Muz kabuğu göz altı morlukları, şişlikleri ve yorgun görünümü de tedavi edici özelliğe sahiptir. Muz kabuğu nasır, siğil, et beni gibi cilt problemlerinde düzenli kullanım sonucu iyileşmelere vesile olduğu gözlemlenmiştir; bakteri ve mikrop oluşumunu engelleyip temizlediği için bu bölgeye güvenle uygulayabilirsiniz.
Muz kabuğu kaynatıp içmenin faydaları
Magnezyum, kaslarımızı gevşetmeye yardımcı olurken, muz kabuğundaki B6 vitamini de uyku döngümüzü düzenlemeye yardımcı oluyor. Basit bir tarifle, bu değerli besinlerden faydalanabilir ve daha iyi bir gece uykusunun tadını çıkarabilirsiniz.
Kalp sağlığınızı korumanıza katkı sağlar. Uzun süre yüksek seyreden tansiyon, kalp ve damar hastalıkları açısından en önemli risk faktörlerinden bir tanesi anlamına gelir. Hem kan basıncını dengelemeye yardımcı olan hem de kalp kasının faaliyetlerini düzenleyen potasyum minerali, muzda bol miktarda yer alır.
Muz Kabuğunun Dizlere Faydaları
Muz kabuğunun ağrı kesici özelliği bulunur. Bitkisel ağrı kesici olarak da tanımlanır. Bu yüzden muz kabuğunu ağrıyan diz bölgesine masaj yaparak sürdüğünüzde ağrınıza iyi geldiğini görebilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
İbrahim Saraçoğlu bu konuya çınar yaprağı ile çözüm bulmuştur. Çınar yaprağını kaynattıktan sonra suyunu içip diz ağrısından kurtulabilirsiniz. Aynı şekilde çınar yaprağının kaynamış suyu cildinize temas edecek ılıklığa ulaştığında, diz bölgesine sürüp diz ağrısı şikayetinizi sonlandırabilirsiniz.
Muz kabuğu masajı
1 adet muzu güzelce yiyin ve ardından elinizde kalan kabuğunu iç kısmı cildinize temas edecek şekilde ağrılı bölgeye uygulayın. Uygulamayı yaparken ellerinizle çok bastırmadan, dairesel hareketler yapın. Bu şekilde 5-10 dakika yapacağınız uygulama sayesinde ağrılarınız hafifleyecektir.
Muzun aşırı tüketiminden dolayı kabızlık problemi ile karşılaşılmaktadır. Muzu soyarken liflerin bir kısmını soymaya dikkat edilmezse, migreni tetiklemekte ve baş ağrısı yapmaktadır. Muzun fazla tüketilmesinde vücut hiperkalemi geliştirmekte ve kalbe zarar vermektedir.
muz, iltihap önleme, tahriş olan bölgeleri iyileştirme ve cilt lekelerini geçirme gibi çeşitli faydalara sahiptir. Ayrıca muz kabuğu diş beyazlatmada doğal ürünler arasında en etkili besindir. Bu nedenle muzu sadece besin olarak güzellik ürünü olarak da kullanabilirsiniz.
Muzun genellikle erken saatlerde tüketilmesi tercih edilir. Bu şekilde tüketmek daha sağlıklı olmaktadır. Geç saatlerde ölçüsüz bir şekilde tüketilen muz sağlık açısından risk oluşturabilir. Bu nedenle diyetlerde gece saatlerinde muz önerilmemektedir.
Muzun kabuğunu doğrudan çiğ olarak tüketebilirsiniz. Özellikle olgunlaşmasını tamamlamış olursa tadı o kadar da kötü gelmeyecektir. Daha kolay kullanımı ise muz kabuklarını 10 dakika kadar haşladıktan sonra bu kabukları bir blender yardımı ile meyve sularına eklemektir.
Kanser düşmanı olan muz kansere karşı direnci arttırır. Muzda bulunan A vitamini gözlere iyi gelir. Muzun zararları arasında ilk dikkati çeken bazı kişilerde fazla tüketildiğinde kabızlık sorununa yol açmasıdır. Ayrıca muzda yer alan iplik iplik olan lifler bazı kişilerde baş ağrısına neden olmaktadır.
Antioksidan açısından oldukça zengin olan muz kabuğu aynı zamanda iltihap önleyici özelliğe sahip. Böylelikle mikroplarla savaşarak akne oluşumunun önüne geçmeye yardımcı olan muz kabuğu aynı zamanda var olan akne ve sivilceleri de kurutuyor, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.
Toplumdaki kanının aksine muz kabukları zehirli bir yapıya sahip değildir. Bunun aksine, muz kabuğu kaynatılıp ya da kızartılıp tüketildiğinde oldukça besleyici bir içeriğe sahiptir. Muz kabuğunun içerisinde B6, B12, magnezyum ve potasyum gibi vücut için son derece faydalı besinler bulunur.
Yaşlanma Etkilerini Azaltır
Muz kabuğu cilde faydası denildiğinde belki de en çok dikkat çeken özelliklerden biri yaşlanma karşıtı olmasıdır. Özellikle yaşa ve zararlı güneş ışınlarının etkisine bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklara karşı muzun kabuğu oldukça faydalıdır.
Orta büyüklükte bir muz yaklaşık 32 mg magnezyum içerir ayrıca muzun kabuğu da magnezyum içerir. Magnezyum, kaslarımızı gevşetmeye yardımcı olurken, muz kabuğundaki B6 vitamini de uyku döngümüzü düzenlemeye yardımcı oluyor.
Muz aynı zamanda tokluk hissi verdiği için kilo verme konusunda da yardımcıdır. Anemi, artrit, idrar rahatsızlığına iyi geldiği bilinmektedir. Yüksek magnezyum içeriği ile regl öncesi ağrılarına ve yanıklara da iyi gelebilir.
6-Kan damarlarını temizler
Muzların kanınızdaki ve damarlarındaki kolesterolü azaltmaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? İçlerindeki fitosteroller bu sürece yardımcı olur. Aterosklerozu- arterlerin sertleşmesini ve daralmasını- önler.
Muz kabukları egzama, sedef hastalığı, akne tedavisi ve hatta cildi güneş hasarlarından korumaya yardımcı olan antioksidanlar, eşleştirilmiş yağ asitleri ve çinko bakımından zengindir. Ayrıca kuru cildi nemlendirmeye yardımcı olan potasyum içermektedir. Muz kabuğunuzu cildinize sürerek nemlendirebilirsiniz.
Ancak aynı muz akşam yemeğinden sonra tüketilirse ve ardından yatılırsa yağ olarak depolanacağı için sağlıksızdır."
Muz sindirime yararlıdır. Sindirim bozukluklarını düzeltir. Lif açısından oldukça zengindir ve kabızlığa iyi gelir. Potasyum açısından zengin olan muz, böbrekler için de faydalıdır.
Açken yiyeceğiniz muz kandaki magnezyum seviyesinde ani ve keskin bir artış yaratır. Bu da kalbiniz için zararlı olabilir. Boş mideyle yiyeceğiniz yoğurt oluşturacağı hidroklorik asitle faydalı bakterileri yok edecektir. Sabahları asitli içecekler içmek mukus dokularına zarar verip mideye giden kan akışını azaltır.
Sırt ağrısının nedenine ve ağrı şiddetine göre lokal etkili merhemler, kas gevşeticiler kullanılabilir. İlaç tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda ise fizik tedavi, nöral terapi, akupunktur, soft lazer, masaj gibi alternatif tedaviler uygulanmalıdır. Bu tedavilere ek olarak stres faktörü de ortadan kaldırılmalıdır.
Sırt ağrısı çoğunlukla kaslar, bağ dokuları ve eklemlerde yaşanır. Ağır kaldırmak, ani hareketler, oturuş ve duruşun kötü olması, hareketsiz yaşam, stres sebepli kas gerginlikleri ve aşırı kilo sırt ağrısının sık görülen nedenleri arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri