(Mutluluk, duyu organlarımızla algılayamadığım soyut bir kavramdır.
↬ Cevap: Soyuttur çünkü 5 duyu organımızla algılayamayız.
Elle tutamadığımız gözle göremediğimiz var olduklarını yalnızca hislerimiz ve düşüncelerimizle hissettiğimiz kavramlara "Soyut isim" denilmektedir. Soyut isimlere örnek verelim; Mutluluk, sevgi, özlem, hasret, öfke, cesaret, aşk, umut, sevinç, üzüntü vb..
Cevap: Neşe kelimesi Soyut anlamlıdır.
→ Herhangi bir duyu organı ile algılanamadığı için soyut anlamdır.
Özgürlük, fikir, düşünce, sevgi, nefret, merhamet, hüzün gibi kelimeler beş duyu ile hissedilemez ancak var olduklarına kuşku yoktur. Bu tip kavramlar soyuttur.
İlgili 45 soru bulundu
Yaygın soyut isimler
Benzer şekilde Türkçede isim ve sıfatlara -et ve -iyet eklerinin eklenmesi ile oluşturulan pek çok isim soyuttur: cesaret, esaret, hassasiyet vs.
Sonuç: Tanrı soyut ve metafiziksel bir kavramdır.
Duyu organlarımızla algılayamadığımız, akıl yoluyla algılayabileceğimiz kavramları karşılayan sözcükler soyut anlamlı sözcüklerdir. Soyut anlamlı sözcükler; sevgi, umut, hayal, barış, sıkıntı, evlilik, çocukluk, özlemek… gibi kavramları yansıtır. Dikkat!
bakınız, yokluğun dışarıda var olup olmadığını soruyoruz, ki yokluk tabii ki de yoktur. yani karanlık bu bağlamda soyuttur.
"Huzur" ve "korku" kelimeleri burada soyut anlamdadır.
Psikolojik hastalıklardan biri olan ve çok yıpratıcı bir süreç olan endişe, korku, stres gibi kavramlar her ne kadar soyut kavramlar gibi görünse de hayatımızda bıraktıkları izler somut bir hal alabilir.
Duygular somuttur. Somut demek beş duyumuzla algıladığımız şey demektir. Ya görürüz, ya duyarız, ya dokunuruz, ya da tadar veya koklarız. Bu beş duyumuza hitap eden bir durum varsa bunu somut kabul ederiz.
Düşünce, elektro-kimyasal iletilerdir yani madde-enerjidir. Algılanabilir ve gözlemlenebilirdir. Eskiden doğa üstü zannedildiği için soyuttu şimdi somuttur. Fizikte soyut yoktur.
2) Soyut İsim:
Duyu organlarımızla algılayamadığımız kavramların isimleridir: Sevgi, kin, nefret, akıl, erdem, inanç, arkadaşlık, iyilik, insanlık, sevinç, keder, rüya, korku, özgürlük, cesaret…
Tatlı, şekerli yenilebilen bir varlıktır. Fakat bu cümlede "tatlı çocuk" derken çocuğun güzelliğinden bahsettiği için soyuttur.
" SOMUT " dur.
Popondan cikan gaz somuttur kardes. Somut kavramlar 5 duyu organı tarafından algılanabilen kavramlardır. Görme, tatma, işitme, dokunma, KOKLAMA. Osuruk koklanabildigi için somuttur.
Doğrulanmış Cevap. Merhabalar, Gölgeyi görebiliriz. Bu nedenle gölge somuttur.
✨Cevap: Heyecan soyuttur. ✨Ek Olarak: Somut kavram, beş duyu organımız ile algılayabildiğimiz varlıklardır.
Kaygı, korkudan farklı olup somut olarak var olmayan, tamamen kendi içimizde ihtimaller doğrultusunda zihnimizde geliştirdiğimiz uyaranlara duyulan tepki niteliğindedir. Örneğin köpekten korkan bir kişinin sokakta köpekle karşılaştığında hissettiği duygu korkudur.
Ölçü birimi. Enerji, kütle gibi nicel bir büyüklüktür.
Rüya kelimesi soyut bir sözcüktür. Çünkü beş duyu organlarımız ile algılayamaz,beyin gücümüz ile algılarız. Bu sebeple soyuttur.
Soyut İsim
sevinç, şüphe, tezat, Allah, cesaret, keder, korku, aşk, melek, ruh, şeytan...
Bu doğrultuda her iki anlamda da kullanımı mevcuttur. Güzellik bu bağlamda kişi yerine kullanılan bir belirteç olarak kullanıldığında somut anlamı karşılamaktadır. Bunun dışındaki kullanımları soyut anlamda kalacaktır.
Bunun yanında, inanç soyut bir kavramdır, ve soyut kavramlar üzerinde varlığını sürdürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri