Evye ve ocak arasında çok fazla olmamak kaydı ile mesafe olması gerekmektedir. Çünkü evyenin ocağa yakın olması su sıçraması tehlikesini yaratabilir. Çok uzak olması durumunda da pratiklik anlamında zorluk yaratabilir. Mutfağın şekline göre evyenin konumlandırılması için en iyi nokta cam önüdür.
Montaj Şekli: Tezgah üstü evyeler, montajı kolaydır ve genellikle daha ekonomik bir seçenektir. Tezgah altı evyeler ise daha modern bir görünüm sunar ve temizliği kolaylaştırır. Bakım ve Temizlik: Kolay temizlenen ve bakımı az maliyetli bir evye, uzun vadede daha kullanışlı olacaktır.
Musluk deliği duvar tarafına gelecek şekilde evye tezgaha oturtulduğunda damlalık kısmının sağ tarafta olması, evyenin Sağ Damlalıklı olması; sol tarafta olması ise, evyenin Sol Damlalıklı olması anlamına gelir.
Mutfak üçgenini oluşturan buzdolabı, ocak ve eviye arasında konumlanacak üçgenin, mümkün mertebe 7m² içerisinde olması gerekir. Birbirini tamamlayan ve eş görevi gören eşyaların yan yana dizilimine önem gösterilmelidir. Örneğin eviye ve bulaşık makinasının konumu yan yana olmalıdır ki kullanım pratikliği sağlanabilsin.
Montajına göre eviye çeşitleri şunlardır: · Tezgah üstü eviye: Tezgah üstü eviye çeşidi en çok tercih edilen eviye çeşididir. Kurulumunun kolay olması da tercih sebeplerindendir. Lavaboda bulunan gerekli delikler sayesinde sayaç malzemesinden geçirilerek tezgah üstüne yerleştirilir.
İlgili 41 soru bulundu
Akrilik evye
Akrilik mutfak evyesi lekelere karşı çok dayanıklı ve kullanışlı bir evye çeşididir. Akrilik lavabonun en büyük avantajı diğer evye modellerine göre çok daha ucuz olmasıdır. Benzer şekilde dökme demire kıyasla çok hafiftir ve her türlü tezgah montajında kolaylık sağlar.
Farklı büyüklerde depolama alanlarının bulunduğu tezgâhlara kolayca yerleştirilebilen tezgah üstü lavabolar, kullanışlı bir ortam oluşturmaya yardımcı oluyor. Tezgah üstü lavabolar, dinamik, modern ve estetik formlarıyla banyolarınızda benzersiz bir şıklık sağlıyor.
Mutfaklarda en büyük yardımcılardan birisi bulaşık makineleridir. Ankastre bulaşık makinesi yerleştirme işlemleri, mutfak tezgahının altına yapılmaktadır. Bulaşık makinesinin tezgah altına yerleştirilmesi, kirli bulaşıkların, tezgah üzerinden kolaylıkla makine içerisine yerleştirilmesini sağlayacaktır.
Küçük bir mutfağınız varsa eğer koyu renklerden uzak durmalısınız. Açık renk mobilyalar daha geniş gösterecektir. Tercihen beyaz ya da krem rengi tonlarını kullanarak mutfağınıza farklı bir açı katabilirsiniz. Ortamı geniş gösteren diğer bir unsur ışıktır.
Farklı mutfak modellerine göre değişen yerleştirme şeklinin bu kural gözetilerek yapılması gerekir. "U" şeklindeki mutfakta; ocak ve buzdolabı karşılıklı yerleştirilirse, eviye üçgenin kalan üçüncü noktasına konulur. Koridor biçimli mutfakta; buzdolabı ve ocak yan yana dururken, eviye köşede konumlandırılabilir.
Sonuç olarak, çelik evyeler dayanıklı ve ekonomik seçeneklerken, granit evyeler daha gösterişli bir görünüm, dayanıklılık ve çizilmeye karşı daha fazla direnç sunar. Seçim yaparken bütçeniz, tarzınız ve dayanıklılık ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir.
Çift gözlü evye ne işe yarar diye merak edenlerin sorusunun cevabı da tam olarak budur. Çift gözlü evye modelleri çöp öğütücüler için uygundur. Tüm bunlara göre mutfak eviyesi tarzı belirleyebilirsiniz.
Hangi evye derinliği tercih edilmelidir? Genellikle 18-22 cm arası derinlik, hem yıkama işlemlerini kolaylaştırır hem de sığ eşyaların yıkanmasını sağlar.
Örneğin parlak beyaza en çok uyum sağlayabilecek renkler arasında mat mor, mat kahve, mat kırmızı ya da mat maviyi saymak mümkün. Bunun yanında kırmızı ve siyah renkler tercih edilecek ise rengin çok mat olmasına gerek duyulmaz.
Yeni bir mutfak yaptırıyorsanız yada mutfak dekorasyonunda yeni bir tasarıma gidiyorsanız, ortalama mutfak tezgahı ile dolap arası en az 60cm olmalıdır. Yeni nesil mutfak tasarımlarında ankastre mutfaklar önem kattığı için ortalama 3- 5 cm onların yüksekliğine yer verildiğinde 65-70cm ideal gibi durmaktadır.
Krom, evyelerin yüzeyinde bir tabaka oluşturarak, paslanma ve korozyona karşı dirençli hale getirir. Bu nedenle, paslanmaz çelik evyeler paslanmazlar. Ancak, uzun süreli kullanım ve yanlış temizlik yöntemleri nedeniyle, evyelerde çizikler ve lekeler oluşabilir ve bu da paslanmaya neden olabilir.
Tencere ve Tavalar Nereye Koyulur? Tencereler ve tavalar, genellikle mutfak dolaplarının alt raflarına veya mutfak dolabı altı kapatma bölgesine yerleştirilir. Dolap mutfak düzeninde, bu tip büyük ve ağır eşyaların alt bölümlere yerleştirilmesi önerilir.
Minimalist mutfak dekorasyonu şık ve sade tarzı benimseyerek kullanışlı ve modern bir mutfak yaratmayı hedefleyen bir dekorasyon tarzı olur. Minimalist mutfak dekorasyonu gereksiz süslemeler ve aksesuarlar yerine işlevsel ve kaliteli malzemelerle tasarlanmış basit, düz hatlı mobilyaları tercih eder.
Bu odanın çocuk odası, misafir odası veya çalışma odası olarak kullanılması gibi farklı amaçları olabilir. Mutfak: Bir mutfak için önerilen minimum alan genellikle en az 8 ila 10 metrekaredir. Bu alan, dolaplar, tezgahlar, ocak, fırın, buzdolabı ve diğer mutfak ekipmanlarının yerleştirilmesi için yeterli alan sağlar.
Seramik ve derz dolgu uygulamasından sonra, mutfak dolabı montajı yapılmadan önce alt kısımların boyanması ve zeminin mutfak dolabına göre ayarlanması gerekir. Bu işlemler yapıldıktan sonra mutfak dolabı montajı yapılır, tezgah konulur ve tezgah arası seramikler döşenir.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Çamaşır odasında veya banyo da yer alan çamaşır makinesi doğru bir yerleşim ile çamaşır tezgahının alt kısmına yerleştirilmelidir. Doğru bir yerleşim ile çamaşır odası mükemmel bir estetiğe sahip olacağı gibi çamaşır makineniz de daha uzun yıllar yıpranmadan kalacaktır.
İkili lavabonun olduğu banyolarda tuvaletin kapalı bir bölmede olması, sistemin çalışmasını kolaylaştırır. Banyo planlarında kapalı bir tuvalet ve kapalı bir duş alanı mekânın en arka bölümünde yan yana çözülebilir. Böylece lavabolar için hem yeterince alan kalır, hem de kullanıcıların mahremiyeti korunmuş olur.
Sunta, MDF, lake ve akrilik gibi malzemeler banyo dolapları için popüler seçimlerdir. Bunlar arasında sunta banyo dolapları ve MDF banyo dolapları, genellikle uygun maliyetli ve kullanışlı seçeneklerdir. Lake banyo dolapları ise yüksek parlaklık ve sert yüzey özellikleri ile ön plana çıkar.
Alt dolabın lavabo üst mesafesi 85 cm olacak şekilde askı mekanizmasının duvara denk gelen yeri hesaplanacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri