Bagetlerin üstüne patates ve havuçları koyuyoruz. Üstünü 1 parmak geçicek şekilde suyunu döküp baharatları atıyoruz. Attıktan sonra kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek ateş, kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirip servis ediyoruz. afiyet olsun.
Ocağın altını açtıktan sonra su kaynayana kadar harlı ateşte tutun. Su kaynadıktan sonra altını kısıp tencerenin kapağını yarım kapatın. Butlar kemikli etler olduğu için yaklaşık 40 – 45 dakika içerisinde haşlanacaktır. Bu sürenin sonunda bir çatal yardımıyla kontrol ederek pişme süresini dengeleyebilirsiniz.
Bagetleri de tencerenin içerisine alıp üzerine tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzelerin ve tavuk etinin üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler ve tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin. Son olarak bir kase içerisinde limon suyu, un ve suyu karıştırın.
Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat'a bakılacak ve not edilecek. 60 dakika bitiminde haşlanmış bagetleriniz servise hazır.
- Mutfak termometresi yoksa tavuğa çatal batırılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Çatal batırıldığında çıkan su berraksa tavuk pişmiş demektir.
İlgili 32 soru bulundu
Tencerede tavuk but haşlama tarifi: Tavuk ya da piliç budu gerektiği zaman haşlanması gerekir. İstenirse but tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır. Düdüklü tencerede but 15 ila 17 dakikada haşlanır. Normal tencerelerde ise, bu süre ağır ateşte 1 saatı bulur.
Yaklaşık 40 dakika orta ateşte olacak şekilde tavuğu haşlayabilirsiniz. Eğer köy tavuğu seçtiyseniz bu süreyi 60 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır.
Tavuk Bagete gerekirse çok az su da (bir küçük çay bardağı kadar) konulabilir. Tencerede tavuk baget kaç dakikada pişer? 20 - 25 dakika sürebilir.
Bagetlerimizi önce yüksek ateşte 2 dakika sonra kısık ateşte kontrollü bir şekilde 25 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda tavanın kapağını açalım ve dikkatli bir şekilde pişirme kağıdını açalım. Bagetlerimizi çevirelim ve üzerine tekrar pişirme kağıdını yerleştirerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
Baget haşlama yapılışı:
İçine 5-6 parçaya böldüğünüz havuç ve patatesleri ekleyin. İkiye böldüğünüz soğanları ezilmiş sarımsakları karabiber ve tuzu tencereye atın. Tüm malzemeyi geçecek kadar kaynar su ekleyin ve kısık ateşte pişine kadar bekleyin. Piştikten sonra tüketebilirsiniz afiyet olsun.
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlamayı unutmamalısınız. Pişirme işlemi boyunca tencerenin kapağını kapalı tutmalı ancak taşma ihtimaline karşı aralarda kontrol etmelisiniz.
Ortalama et haşlama süresi etin gramajına ve türüne bağlı olarak 30 dakikayla 1,5 saat arasında değişiyor. Eğer kemiksiz küçük bir etiniz ya da kuşbaşı etiniz varsa bu süre 30 dakika kadar olacaktır. Daha fazla haşlarsanız etiniz sertleşebilir.
Suyun tencereden taşmayacağından emin olmalısınız. (Suyun tavuğun üzerini 2-3 parmak geçmesi yeterli olacaktır.) Ayrıca tavuk haşlarken soğuk su kullanmalısınız. Sıcak suya koyarsanız beyaz rengini kaybeder.
Uzmanlara göre dondurulmuş tavuğu pişirmenin herhangi bir sakıncası yoktur. Tavuğu dondurulmuş halde pişirebilirsiniz. Sadece tarifinde önerilen süreden %50 daha fazla pişirilmesi gerekir.
Pişirirken tavuk nemini kaybeder ve sıkılaşır. Çiğ tavuk, lastik gibi veya titrek bir his verirken, pişmiş tavuk, sert hissetmeli ve dokunuşunuzdan geri dönmelidir. Tavuğunuzun hazır olup olmadığını test etmek için beyaz/berrak meyve suyu olup olmadığını kontrol edin.
Limon👉🏻 hem tavuğun daha beyaz pişmesini hem lokum kıvamında olmasını sağlıyor.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlamayı unutmamalısınız. Pişirme işlemi boyunca tencerenin kapağını kapalı tutmalı ancak taşma ihtimaline karşı aralarda kontrol etmelisiniz.
Kemiksiz tavuk göğsü haşlanırken su üzerinde beyaz köpükler oluşmaktadır. Bu köpükleri almanız faydalı olacaktır. Ayrıca haşlama suyu kirlenirse değiştirmeniz gerekir.
Köpürme normal olmayan bir durumdur. Eğer yağın kullanma tarihi hala devam ediyorsa; kızaran besinle ilgili birkaç problem olabilir. Yüksek nişasta içeren besinler kızgın yağın içinde köpürme oluşturur.
Sadece kötü kokuyu gidermekle yetinmeyip hoş bir aroma katmak isteyenler tavuğun haşlama suyuna limon kabuğu, kekik, nane gibi farklı tatlar da ilave edebiliyor.
Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın.
Düdüklü tenceremize 1 adet tüm soyulmuş soğanı koyuyoruz. Ardından butları koyup üzerine tuz ve pul biber ekip butların üzeri kapatana kadar ılık su ekliyoruz. Düdüklüyü kapatıp 25 dakika kadar pişirip ateşin altını kapatıyoruz.
Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde sebzeler ve tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin. Son olarak terbiyesi için; bir kase içine 1 yemek kaşığı un, yarım limon suyu ve 4-5 yemek kaşığı kadar su döküp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri