Müzeler, kiralanan ürünlerin telif haklarına sahip değildir. Bu yüzden ürünlerin fotoğrafının çekilmesi, telif hakkının ihlal edilmesi anlamına gelebilir.
Müzelerde eskiden tamamen yasak olan fotoğraf çekimleri şimdi çoğu yerde flaş kullanılmaması kaydıyla serbest.
Flaşlı fotoğraf çekmek sanat eserlerinin zarar görmesine neden olabilir. Müzelerde fotoğraf çekilmesine izin verilememesinin diğer bir nedeni ise telif hakkı problemleri. Müzelerin bazıları sergiledikleri tüm sanat eserlerinin telif haklarına sahip olmayabiliyor.
Madde 15- 15 Mart 1974 gün ve 14828 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Müzeler ve Müzelere Bağlı Kuruluşlarda Kopya Alınması, Fotoğraf ve Film Çekilmesi ile ilgili Yönetmelik” yürürlükten kaldırılmıştır.
Fotoğraf makinesinin fılaş ışığının tarihi eserlere zarar vermesinden dolayı yasak.
İlgili 16 soru bulundu
Flaşsiz olmak kaydıyla fotograf ve video çekilebiliyor.
Bugün ise ilk kez iç mekanında fotoğraf çekiminin yasak olduğu Milli Saraylar'a bağlı müzelerde, “Uluslararası Selfie Günü” dolayısıyla ziyaretçiler özgürce selfie çekti. Dolmabahçe Sarayı'na gelen turistler ve ziyaretçiler, sarayın birçok noktasında bol bol fotoğraf çekebilmenin tadını çıkarttı.
Rehber köpekler hariç müzeye evcil hayvan kabul edilmez. Müzenin sergi salonlarına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır. Müzenin açık ve kapalı alanlarında elektronik sigaralar da dahil sigara içmek yasaktır. Kişisel kullanım amacıyla, anı niteliğinde, profesyonel olmayan fotoğraf ve video çekimleri yapılabilir.
Müzeler, kiralanan ürünlerin telif haklarına sahip değildir. Bu yüzden ürünlerin fotoğrafının çekilmesi, telif hakkının ihlal edilmesi anlamına gelebilir.
Müzeye giriş ücreti alınıyor mu? Polis Müzesi'ne giriş ücreti alınmamaktadır.
Konuyla ilgili ise Duman, şu bilgileri verdi: “Kişinin izinsiz olarak özel hayatının gizliliğini ihlal edecek nitelikte fotoğraf/video çekimine maruz kalması halinde 6 ay içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığına yahut kolluk kuvvetlerine şikayetini bildirmesi gerekmektedir.
* Görevlilerin uyarılarına ve müze içerisinde asılı olan ziyaret kurallarına uymak. * Eserlere zarar vermemek ve hiçbir şekilde dokunmamak. * Gezi sırasında başkalarını rahatsız edici davranışlardan kaçınmak. Yüksek sesle konuşmamak, yiyecek içecek ile müzeye girmemek.
Bahçesi çok güzel ve huzur veriyor. Sarayın içi buram buram eskilik kokuyor bazı bölümlerde koku ağırlaşıyor ama yapacak bişey yok.
"Kişinin, rızası dışında fotoğraf yahut videosunun çekilmesi, TCK 134'te düzenlenmiş olan 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçunu oluşturur. Kamusal alanda, yani sokakta yapılan bir çekim, eğer haber amaçlı değilse ve üstün kamu yararı içermiyorsa, bu durumda gene kişinin izni gerekmektedir.
Kamusal alanda fotoğraf çekmek yasaldır. Ancak bu yasallık Yargıtay'ın da kararlarında belirttiği üzere insanların kamusal alanda dolaşarak fotoğraflarının çekilmesine rıza gösterdiği anlamına gelmemektedir. Burada dikkat edilmesi gereken “kişisel verilere” saygı gösterilmesidir.
İstanbul Oyuncak Müzesi ve bahçesindeki dev zürafalar karşımdaydı. Yeni yıl yaklaştığı için ne güzel de süslenmişti, bahçesinde kurşun askerler nöbet tutuyordu. Çocuklar cıvıl cıvıldı ve müzenin kapısından çıkıyordu. İçeride fotoğraf çekmek yasak olduğu için sizlerle sadece dış görünümünün fotoğrafını paylaşacağım.
Maddede, adliye binası içerisinde ve duruşma başladıktan sonra duruşma salonunda, her türlü sesli veya görüntülü kayıt ve nakil olanağını sağlayan aletlerin kullanılması yasaklanmıştır. Söz konusu aletler ise, ses alıcı cihaz (teyp), görüntü alıcı cihaz (kamera)lardır.
NİKAH SAHİPLERİ TÖREN SIRASINDA VE NİKAHTAN EVVEL VEYA SONRA NİKAH DAİRESİNDE KENDİLERİNİN GETİRECEKLERİ HERHANGİ BİR FOTOĞRAFÇIYA RESİM VE VİDEO ÇEKTİREBİLİRLER.
Müzeler genellikle kamera flaşlarının resimlerdeki pigmentlere zarar verebileceğini dile getiriyor. Bazı pigmentler gerçekten de ışığa duyarlıdır, bu da onları parçalayan kimyasal reaksiyonları hızlandırır. Sonuç olarak, müze ve galerilerdeki aydınlatma, hasarı en aza indirmek için dikkatlice kontrol edilir.
Müzede herkes, her işi yapıyor ve bunların tamamına “müzeci” deniliyor.
Ben Stiller'ın yeni filmi Müzede Bir Gece'ye konu olan Amerikan Doğa Tarihi Müzesi, New York'a hiç gitmemiş olsak dahi, dışarıdan nasıl göründüğünü veya içerisinde ne gibi odalar barındırdığını tahmin edebildiğimiz bir mekan.
Müzekart Türkiye'nin bir çok ilinde bulunan, Kültür Bakanlığı'na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'ine bağlı bütün müzeleri ücretsiz gezme imkanı veren müthiş bir kart.
MİLLİ SARAYLAR'DA MÜZEKART DA GEÇERLİ OLACAK
Dolmabahçe Sarayı'nda ise Selamlık bölümünün dışındaki mekanlarda Müzekart'ın geçerli olduğu açıklandı. Yeni fiyat düzenlemelerine göre, Dolmabahçe'nin Haremlik bileti 40 TL, Selamlık 50 TL, Haremlik ve Selamlık ise 60 TL.
Bazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Dolmabahçe Sarayı girişi ücretsizdir. Ücretsiz giriş hakkına sahip olan kişiler şunlardır; 0-6 yaş grubu çocuklara giriş ücretsizdir. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programında giriş ücretsizdir.
Aşağıdaki biletler mevcuttur: Resmi Dolmabahçe Sarayı Bölümü (Selamlık): Dolmabahçe Sarayı'nın normal bilet fiyatı 120 TL'dir. Harem Bileti: Harem bölümüne giriş için özel bir bilete ihtiyacınız var. Giriş ücreti 90 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri