Musluk ve Armatürlerdeki Su Lekesi Nasıl Çıkar? Musluk ve armatürde oluşan su lekesini çıkarmak için, florürlü bir diş macununu lekeli bölgelere sıkıp parmak ucunuzla yayın. 10 dakika bekledikten sonra, nemli süngerle muslukları ovalayın. Ardından bol suyla ovalayın ve mikrofiber bezle muslukları güzelce kurulayın.
Bir limon alınıp kabuğu soyulur. Elde edilen limon kabukları, musluk üzerinde özellikle lekeli veya mat görünen bölgelere odaklanılarak sürülür. Limon kabuklarının musluğun üzerinde yaklaşık 5-10 dakika bekletilmesi, kabuğun asidik suyunun musluk yüzeyine nüfuz edip kireci ve diğer lekeleri çözmesini sağlar.
Sirke, limon suyu, karbonat, asidik gibi maddeler su lekesini çıkarmaya çözüm sunabilir. Sprey şişesine konularak su lekesine püskürtülerek ya da bezle silinerek uygulanabilir.
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Oksitlenmiş musluk temizliğinde karbonatın yanı sıra ilave olarak beyaz sirkeden de faydalanabilirsiniz. Bu karışım da son derece etkili bir oksit çözücü olarak kullanılmaktadır. Karbonat ve sirkeyi karıştırarak bir sünger yardımıyla paslanan yüzeye uygulayın, 30 dakika bekledikten sonra durulayıp kuru bir bezle silin.
İlgili 35 soru bulundu
Kararan armatürler için son senelerde en çok uygulanan uygulamadır. Musluğun tamamını kapatacak miktarda pamuğa sirke döktükten hemen sonra pamukla musluğun üzerine kapatınız Yaklaşık 15- 20 dakika kadar bekledikten sonra diş fırçası ile sürterek durulayın.
Pas lekesinin üzerini iyice kapladığından emin olun. Limon ve tuz/karbonat karışımının üzerinde bir süre beklemesine izin verin. Pas lekesinin büyüklüğüne bağlı olarak, yaklaşık 15-30 dakika beklemek yeterli olacaktır. Bir sert fırça veya sünger kullanarak paslı bölgeyi ovalayın.
Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor. Uygulama adımlarını tarif etmek gerekirse, ilk aşamada fırça üzerine karbon dökülüyor. Musluğun fırça ile ovalanmasının ardından soğuk su ile durulanması gerekiyor.
Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Su Lekelerini Çıkarma
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin. Kumaş narinse ve elde yıkanması gerekiyorsa, deterjan ve leke çıkarıcı olarak Perwoll kullanın.
Su lekeleri nasıl çıkar sorusu için uygulayabileceğiniz en etkili yöntem, bir sprey şişesine içme suyu ve birkaç damla bulaşık deterjanı döküp karıştırmaktır. Hazırladığınız köpüklü karışımı, lekelerin üzerine püskürtün. Süngerle ovalayın ve nemli bezle deterjan kalıntılarını temizleyin.
Diş macunu özellikle küçük metal eşyalarda ve cam yüzeylerde oldukça etkili bir temizlik malzemesi olarak kullanılabilir. Sert su lekelerinin olduğu bölgeye az miktarda florürlü diş macunu sürün ve nemli bir mikrofiber bez ile hafifçe ovalayarak temizleyin.
Limon suyu veya beyaz sirke, çelik yüzeylerdeki su lekeleri ve parmak izlerini çıkarmak için etkilidir. Bu doğal temizleyicileri bir mikrofiber bezle uygulamak, evyenin yüzeyindeki kirleri nazikçe çıkarmaya ve parlaklığını geri kazandırmaya yardımcı olur.
Kireç çözücü ürünü metal yüzeye uygulayın ve lekeye nüfuz etmesine izin verin. Endüstriyel kireç temizleyicimizi 5-10 dakika beklemek yeterlidir. Sonrasında lekeyi çıkarmak için sünger veya bezle ovun. Eğer leke temizlenmemiş ise biraz daha kireç çözücü ürünü uygulayın ve tekrar ovun.
Bir kapta su ile beyaz sirkeyi eşit oranda karıştırın. Bu karışımı bir poşet yardımıyla musluğun üzerine sarın ve birkaç saat bekletin. Sonrasında poşeti çıkarın, musluğu durulayın ve yumuşamış kireçleri bir bez veya fırça yardımıyla nazikçe temizleyin. Limon tuzu da kireç çözme özelliği taşıyan doğal bir maddedir.
Limonla musluk temizlemek için limon suyunu doğrudan musluğun üzerine sıkıp temiz bir sünger veya bez ile ovalanır. Böylece kireçlerden, küften ve su lekelerinden arınan musluklar temizlenmiş ve parlamış olur. Limonla temizlemenin bir diğer yöntemi ise muslukların üzeri doğrudan limonla ovalanır.
Sirke, karbonat ve tuzu karıştırın. Kireçli yüzeyin üzerinde uygulayın. Bir bez yardımıyla silin ve durulayın.
Doğal yöntem ise su ve karbonat
Beyaz sirke içerisine ekleyeceğiniz karbonatla bir karışım hazırlayabilirsiniz. Sprey başlığı olan boş bir şişeye bu karışımı doldurarak duşakabinin üzerine püskürtün. Ardından 15-20 dakika lekelere nüfuz etmesini bekleyin ve bir bulaşık süngeri ile ovalayın.
Su, yağ ve kir lekeleri günlük hayatta çok sık karşılaşılan lekelerdir. Bir de mürekkep lekesi gibi inatçı lekeler vardır. Şimdi farklı senaryolar için çözümlere göz atalım. Deri ürünlerin su ile temas etmesi oldukça muhtemeldir ve su iz bırakır.
SİRKE VE KARBONAT MUCİZESİ
Duş teknesine, küvete ve duşa kabine bu karışımdan bolca sıkın. Ardından bölgeyi iyice fırçalayın ve en az 1 saat boyunca bekletin. Beklettikten sonra tekrar fırçalayın ve sıcak su ile lekelerin olduğu bölgeyi durulayın. Bir süre sonra sarı lekelerin artık tamamen çıktığını göreceksiniz.
Çaydanlığın dış yüzeyinde renk solmaları, ocak yanıkları ya da başka türlü lekeler varsa bir kap içerisinde karbonat ve sirkeyi karıştırarak bir karışım elde edilir. Yanmış çaydanlık parlatma işlemi için ister fırça isterseniz de sünger yardımı ile çaydanlığın dış yüzeyi bu karışım ile ovalanır.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Sirkeli su, kireçlerin giderilmesini sağlayacaktır. 1 yemek kaşığı karbonat ile 2 yemek kaşığı elma sirkesini macun haline gelecek kadar karıştırıp duşakabin yüzeyine uygulayabilirsiniz. Bu karışımı 15 dakika boyunca bekletip durularsanız, su ve kireç lekeleri kolayca gidecektir.
Bunun için limon asitli çözelti maddesi tavsiye ediyoruz. Perlatörü, yaklaşık on dakika sıcak su ve uygun bir limon asidi bazlı ev temizleyicinin içine koyup bekleterek kireçten arındırabilirsiniz.
Ana sebebi su deposunun düzenli olarak temizlik ve bakımlarının yaptırılmaması sonucu, oluşan korozyon ve paslanmadır. Su deposu temizliği sonrası, depo metaline metastaz yapmış yani işlemiş pas tespit edilirse, deponun izolasyon ve yalıtım yapılması gerekmektedir.
Bir bardak su içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatılıp sünger yardımı ile pasın bulunduğu bölge temizlenebilir. Pas lekesinin bulunduğu yer bulaşık teli ya da fırça ile temizlenebilir. Pas lekesi temizliğinde çizilebilir yüzeylerde oldukça dikkatli davranmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri