Muz Sirkesinin Faydaları Potasyum açısından zengin olması ile böbreklere önemli faydaları bulunur. - Kalp basıncını dengeler ve kası koruyarak kalbin sağlıklı şekilde çalışmasına olanak tanır. - Serotonin hormonu üzerinden desteklemek suretiyle pozitif bir bakış açısı sağlar ve mutluluk verir. - Depresyon, stres ve ...
- Muz kabuğundan muz sirkesi yapabilirsiniz. - Muz kabuğunu çiçeklerin suyunun içerisinde bekletirseniz, çiçekleriniz daha sağlıklı ve güçlü olacaktır.
Portakal ve limon kabuklarını kavanozda biriktirip, üzerine market sirkesi koyup, ağzını kapatıp, 10 gün bekletiyoruz. İşte size mis gibi kokan temizlik sirkesi... Biz bu narenciye kokulu temizlik sirkesini, camlarda, mutfak tezgahlarında, ocak, fırın, evye ile banyo ve tuvalet temizliğinde kullanıyoruz.
Sirke, yemeklerde, salatalarda tatlandırıcı olarak veya salamura gibi koruyucu olarak kullanılan su, asetik asit ve doğal aromalar içeren, kokulu, ekşi meyve suyudur. Çoğunlukla yoğun asitli meyvelerden (üzüm veya elma vb.) yapılmaktadır.
Tuz koruyucu özelliğinden dolayı içinde sirke oluşumunu sağlayan bakterilerin de bulunduğu bir takım bakteri ve mayaların oluşumunu yavaşlatır, yüksek miktarlarda kullanıldığında engeller.
İlgili 17 soru bulundu
Üzüm sirkesi, elma sirkesi ile birlikte evlerimizde en sık kullandığımız sirkelerden bir tanesidir. Harika bir antioksidan kaynağı olan üzüm sirkesi, aynı zamanda kemik sağlığını destekler. Gelişim çağındaki çocukların ve gençlerin kemik gelişimini destekler ve boy uzamasına olumlu katkı sağlar.
Limon sirkesi, vücutta meydana gelen halsizlik ve yorgunluğu gidererek vücudu daha dinç hale getirmektedir. İdrar ve iltihap söktürücü etkisi bulunmaktadır. Ciltte oluşan siyah noktaların ve aknelerin giderilmesinde etkilidir. Su ile karıştırılarak kullanıldığında cilde parlaklık kazandırma etkisine sahiptir.
Kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı iyi gelir. Mükemmel bir kan üreticisidir, kansızlık sorunu olanlara önerilmektedir. Vücutta iltihap giderici özelliği vardır, vücudun daha dinç ve enerjik olmasını sağlar. Emziren annelere sütün arttırıcı etkisi vardır.
Limon ve diğer turunçgil kabukları P1 vitamini ( Rutin ) yönünden en zengin besinlerdir. Sirke anti bakteriyel özelliği ile bağışıklığı destekler vücudun kötü bakterilerle mücadele etme kapasitesini arttırır.
Saçtaki sirke için nane yağı da etkilidir. Nane yağını da diğer yöntemler gibi uygulayarak sirkelerden kurtulabilirsiniz. Bunun yanında, ciltten ölü hücreleri temizleyen limon da sirke dökülmesinde etkilidir. Limonun suyunu saç diplerine ve saçlara sürün.
Yemeklerden önce veya yemek sırasında elma sirkesi tüketmek, sindirimi olumlu şekilde destekleyerek midenin önemli mineralleri emme yeteneğini geliştirir. Sirkenin, ülseratif kolit tedavisinde de etkili olabileceği düşünülüyor.
Mayonez, sirke, kafur ve ısırgan otu bit ve sirkelerin sevmediği kokulardır. Bit ve bit yumurtası yani sirke, sevmedikleri kokuya dayanamaz ve kısa sürede ölürler. Elma sirkesi ile saçlarınızın tamamını ıslatın. Sirke saçınızda yaklaşık 15-20 dakikaya kadar kuruyacaktır.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, hücrelerinizi korur ve yıpranan hücreleri onarır. Hamileler, doktor kontrolü ile beraber hurma sirkesi tükettiğinde vajinal kasları daha güçlü hale getirir. Doğumda kolaylık sağlayan hurma sirkesi aynı zamanda hormonları da düzenler.
A ve C vitamini bakımından zengin olması göz sağlığı için faydalıdır. Özellikle katarakt'a karşı koruyucudur. Bağırsak kurtlarını temizler ve önemli bir idrar söktürücüdür. Işık almayan serin ve rutubetsiz ortamda, çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız.
İbrahim Saraçoğlu elma sirkesinin iştahı kapatıcı etkisiyle birlikte zayıflama konusunda oldukça etkili olduğunu belirtir. Yemeklerden önce ve yatmadan önce tüketilen elma sirkesinin kısa vadede kilo vermeye yardımcı olduğunu ifade eder.
Şeftali sirkesinin faydaları: Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştırır. A,b,c vitaminleri, magnezyum, potasyum ve kalsiyum bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Bu üründen en fazla 16 adet sipariş verilebilir.
3) Parazitleri Temizler
Genellikle bağırsaklarda üreyen bağırsak parazitleri kişiyi zor durumda bırakır. İshal, karın ağrısı ve kaşıntı gibi şikayetlerle meydana gelen parazitleri temizlemenin en doğal yolu elma sirkesi içmek olacaktır.
Vücuttaki şeker oranını dengeler, pankreasın yenilenmesini sağlar. Böbrek ve safra taşlarını eritir, idrar söktürür. Vücuttaki şişkinliği yok eder ve dokularda ödem oluşmasını engeller. Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini yapar.
Sirkenin içinde bulunan asetik asit, yağ depolanmasını azaltır, iştahı bastırır, sindirimi yavaşlatır, yağ yakımını artırır ve açlık hormonlarının salınımını geciktirir. Bu nedenle uykudayken yağ yakımının devam etmesi için yatmadan önce elma sirkesi içebilirsiniz. Ayrıca daha rahat uyumanıza da destek olacaktır.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir. Yüksek tansiyonu kısa sürede dengeleme etkisi bilinir.
Sirkenin düzenli tüketimi kan trigliseritlerini, kolesterolü ve kan basıncını düşürür. Böylece, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinde azalma görülür. Sirke bazı kanser türlerinde kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatabilir ve tümörleri küçültebilir.
Yanma hissettiğinizde anında cildinizi temizlemelisiniz. Pamuk yardımı ile sürdüyseniz 5 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Yüzünüzü sirke ile yıkadıysanız yine 5-6 dakika yeterli olacaktır.
Kayısı sirkesi yüksek oranda demir içerir. Magnezyum, kükürt ve krom gibi mineralleri de barındıran kayısı sirkesi, vücudu hastalıklara karşı korur. Aynı zamanda A ve B vitamini içeren kayısı sirkesi, vücudu hastalıklara karşı koruyan C ve P vitamini açısından da önemli bir kaynaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri