Söz konusu mutfak bezleri olduğunda onlar için en iyi hijyenik temizlik yöntemi, kaynatmak. Kaynatmak için tencerelerinizi kullanmak istemiyorsanız kaynattığınız suyu temizlik kovasına döküp el bezi ve mutfak kurulama bezlerinizi içinde bir süre beklettikten sonra çamaşır makinenizde yüksek ısıda yıkayın.
Mikrofiber bezleri uzun süreli kullanmak için yüzeyindeki kirler ve tozlar, yıkama öncesi mutlaka alınmalıdır. Ayrıca, gözeneklerin yapısının korunması için bez, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Bezi makineye çamaşırlarınızla birlikte atmamaya özen gösterin, beraberinde yıkandığı çamaşırları kirletebilir. Yıkama sırasında yumuşatıcı kullanmayın. Orta sıcaklıkta suda yıkayabilirsiniz. Kurutmayı da ihmal etmeyin.
Özellikle kötü kokular gelen bezleri temizlemek için, çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Bunun için bir kovaya su ve bir ölçek çamaşır suyu ekleyin. Ardından bezi batırıp çıkartın ve elinizle ovalayın. Çamaşır suyuna buladığınız bezi, makinede yıkayabilirsiniz.
SuperClean Mikrofiber bezlerinizi Elde ve Çok kirliyse çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz. Elde yıkarken akan suyun altında Beyaz sabun ile ovarak temizleyebilir ve sıktıktan sonra asarak kurutabilirsiniz. Ürünler çok kirliyse Çamaşır makinasında 90'C sıcaklığa kadar yıkayabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Silva mikrofiber bez, makinede yıkanmıyor. Sıcak suda bekletilerek temizliği sağlanan bezin, farklı renkli bezlerde aynı suda bekletilmemesi tavsiye ediliyor.
Canlı sarı rengi ile günlük hayatta özellikle anneler tarafından ismi Sarı Bez olarak adlandırılan bu temizlik bezi ıslak ya da kuru kullanılabilir. Çamaşır makinesinde ya da elde yıkanabilir.
Mikrofiber bezleri yıkarken yumuşatıcı ya da çamaşır suyu da kullanmamalısınız. Deterjansız, ılık ya da soğuk suyla elde yıkamanız önerilir. Bezleriniz çok kirlendiyse beyaz sirke ya da beyaz sabunlu suda bekletip ardından hafifçe çiteleyebilirsiniz.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Derin bir kabın içine sıcak su ekleyin. Sıcak suyun içine sirke koyun ve el bezlerini bu suyun içine bastırın. El bezlerini sirkeli suyun içinde en az yarım saat bekletin. Daha sonra çıkarın ve duru su ile yıkadıktan sonra iyice sıkarak asın.
Gerek ev, gerekse ev dışı ortamlarda en sık kullanılan temizlik bezlerini mutfak bezleri, yer bezleri, cam bezleri ve toz bezleri şeklinde sınıflandırabiliriz. Mutfak bezleri içinde en çok kurulama bezleri ve masa bezleri kullanılmakta.
Bezleri kuru veya ıslak olarak kullanabilirsiniz. Islatın, sıkın ve temizliğe başlayın. Islakken kuru görevi yapar leke bırakmaz, ardından durulama veya kurulamaya gerek kalmaz.
Güderi araba bezi ürünlerinin çamaşır makinesinde yıkanması tavsiye edilmemektedir. Ancak makinede yıkamak istiyorsanız yumuşatıcı kullanmamalısınız. Ayrıca suyun sıcaklığının 40 dereceyi geçmemesi gerekir. Güderi bezlerin temizliğinde en sağlıklı yöntem, ılık suyla yıkamak olacaktır.
Havlular kaç derecede yıkanır sorusu, temizlik için oldukça önemlidir. Bu ürünleri yüksek sıcaklıkta yıkamamanız önerilir. Düşük sıcaklıkta temizlenen havlular zarar görmez. Bundan dolayı 30 ya da 40 derecede, hassas program seçmeniz önerilir.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
Cevap: Merhaba Evet yıkanabilir bezler makinede yıkanabilmektedir.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Bunun için yer silme suyunun içine biraz sirke katarak paspas yapabilirsiniz. Bu uygulama sonunda zemin döşemesinin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Koyu renkleri birlikte ve beyaz veya daha açık renkleri ise ayrı yıkayın. Renk gruplarından oluşan daha fazla çamaşır olması durumunda, bunları ayrı ayrı seferlerde ele alın. Mesela morlar, kırmızılar, portakallar ve parlak sarılar gibi parlak kıyafetler birlikte veya çok çamaşır olması durumunda ayrı yıkanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri