Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Doğal bir temizleme yöntemi arayanlar için ılık temizleme suyuna bulaşık deterjanı koyarak dolap temizliği yapılır. Yağdan arındırma işlemi ardından bol su ile durulama ve en son hiç su kalmayacak şekilde kurulama ile temizlik sonlandırılır.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
İlgili 28 soru bulundu
Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Yüzeyleri silin: Mutfak dolapları, ocak, fırın gibi yüzeyleri silmek önemlidir. Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile bir bez kullanarak bu yüzeyleri temizleyin. Yağlı lekeleri çıkarmak Asperox Sarı Güç Yağ Çözücü ürününü kullanın. Temiz bir bezle silerek kurulayın.
Biraz bulaşık deterjanı ve sıcak suyu karıştırarak, ocak yüzeyini temizleyin. Bu karışımı bir bezle ocak yüzeyine uygulayın ve yağ lekesini yumuşayıncaya kadar ovun. Bu işlemden sonra Asperox Sarı Güç yumuşattığınız alana püskürtün ve biraz bekletin. Daha sonra bir bez yardımıyla nazikçe temizleyin.
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Sprey şişesine 1 litre suyu ve bir çay bardağının %25'i kadar beyaz sirkeyi karıştırın. Hazırladığınız silme suyunu ekeli halıya püskürtün. Ardından suyla silin ve durulayın.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
Çamaşır Suyu ile Dolap Silinir mi? Çamaşır suyu, özellikle beyaz mutfak dolapları için kullanılması önerilmeyen bir temizleyicidir. Çamaşır suyu, dolapların renginin solmasına ve malzemeye zarar vermesine neden olabilir. Bunun yerine, daha az agresif ve dolapların yüzeyine uygun temizleyiciler kullanılmalıdır.
İnatçı bir yağ lekesiyle karşılaşırsanız, doğrudan süngere az miktarda bulaşık deterjanı sürün ve tekrar silin. Süngeri durulayın ve tüm yağ lekeleri çıkana kadar tekrarlayın. Kalan yağ veya sabun kalıntılarını temizlemek için mutfak dolaplarını kuru bir bezle silin.
7 – Mutfak Temizliği
Mutfak temizliğinde ilk önce kirli bulaşıklar varsa makineye atılır. Tezgahta varsa eşyalarınızı toplayın ve tezgahı silin. Dolaptaki eşyaları çıkarın dolapları silin ve çıkardığınız eşyaları silip yerleştirin. Aynı şekilde buzdolabı içinde geçerli.
Kirli yüzeyin üzerine püskürtün ve nemli bir bez veya sünger ile silin. Hangi Yüzeylerde Kullanılır? Ocak, fırın, mangal, davlumbaz, buzdolabı, banyo, lavabo, duşakabin, fayans arası, tuvalet, motorsiklet jantları, koltuk kumaşı gibi yüzeylerde zorlu kirleri ve lekeleri söker atar.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Kıyafet ve benzeri gibi birçok eşyanın üzerine yağ döküldüğü zaman, genelde karbonat kullanımı öne çıkar. Aynı zamanda bu konuda imdada bulaşık deterjanı yetişir. Bir miktar bulaşık deterjanı döktükten sonra 5 dakika kadar bekletmek ve sonra durulamak yeterlidir.
Bulaşık deterjanları, doğrudan yemek yağlarını çözmek üzere üretildikleri için yağ lekesi üzerinde de oldukça etkilidir. Leke üzerine tuz veya karbonat döküp bekledikten sonra yıkamak da etkili bir yöntem olabilir.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
İçerisine az miktarda Arap sabunu koyarak hazırladığınız temizlik suyu ya da beyaz sabun ile yıkadığınız bir temizlik bezi bu konuda size yardımcı olabilir. Bu arada temizlik bezi olarak da mobilyaya zarar vermeyecek mikrofiber bezlerden yararlanabilirsiniz. Temizlik bezinin çok ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz.
Kararan mobilya kulpları, karbonat ile parlatılabilmektedir. Mobilya kulplarının temizliğine yetecek ölçüdeki karbonat, krem haline getirilerek dolap kulplarına uygulanabilmektedir. Nemli bir bez ile iyice arındırılan mobilya kulpları, ilk günkü görünümüne kavuşmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri