Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Mustafa Kemal Atatürk aslen nereli?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mustafa Kemal Atatürk aslen nereli?

Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu. Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım'dır. Baba tarafından dedesi Hafız Ahmet Efendi XIV-XV. yüzyıllarda Konya ve Aydın'dan Makedonya'ya yerleştirilmiş Kocacık Yörüklerindendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: usak.gov.tr

Mustafa Kemal Atatürk soyu nereden gelir?

Dedesi Feyzullah Efendi'in taşıdığı "Sofu-zade" (Sofular) lâkabı, yerleştikleri Sarıgöl bölgesindeki yer adları ve ailedeki hatıraların gösterdiği üzere, Mustafa Kemal Atatürk'ün anne soyu Karaman'dan Rumeli'ye gelen ve bundan dolayı da "Konyarlar" olarak Rumeli'de anılan Yörük Türkmenlerdendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Atatürk'ün soy ağacı nedir?

Atatürk'ün büyük babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi, babaannesi Ayşe Hanım'dır. Büyükbabasının erkek kardeşi Hafız Mehmet Efendi, büyükbabasının kız kardeşi Nimeti Hanım'dır. Ali Rıza Efendi'nin kardeşleri ise Nimeti, Mustafa, Hatice ve Emine'dir. Atatürk'ün baba tarafı Aydın, Söke, Kocacık yörüklerindendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Atatürk dedesi nereli?

Ali Rıza (1839, Selanik - ?, Selanik), Osmanlı Rüsumat (Gümrük) İdaresinde Gümrük memuru, kereste tüccarı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Atatürk ne kokenli?

Atatürk'ün anne soyu da 1466'larda Anadolu'dan gelerek Rumeli'ye iskan edilen Türkmenlere dayanmaktadır. Atatürk “Benim atalarım Anadolu'dan Rumeli'ye gelmiş Yörük Türkmenlerindendir.” demiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cokbilgi.com

Atatürk'ün Anlatılmayan Soyu! Büyük Dedeleri Kimdi?

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Atatürk göçmen mi?

Mevcut bilgiler göre Atatürk'ün baba soyu Aydın-Söke'den göçürülerek Makedonya'ya gelmişlerdir. Manastır Vilayeti'ne bağlı Debre-i Bala Sancağı'nın Kocacık Nahiyesi (Köyü)'ne yerleşen aile takriben 1830'larda Selanik'e göçmüştür. Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi burada takriben 1839'da dünyaya gelmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isteataturk.com

Atatürk Antepli mi?

Gaziantepliler de buna karşılık kent meclisince, Büyük Önder'e hemşehrilik teklif ederek Atatürk'ün de tensipleriyle merkeze bağlı Bey Mahallesi nüfusuna kaydedilmiş ve resmi olarak Gaziantepli olmuş ve bu durum bizim için ayrı bir gurur kaynağı olarak tarihe not düşülmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gaziantep.gov.tr

Atatürk Selanik göçmeni mi?

Mustafa Kemal Atatürk'ün baba soyu, Aydın/Söke'den gelerek Ma- nastir Vilayeti'ne yerleştiler. Ali Rıza Efendi Manastır Vilayeti'nin Debre-i Bala Sancağı'na bağlı Kocacık'ta (muhtemelen 1839'da) dünyaya gelmiştir. Aile sonradan Selanik'e giderek yerleşmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atam.gov.tr

Atatürk soyadı alınır mı?

Soyadı Kanunu'nun çıkmasından beş ay sonra 24 Kasım 1934 tarihinde TBMM tarafından oy birliği ile kabul edilen 2587 sayılı kanunla Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'e "Atatürk" soyadı verildi. 17 Aralık 1934'te çıkarılan yasa ile bu soyadının diğer kişiler tarafından kullanılması yasaklandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Atatürk soy ismini kim verdi?

Savın çıkış noktası olarak Dilâçar'ın ölümünden iki yıl sonra, 1981 tarihli Süreç dergisinin beşinci sayısında Aytunç Altındal'ın Dilâçar için kullandığı "Mustafa Kemal'e, Türklerin Babası anlamında kullanılması kaydıyla Atatürk adının verilmesini öneren üç kişiden biri, hatta birincisi olarak tanınır." sözlerini ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Atatürk Türkmen mi?

Ali Rıza Efendi 1893 yılında rahatsızlanarak öldü'' diye konuştu. Atatürk'ün Yörük Türkmen kökenli olduğunu vurgulayan Akınoğlu, ''Atatürk'ün Babası Ali Rıza Efendi'nin kökleri Karaman'a, annesi Zübeyde Hanım'ın ise Yozgat'a dayanır. Ali Rıza Efendi Yörük Türkmen'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Selanik Şu anda hangi ülkede?

Selanik (Yunanca: Θεσσαλονίκη Tessaloniki Yunanca telaffuz: [θesaloˈnici]), metropol alanında bir milyondan fazla nüfusu ile Yunanistan'ın en büyük ikinci şehri ve Makedonya coğrafi bölgesinin, Orta Makedonya idari bölgesinin ve Makedonya ve Trakya Merkezi Olmayan İdaresi'nin başkentidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Atatürk'ün soyundan kimler var?

Atatürk'ün baba soyu, büyük amcası Kızıl Hafız Mehmet Emin Efendi tarafından devam etmiş ve günümüze kadar ulaşmıştır. Bunun oğlu Salih Efendi ve ikinci eşi Müberra Hanım'dan devam eden aile, torunlarla yedinci kuşağa ulaşmış bulunuyor. Belgelerden Atatürk'ün Müberra Hanım'a "Yenge" şeklinde ettiğini biliyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmv.edu.tr

1881 yılında Selanik nereye bağlıydı?

Selanik, Yunanistan sınırları içerisinde yer alan bir ildir. Uzunca bir süre Osmanlı Devleti yönetiminde kalan Selanik, 20. YY'da Yunanistan hakimiyetine geçmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Mustafa Kemal Atatürk Pomak mı?

müslüman bulgar a pomak denir pomaklar rodop dağlarında ve tüm balkanlarda çeşitli yerlerde yaşarlar Atatürk pomak değildir yörük türküdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Atatürk Selanik hangi köy?

- Mustafa, Sarıger köyünde doğdu ve 8 yaşına kadar burada kaldı. Minik Kemal 8 yaşındayken, Zübeyde hanım ikinci evliliğini yaparak oğlunu alıp Selanik'e gitti. - Nüfus mübadelesinden sadece birkaç yıl öncesine kadar Atatürk'ün ebesi Fatma Hanım halen bu köyde yaşıyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Atatürk Alevi soyundan mı?

Oğuzların kızıl oğuz boyundandır. Kızılca bölüklü, Kızılcaörenli adı da verilir. Selanik'teki kayıtlarındaysa ”Karakocalılar” olarak geçmektedir. Mustafa Kemal'in sülalesi olan Kızılcaoğulları, Rumeli Aleviliğinin Anadolu koludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: habererk.com

Atatürk Osmanlı hakkında ne dedi?

Atatürk Osmanlı Tarihini şöyle değerlendirmektedir: “ Osmanlı Tarihi, baştan nihayetine kadar hakanların, padişahların, şahısların en nihayetinde zümrelerin hal ve hareketlerini kaydeden bir destandan başka bir şey değildir. Mazinin, asırların elimize tarih diye uzattığı kitabın mahiyeti bundan ibarettir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.milliyet.com.tr

Atatürk Osmanlı hakkında ne düşünüyordu?

Mustafa Kemal Atatürk, öğrencilik yıllarından itibaren Osmanlı İmparatorluğunun artık yıkılmak üzere olduğunu yerine imparatorluğun asli unsuru olan Türklere dayalı bir milli devlet kurulması gerekliliğine inanıyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Atatürk kütükte nereli?

Atatürk'ün kütüğü Gaziantep'te

Atatürk'ün Gaziantep'in Bey Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğunu anımsatan Şirikçi, "İnsanlar müzede Atatürk'ün Gaziantepli olduğunu öğrendiklerinde çok mutlu oluyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Atatürk Neden Gaziantep?

Antep savaşta gösterdiği kahramanlıklardan sonra gazi oldu deniliyor. Hayır savaş devam ederken, 8 şubat 1921 tarihinde TBMM, Antep'e gazilik ünvanı veriyor. Dolayısıyla Atatürk'te fahri hemşehri oluyor ve gelip Antep nüfusuna kaydoluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

Mustafa Kemal adını neden Kamal yaptı?

Atatürk "Güneş Dil Teorisi" nedeniyle Türk dilleri içerisinde eski Doğu ve Batı Türk dil lehçelerinden kendi Arapça ismine benzeyen isimler aramış ve bunun sonucunda da "kale, sur, ordu" anlamlarına gelen "kamal" ismiyle Arapça kökenli olup "mükemmel" anlamına gelen "kemal" ismini değiştirmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT