Granit tezgahınızı temizlerken; sert veya aşındırıcı temizleyiciler ve süngerler kullanmamalısınız. Sirke, limon, kireç gibi asidik temizleyiciler; veya amonyak veya çamaşır suyu içeren herhangi bir temizlik ürünü tezgahınızın yapısına zarar verebilir.
Bulaşık deterjanları, çamaşır suyu ve cif gibi ürünleri porselen tezgahlardan uzak tutmalısınız. Temizlik sonrasında tezgah üzerinde kalabilecek sabun artıklarını iyice temizlemeli ve tezgahınızı durulamalısınız.
Doğal taş tezgahların temizliğine gelince, nemli bir mikrofiber bez, biraz bulaşık deterjanı ve sıcak su yeterlidir. Çünkü asit, doğal malzemelerin düşmanıdır. Bu nedenle çamaşır suyu, limon bazlı temizleyiciler ve sirke, mermeri aşındırabilir.
Çamaşır suyu nedir sorusu hijyen, ağartma ve temizlik amacıyla kullanılan bir kimyasal ürün olarak cevaplandırılabilir. Mikrop ve bakteri gibi canlı türlerini öldürmek için etkili olan çamaşır suyu, evlerde özellikle banyo, tuvalet, mutfak gibi temizlik alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bunun yanında; ağır kimyasallar içeren temizlik ürünleri de mermerin yapısını bozabilir, görünümlerine zarar verebilir. Bu nedenle mermer zemin kaplamalarını, mutfak tezgahlarını, mutfak ve banyo ürünlerini, dekoratif mermer eşyalarını temizlerken aşağıdaki temizlik ürünlerinden uzak durmalısınız: Çamaşır suyu.
İlgili 31 soru bulundu
Kimi zaman kireç çözücü kimi zaman leke giderici özelliklere sahip olan çamaşır suyu, mermer zeminler üzerinde kullanılmaması gereken bir malzemedir.
Mermer temizleme yöntemleri ile ilgili en kritik konu ise kullanılan temizlik malzemeleridir. Çamaşır suyu, kireç çözücüler ve sentetik bazlı malzemeler mermer için uygun değildir. Mermerlerin temizliği için PH değeri sıfır olan temizlik malzemelerini seçin.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır. Zeminleri silmek için çamaşır suyunu suyla karıştırmalısınız.
Az miktarda suyun içerisine karbonat ekleyin ve diş macunu kıvamına getirin. Çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgeye, bu karışımı sürün ve kuruyana kadar bekletin. 15 dakika bekledikten sonra, temiz bir fırça yardımıyla lekeli bölgeyi çitileyin. Metil alkol de, çamaşır suyu lekesini çıkarmak için kullanılır.
Domestos çamaşır suyu seçeneklerinin her biri zeminden, mutfak bezlerine; bulaşık süngerlerinden tuvaletlere, banyo zeminlerinden fayanslara, küvetlerden klozetlere kadar her yerde arzu ettiğiniz temizlik ve hijyeni sağlar.
Beyaz mermerler için uygun olan limon ve beyaz sirke ile temizlik, tezgahın daha parlak ve daha temiz olması için uygulanabilir. Yapmanız gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu karışımı kullanarak tezgah üzerini temizleyin.
Mermer tezgah temizliği yaparken tel kullanmadan, yumuşak sünger ve bezle doğal içerikli deterjanla uygulama yapmanız önerilir. Laminat tezgah temizliği de diğer türler gibi hassas olacağından temizlik teli kullanmadan, bulaşık deterjanıyla ya da doğal içerikli deterjanla temizlik istemektedir.
Granit tezgahınızı temizlerken; sert veya aşındırıcı temizleyiciler ve süngerler kullanmamalısınız. Sirke, limon, kireç gibi asidik temizleyiciler; veya amonyak veya çamaşır suyu içeren herhangi bir temizlik ürünü tezgahınızın yapısına zarar verebilir.
Ilık su ile nemlendirdiğiniz bir bez ile önce mutfak tezgahını temizleyin. Daha sonra su içerisine bir miktar karbonat atarak karıştırın ve tezgah üzerine dökün. Yumuşak ovalama tekniği ile birkaç dakika tezgahın her tarafını sildikten sonra karbonatın etkisini göstermesi için yaklaşık on dakika kadar bekleyin.
Lavabonuzu dezenfekte etmek için çamaşır suyu kullanmanızı öneririz. Çünkü çamaşır suyu küf, bakteri ve virüsleri yok eden oldukça etkili bir dezenfektandır.
Domestos Yüzey Temizleyici, salon, mutfak, banyo gibi evinizin tüm yüzeylerinde %100 temizlik sağlar. Kir, yağ ve yüzey lekelerini çıkarır. Temizlik sonrası iz, toz, kalıntı bırakmaz ve her odada uzun süren ferahlatıcı kokusu kalır. Seramik, ahşap, mermer gibi yüzeylere zarar vermeden temizler ve lekesiz hijyen sunar.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Bir kabın içerisine 2 paket karbonat dökün ve üzerine su ekleyerek karıştırın. Karışımı tezgaha dökün ve bezle ovalayarak silin. 10 dakika bekledikten sonra ıslak ve temiz bir bezle tezgahın üzerini tekrar silin. Mutfak tezgahı su lekelerinden arınacaktır.
Eğer beyaz kıyafetten çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar diye merak ediyorsanız bunu için sirke kullanabilirsiniz. Suyla karıştırdığınız sirkeyi lekenin üzerine dökerek hafifçe elinizle yedirin. Sonrasında soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Bir diğer yöntemse her derde deva olan karbonat.
Çamaşır Suyu Kullanım Alanları
Bu anlamda çamaşır suları banyo, tuvalet, lavabo ve emutfaklarda olmak üzere sıklıkla kullanılırlar. Beyazlatıcı özellikleri sayesinde fayans zeminlerde de oldukça etkilidirler. İş yerindeki birçok yüzeyi çamaşır suyu ile temizlemek, hijyenik ve sağlıklı iş ortamlarının oluşmasını sağlar.
Maksimum hijyen sağlayacak! Yeni Domestos Bio Active Mutfak yemek yapılan yüzeylerde rahatlıkla kullanılır.
Kâsede lekenin üzerini kaplayacak kadar karbonat ve oksijenli suyu birleştirip, lekenin üzerine sürün. Karışımın bulunduğu mermer parçasını naylon ile örtün ve yarım saat kadar bekletin. Yarım saat sonra temiz bez yardımı ile karışımı mermerden temizlediğiniz de, o eski lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.
Bu nedenle mermere çamaşır suyu kullanımı yerine asidik ve bazik yapılı temizleyicilerden vazgeçerek nötr temizleyiciler tercih etmek gerekir. Bu tür temizleyiciler günümüzde marketlerde, temizlik malzemesi satışı gerçekleştirilen işletmelerde ve internet satışlarında tüm markalar tarafından sunulmaktadır.
Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri