SAP Uzmanı Nedir? SAP uzmanı, SAP adlı yazılım platformunda uzmanlık sahibi olan kişiye verilen mesleki ünvandır. SAP, bir Alman şirketi olan SAP SE tarafından geliştirilen ve kurumsal kaynak planlaması (ERP) sistemlerinde lider konumda olan bir yazılım platformudur.
SAP Uzmanı, işletmelerin iş süreçlerini optimize etmek için kullandıkları SAP yazılımının kurulumu, yönetimi ve desteklenmesi için gerekli olan teknik bilgiyi sağlayan bir profesyoneldir.
SAP FI, en çok kullanılan SAP modüllerinden biridir. Şirketlerin mali muhasebe kaydının tutulmasını sağlayan modüldür. SAP FI modülüne üniversitelerin Ekonomi, Finans, Maliye, İşletme ve İktisat bölümü mezunları ağırlıklı yönelmektedir.
SAP bir ERP, diğer bir deyişle kurumsal kaynak planlaması yazılımıdır. Yazılımın daha iyi çalışabilmesi için modüller bulunur. SAP modül danışmanı, bu modüller konusunda uzmandır. Bilgilerini kullanarak firmanın yazılımını geliştirir, çalıştığı modülün iyileştirilmesini sağlar.
SAP uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans fakültelerinde bulunan İşletme, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmak gerekir. Bunun dışında mesleki kariyer için İngilizce eğitim şartı aranmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
SAP, iş çözümleri için standart yazılım geliştiren ilk şirketlerden biriydi ve sektörde lider ERP çözümleri sunmaya devam ediyor.
SAP, iş yönetimini tüm detayları ile kapsar. Firmanın mevcut düzeni ile SAP sistemi arasındaki geçişi ise SAP destek uzmanı sağlar. Aynı zamanda bilgisayar ortamına geçişteki sürecin sorunsuz işlemesi için çalışır. Hizmet verdiği firmanın herhangi bir bölümünün bilgisayar ortamındaki durumunu takip eder.
SAP İş Analisti Nedir, Ne İş Yapar? SAP İş Analisti, işletmelerin SAP yazılımını kullanarak iş süreçlerini optimize etmelerine yardımcı olan bir profesyoneldir.
Merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, 130'dan fazla ülkede ofisi bulunan SAP, dünyanın lider kurumsal iş yazılımları sağlayıcısıdır.
SAP uzmanı olmak için Bilgisayar Mühendisliği, Kimya, Yazılım Mühendisliği, Fizik ya da Elektrik Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonra ise SAP Eğitimi'ne katılım sağlanmalı ve SAP yazılımı öğrenilerek bu alanda sertifika sahibi olunmalıdır.
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse und Programmentwicklung ("Systems Analysis and Program Development") adı altında Mannheim, Almanya'da kurulmuştur.
SAP kursları, iş dünyasında giderek artan bir öneme sahip olan SAP sistemleri hakkında derinlemesine bilgi ve beceri kazandırır. İşletmeler, veri analizi, maliyet yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi ve tedarik zinciri yönetimi gibi alanlarda SAP sistemlerini kullanır.
SAP Service and Asset Manager, alan teknisyenlerinin cihazlarındaki varlık ve operasyonel verilere erişmesini, yakalamasını ve bu verilerle çalışmasını sağlayarak sürdürülebilir, riske dayanıklı operasyonlar sürdürmenize yardımcı olan, bulutta çalışan sezgisel bir mobil uygulamadır.
SAP, büyük ölçekli firmalarda, verim artırıcı niteliği büyük bir ERP yazılımıdır. Bu eğitimimizde, kişilere SAP konusunda bilgi edindirme ve kariyerlerine destek sağlama hedeflenmektedir. * SAP eğitimi, Türkçe ve İngilizce içerikten oluşmaktadır. Eğitime katılmak için İngilizce bilme zorunluluğu bulunmamaktadır.
Systems, Applications and Products yani kısaca SAP olarak bilinen ve günümüzde birçok şirketin yaygın olarak kullandığı bir yazılımdır. Bu programın yaratılış amacı, şirketlerin birçok departmanının kendi içerisinde tam zamanlı iletişim ve koordinasyon ile işlerini entegre bir şekilde yapmasını sağlamaktır.
SAP danışmanı olmak için üniversitelerin Muhasebe, Maliye, Ekonomi ve Finans gibi bölümlerinde eğitim almak gerekmektedir. Lisans eğitiminin ardından Sertifikalı SAP Eğitimi alınarak bu alanda uzmanlık sahibi olunur.
SAP danışmanı; SAP yazılımını alan firmalarda çalışan, şirketlerin süreçlerini anlayıp analiz eden, hata ya da eksikleri tespit eden kişilere verilen isimdir. Global standartları göz önünde bulundurarak firmaların süreçleri doğru kullanmasını sağlar.
eleman.net verilerine göre, Yazılımcı 2023 yılında ortalama 33.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yazılımcı , Ocak 2023 yılında ortalama 27.060 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 16.764 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, İş Analisti 2023 yılında ortalama 34.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İş Analisti , Ocak 2023 yılında ortalama 27.720 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 17.116 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Geliştirici, SAP programına diğer bilgisayar programıyla nasıl konuşulacağını "söylemek" için SAP ABAP programlama dilini kullanır.
SAP proje yöneticisi olmak isteyen kişilerin resmi olarak okumaları gereken bir bölüm yoktur. Ancak mezuniyet sonrası SAP Eğitimi alınmalı ve SAP yazılımı detaylıca öğrenilmelidir.
ES-A-PE diye okunur.
SAP, kurumsal kaynak planlaması (ERP) yazılımı, iş zekası (BI) yazılımı, veritabanı yazılımı, insan kaynakları yönetimi yazılımı, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) yazılımı ve bir dizi diğer iş yazılımı üreten bir Alman şirketidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri