş gibi çeşitli bileşenlerin yulaf ezmesi ve diğer tahıllarla çiğ şekilde harmanlanmasıyla üretilir. Granola ise kuruyemiş ve kuru meyve haricinde şeker, yağ gibi çeşitli ek bileşenlerin fırınlanmasıyla üretilmektedir.
Bir porsiyon granola dört yemek kaşığıdır. Üzerine bir porsiyon granolayı ekleyin. En son mevsime meyveleri doğrayarak servis edin. Sindirimi kolaylaştırıyor: Granola sindirim sisteminizin çalışmasına yardım eder.
Müsli; günlük vitamin, mineral ve lif ihtiyacımızı karşılayan içeriği sayesinde oldukça besleyici ve sağlıklı bir öğündür. Ancak içerisindeki tahıllar sebebiyle karbonhidrat değeri yüksektir. Bu nedenle dikkatli tüketilmesinde fayda vardır.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Kasların en çok yıkıma uğradığı antrenman öncesi ve sonrasında doğru besinler tüketerek antrenmandan maksimum faydayı sağlayabilirsiniz. Antrenman öncesinde YULAF ezmesi veya müsliyi yağsız süt ve yoğurtla birlikte tüketmek hem doyurucu hem de lif açısından zengin beslenmenize yardım eder.
Huzurlu ve ödemsiz bir güne başlamak için yulaf ezmesini kahvaltıda tüketebilirsiniz. Öğle vakitlerine doğru karnınızdan açlık alarmları geldiğinde ise bir kase yoğurt veya bir bardak süt içinde yulaf ezmesini içiniz rahat yiyebilirsiniz.
Lifalif kuru meyveli ve fındıklı müslinin 100 gramında 368 kalori bulunmaktadır. 1 çorba kaşığı ( 12 gr) lifalif kuru meyveli ve fındıklı müsli 44 kaloridir. Lifalif kuru meyveli ve fındıklı müslinin 100 gramı 57.4 gram karbonhidrat, 10.7 gram protein, 8.5 gram yağ, 9.4 gram lif içermektedir.
Bir çay bardağı yulaf ezmesi ve bir su bardağı sütü tavaya dökelim ve kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirelim. Kaynadığını gördüğünüzde, ocağı kısık ateşe alıp, 3-4 dakika karıştıralım. Ardından kasemize pişirdiğimiz yulafı alalım. Üzerine küçük küçük olan elma dilimlerini ekleyelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri