Cif içerisinde bulunan kimyasal partikülleri ile temizlik sonrasında çizilmeler oluşacağı için kullanımı tavsiye edilmez.
Bu sebeple hangi kir yapısına sahip olursa olsun lake mutfak dolabı temizliği için sert maddeler, aşındırıcı özelliğe sahip temizlik kimyasalları, cifler asla kullanılmamalıdır. Bunların kullanılması lake mutfak dolabınızın ömrünü kısaltacak parlaklığını azaltacaktır.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
İlgili 35 soru bulundu
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Dolapların iç ve dış yüzeylerini sıcak ve deterjanlı bez ile silin. Kir ve yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı veya sirke kullanın. Dolapların yüzeylerini temizledikten sonra, temiz ıslak bez ile silin. Kurulamak için, mikrofiber bez veya sünger kullanın.
Dolapların iç yüzeylerini temizlemek için, sirke-karbonat karışımı veya yüzeye uygun temizleyici ve nemli bir bez kullanarak silinmelidir. Ardından dolaplar havalandırılarak kurumaya bırakılmalıdır. Dolapları dezenfekte etmek için, beyaz sirke ile su karışımını kullanarak dolap yüzeylerini silinmelidir.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Tabi ki beyaz sabun ile Sıcak su ile yeteri kadar rendelenmiş beyaz sabunu eritip, mutfak dolaplarınızı silin ve durulayın, hiç kurulamaya bile gerek kalmadan dolaplarınız pırıl pırıl olacak✨✨✨ 10 günde bir 10 dakikanızı ayırıp bu şekilde temizlerseniz hem dolaplarınız her daim tertemiz kalacak hem de yapışıp kalan ...
İnatçı bir yağ lekesiyle karşılaşırsanız, doğrudan süngere az miktarda bulaşık deterjanı sürün ve tekrar silin. Süngeri durulayın ve tüm yağ lekeleri çıkana kadar tekrarlayın. Kalan yağ veya sabun kalıntılarını temizlemek için mutfak dolaplarını kuru bir bezle silin.
BEYAZ SİRKE KARBONAT
Mutfak dolaplarında hasar bırakmayan bu karışımla ayna gibi parlak dolaplara sahip olabilirsiniz. Bir kovanın içine sıcak su doldurun içine bir su bardağı beyaz sirke ve 3 yemek kaşığı karbonat koyun. Karıştırıp içine toz tutmayan bez batırıp dolapları silin.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Beyaz mutfak dolabı neyle silinir diyenler, haydi bakalım önce ılık suyunuzu hazırlayın. Ufak bir kap içine ılık su dökün. Suyun üzerine ise bir yemek kaşığı kadar diş macunu sıkın ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Mutfak dolabı temizliğinde kullanacağınız sünger ya da bezi bu suyun içine daldırıp çıkarın.
Pratik formatı ile Cif Krem ocak, banyo, fayans arası, davlumbaz, mangal, motorsiklet, bisiklet, koltuk kumaşı ve buzdolabı gibi sayısız yüzeyde kullanılabilir. Tüm yüzeylerde kullanıma uygun Krem durulanır, yüzeylerde kalıntı bırakmadan parlak bir temizlik sağlar.
İki bardak beyaz sirkeyi bir bardak su ile karıştırıp temiz bir bezi bu karışımla ıslatıp dolapların içini ve dışını silin ve kuru bir bezle kurulayın. Dolap içindeki tüm araç gereç ve parçaları boşaltmakla başlayın. Bulaşıkları temizleyin ve dolaplara geri koymadan önce iyice kurulayın.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Yüzeyleri silin: Mutfak dolapları, ocak, fırın gibi yüzeyleri silmek önemlidir. Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile bir bez kullanarak bu yüzeyleri temizleyin. Yağlı lekeleri çıkarmak Asperox Sarı Güç Yağ Çözücü ürününü kullanın.
Yağ çözücü kullanın: Yağ çözücü, yağ lekesi için etkili bir çözücüdür. Asperox Sarı Güç'ü kirli yüzeye püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez yardımıyla yumuşamış alanı silin. Sirke kullanın: Sirke, yağ lekesini çıkarmak için etkili bir doğal yöntemdir.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
BULAŞIK TABLETİ İLE MUTFAK DOLAPLARINI NASIL TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ? 1 adet bulaşık tabletinin üzerine 1 litre kaynar suyu boşaltın. Tablet eriyene kadar karıştırın. Su elinizi yakmayacak kadar soğuduktan sonra mutfak dolaplarınızı bu karışımla temizleyebilirsiniz.
Mat Beyaz Mutfak Dolabı Kullanışlı mı? Mat beyaz mutfak dolabı modelleri dolapların vazgeçilmezi olmayı başarmıştır. Diğer kapak modellerine göre kolay kir ve leke tutmazlar. Bundan dolayı kullanışlıdır.
Su içerisine bir miktar bulaşık deterjanı ve yarım çay bardağı sirke ekleyin. Sünger yardımı ile dolap kapaklarınızın üzerinde bulaşık deterjanını köpürtün. Kuru bir bez yardımı ile köpükleri silin ve mutfak dolaplarınızı kurulayın.
Beyaz Kapılar Neyle Silinir? Mikrofiber bez gibi yumuşak bezler kullanılması yüzeyin çizilip beyaz rengin bozulmaması için önemlidir. Ayrıca boyaya ve kaplamalara zarar vermemesi için çamaşır suyu gibi kimyasal temizleyicilerden uzak durulması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri