Özellikle kusma sırasında kaybedilen suların geri alınması için birçok insan su içebiliyor. Fakat bu yanlış bir bilgidir. Boşalan mideden sonra üzerine su içmek, midenin rahatsızlanmasına ve tekrar midenin bulanmasına neden olacaktır. Kusma işleminden sonra mide bir süre dinlendirilmelidir.
Kusmaya karşı bol su tüketmeniz gerekiyor
Kusma olayı vücutta su kaybına neden olur ve bunun için vücuda takviye yapmak önemlidir. O yüzden ilk olarak su tüketmelisiniz.
Kustuktan Hemen Sonra Su İçilir Mi? Kustuktan hemen sonra su içimi önerilmemektedir. Boş mideye su alımı rahatsızlık hissi yaratabilir.
Su içmeyi artırın: Fazla kusma şikayetiniz varsa dehidrasyonu engellemek için sıvı tüketimini artırmanız gerekiyor. Mideye rahatsızlık vermemek için bir anda çok fazla su içmek yerine yavaşça ve bol miktarda su tüketebilirsiniz. Hızlı su içmek daha fazla kusmaya neden olabilir, unutmayın.
Peki kustuktan sonra su içmek vebaya neden olur bilgisi doğru mudur? Hayır doğru değil. Soruda seninde belirttiğin gibi vebaya bulaşıcı ve hastalık yapan mikrop neden olur. Eğer içtiğin suyun içinde bu mikrop yoksa kusmadan öncede kusduktan sonrada içsen hastalığa yakalanmazsın.
İlgili 25 soru bulundu
Özellikle kusma sırasında kaybedilen suların geri alınması için birçok insan su içebiliyor. Fakat bu yanlış bir bilgidir. Boşalan mideden sonra üzerine su içmek, midenin rahatsızlanmasına ve tekrar midenin bulanmasına neden olacaktır. Kusma işleminden sonra mide bir süre dinlendirilmelidir.
Çok fazla kusuyorsanız, dehidrasyonu önlemeye yardımcı olmak için bol miktarda sıvı tüketmelisiniz. Sıvıları yavaşça yudumlayın. Mideniz rahatsız olduğunda, bir anda fazla miktarda su içmek, daha fazla kusmaya neden olabilir.
Su, mide asidini ve sindirimi yavaşlatarak midenizi rahatlatır. Su içmek aynı zamanda vücudunuzun sıvı dengesini koruyarak, mide bulantısının neden olduğu dehidrasyon riskini azaltır. Nane: Nane, sindirimi kolaylaştırır ve mide bulantısını hafifletir. Nane yapraklarını kaynar suya koyarak nane çayı yapabilirsiniz.
Kusmaya ne iyi gelir evde en pratik ne tüketebilirim diyorsanız yoğurt tavsiye edebiliriz. Hemen hemen her dolapta kendine büyükçe bir yer hazırlayan yoğurt, sizi mide bulantısı hissinden kurtaracak özellikte. Orta soğukluktaki birkaç kaşık yoğurt, kusmayı önleyecektir.
Tuzlu ayran verdiğiniz takdirde mide önemli ölçüde yatışır ve herhangi bir şekilde mide bulantısı şikayeti kalmaz.
1 - Banyodan sonra su içilmez, içilirse organlar yaşlanır. 2 - Acı yedikten sonra su içilmez, içilirse reflü, gastrid ve bağırsak rahatsızlığı yapar. 3 - Uyku arasında içilmez, çünkü beyni etkiler. 4 - Meyveden sonra içilmez, içilirse asit ortaya çıkar.
Reflü mide asidinin ağza gelmesi durumudur. Bu durumda ağızda acı ve asidik bir tat hissedilir. Mide asidinin mideden çıkıp ağza gelmesiyle yemek borusu asit nedeniyle tahriş olup midenin ve boğazın yanmasına ve ağrılara sebep olmaktadır.
Özellikle en yaygın olarak yapılan yöntem, boğaza parmağın değdirilmesidir. El parmağının boğaza yaklaşmasıyla birlikte kişilerde anlık olarak bir kusma isteği oluşacak ve daha kolay bir şekilde kusabilecektir. Kişiler bu şekilde yöntemi uygulayarak daha kolay kusabiliyor.
Kusan Çocuğa Ne Verilir? Çocuğunuz kusmuşsa ve aç olduğunu söylüyorsa, ona mümkün olduğunca çorba gibi evde yapılan sıvı yiyecekler verin. Bolca su içmesini sağlayın.
Tahmaz, kusma sonrası çocuğa verilebilecek en faydalı sıvının su olduğunun da önemle altını çizdi.
Kişiler devamlı bir şekilde safra kusuyorlarsa o zaman mutlaka bir doktora görünmeleri gerekir. Çünkü bu durum ciddi bir sağlık problemi nedeniyle meydana geliyor olabilir. Sürekli safra kusma durumu yaşayan hastalarda dehidrasyon ya da elektrolit dengesizliği gibi ciddi problemler meydana gelebilmektedir.
Zencefil, zencefil çayı, rezene çayı, karanfil çayı ve nane çayı tüketin. Zencefilin yapısında bulunan gingerol adlı madde mide bulantısı ve kusma sorunlarının önüne geçer niteliktedir. Bununla birlikte zencefil çayı da kusmaya iyi gelen bitkisel çözümlerden biridir.
Kusmak başlı başına vücutta yoğun miktarda su kaybına sebep olacağından oda sıcaklığında bol su içmek kaybedilen suyu geri kazandıracaktır. Bol su içmek demişken, birden tüm şişeyi içip bitirmenizi kast etmiyoruz. Midenizi yormadan, yavaş yavaş ve küçük yudumlarda zamana bölebilirsiniz.
Özellikle tuzlu ve ekşi besinler kusma halinin hafiflemesine yardımcı olacaktır.
Mide üşütmesinde yaygın olarak yaşanan ishal ve kusma vücudun sıvı kaybetmesine neden olur. Su vücut için hayati önem taşır, o nedenle ishal ve kusma kaynaklı vücuttan atılan suyu geri alabilmek için bol bol su tüketilmelidir. Ayrıca buz emmekte yine mide üşütmesine iyi gelecektir.
Yemeklerinize hazmı kolaylaştıran, gaz giderici özelliğe sahip kekik, kimyon, kişniş, tarhun, kakule, rezene, zencefil, zerdeçal, tarçın ekleyebilirsiniz. Daha az gaz ve şişkinlik yaptığı için ananas, armut, ayva, elma, muz, şeftali, elma suyu, ananas suyu, havuç suyu tüketebilirsiniz.
Mide asidini önler
Oysa yeterince su içerek midenin asit salgısının mide ve yemek borusu duvarına zarar vermesini de önlemiş oluruz.
Yemek yemek istemiyorsa zorlamayın. Özellikle kusma sonrası 1 saat midesini dinlendirin. Bulantıyı tetiklememesi için yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak durun. Bu süreçte özellikle yoğurt çorbası, patates haşlaması, yağsız makarna haşlaması, muz, elma gibi sindirimi zorlamayacak gıdalar verin.
Özellikle tuzlu ayran, tuzlu çubuk kraker ya da nane limon ile beraber haşlanmış patates gibi birçok besin kaynağı kullanmak mümkün. Çocuğun tüketmesi ile beraber kısa süre içerisinde mide bulantısı ve kusma geçecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri