Mermerin aşırı ısı, sert bir darbe veya yanlış bir basınç ile karşılaşması direkt olarak çatlamasına neden olabilir. Çünkü mermerde çatlama olması için mineral yapısına zarar verecek küçük bir işlem dahi hızlı bir şekilde bu çatlağın ortaya çıkmasını sağlayabilir.
Kokusu ve rengi açısından gayet ideal bir seçenek olan derz dolgu ile mermer tezgah çatlağı kolaylıkla onarılabilir. Derz dolguyu kendi ellerinle yapacaksan, sert olmamasına ve çok fazla alçı kullanmadığına emin olman gerekir. Aksi durumda, yapışkanlık özelliğini kaybedebilir ve su ile temas ettiğinde sökülebilir.
Eğer çatlak veya kırık büyük ya da genişse öncelikle uygun bir malzeme kullanarak boşluğu doldurun. Üzerine şeffaf mermer tutkalı uygulayarak kurumasını bekleyin. Kuruma süresi ise en az 24 saat olmalıdır. Kırık mermeriniz son derece sağlam olarak kullanıma hazırdır.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Genellikle mermer yapıştırmak için polyester reçine su bazlı yapıştırıcılar tercih edilir. Mermerlerde kendi içlerinde türlere ayrılır.
İlgili 41 soru bulundu
Mermer üzerinde aşınma problemleri genellikle asidik malzemeler nedeniyle ortaya çıkar. Keza mutfak tezgahlarında sıklıkla görülebileceği üzere sirke, limon suyu, şarap, kahve, domates veya sitrik asit gibi bileşenler bulunduran diğer gıdalar mermer üzerinde leke ve aşınma problemleri ortaya çıkarır.
Harf sayısına göre Mermer Yapıştırıcısı cevapları sizler için derledik. Bulmacada Mermer Yapıştırıcısı sorusunun yanıtı için Akemi yazılması gerekir.
Asitlerin pH derecesi 7'den küçüktür. Suda çözündüklerinde elektrik akımını iletirler. Metil oranjın rengini kırmızıya çevirirler. Metalleri ve mermeri aşındırırlar.
Mermerlerinizin derz aralarına farklı renk boyalarla işlem yaparak daha renkli yüzeyler elde edebilirsiniz. Boyama işlemleriniz tamamlandıktan sonra su bazlı taş vernik, sır vernik veya akrilik vernikleri uygulayarak boyanızı koruyabilir, daha sağlam mermer yüzeyler elde edebilirsiniz.
Mimaride kullanılan vazgeçilmez inşaat malzemelerinden bir tanesi de derz dolgudur. Derz dolgu, özellikle mermer döşenmiş yüzeylerde sıkça karşılaşılan bir inşaat malzemesidir. Bu nedenle de herhangi bir evin banyo, mutfak ya da öteki mermer bölgelerinde sıkça kullanılır.
Mermerin aşırı ısı, sert bir darbe veya yanlış bir basınç ile karşılaşması direkt olarak çatlamasına neden olabilir.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Granit mermerlerde su izi kolayca kalabileceği için temizlerken mutlaka mikrofiber bez kullanarak doğal deterjanla uygulama yapmalısınız. Mermer tezgah temizliği yaparken tel kullanmadan, yumuşak sünger ve bezle doğal içerikli deterjanla uygulama yapmanız önerilir.
Akemi ya da epoksi veya mermer yapıştırıcısı ile yapıştırma işlemi ardından yüzeyin kuruması beklenir. Ardından, numarasına göre sırasıyla kuru pedler kullanılarak yüzey zımparalanarak düzgünlük sağlanır. Cilalama işlemi ile çatlak ve dolgu izleri ortadan kaybolur. Yüzey istenilen görünüme kavuşur.
Metallerin genleşmesi doğaldır, haznelerde metalden olduğu için bir miktar ister istemez genleşirler bu genleşme sırasında şömine mermeri eğer gerekli kurallara uyulmadan monte edildiyse (mermer ve hazne arasında genleşme boşluğu bırakılmalıdır. Hiçbir zaman mermer ile hazne birbirine öpüşmez) mermer çatlar.
Mermer tezgahlar, tuvaletler, banyo lavaboları veya zemin döşemeleri üzerinde temizlik gerçekleştirmek açısından mermere tuz ruhu kullanımı doğru bir çözüm oluşturmamaktadır. Çünkü tuz ruhu asidik özelliğe sahip olduğu için kullanıldığı yüzeylerde parçalayıcı ve aşındırıcı bir yapı ortaya çıkarır.
Mermeri oluşturan kalsiyum karbonat, asidik etmenlerin saldırılarına fazlasıyla hassastır. Mermer, asitler hatta seyrelti asitler tarafından kolayca çözülür ancak, asidik maruziyetin fiili sonuçları asidin doğası ile değişir.
Limon, portakal ve benzeri asitli narenciye yiyecek lekesi yüzey rengini değiştirir, mermeri aşındırır. Yağ lekesi hem yüzey rengini soldurur hem de mermerin içine işler. Pas lekesi yüzey üzerinde kahvemsi renk tabakası oluşturur, mermer içine işlemez. Asit lekesi yüzeyi aşındırır, farklı renk tonunu açığa çıkarır.
Polimer Cila: Polimer-yayıcı akrilik asit, akrilik ester ve styreneden oluşur. Genelde mermer, karo, traverten ve mozaik vs. yüzeylere paspasla veya bezle sürülmek suretiyle uygulama yapılır.
Mermerin yapısı seramik ve fayanstan farklı olduğundan sıradan temizlik malzemeleri asla kullanılmamalıdır. Mermerin temizliği ve parlatılması özel ilgi gerektirir. Mermer Cilası ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır? Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir.
Silisyum karbür: Mermer, granit, kayrak gibi doğal taşlar, belenco gibi kuvars yüzeyler ve yapay taşlarda, cam, cam ürünlerini rodaj ve zımparalama işlemlerinde sıklıkla kullanılır.
Ayrıca binaların dış cephelerine 30 metre yüksekliğe kadar seramik, granit, porselen seramik, mermer gibi kaplama malzemelerinin beton, sıva, şap gibi yüzeyler üzerine güvenle yapıştırılmasında kullanılıyor.
Karıştırma kabına önce su koyulur, sonra GRANİT VE MERMER YAPIŞTIRMA HARCI eklenir. (6.5-7 lt su/25 kg torba: 2.5-8.8 lt su/10 kg torba) ve topaklar giderilinceye kadar karıştırılır. 5 dk beklenir, homojen bir karışım elde etmek için tekrar karıştırılır.
Tek bileşenlidir. %100 silikondur, solventsizdir. Mermer veya doğal taşlar üzerinde diğer silikonlar gibi leke yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri