Müzik Bölümü – Konservatuvar Meslekleri Konservatuvar mezunları arasında müzik bölümünü bitirenler; şarkıcı, müzik öğretmeni, akademisyen, piyanist, eğitmen, müzik terapisti, aranjör, müzik yazarlığı, ses ve kayıt mühendisliği, stüdyo mühendisliği gibi sayısız alanda çalışabilirler.
“Müzisyen nerede çalışır?” sorusuna ise çeşitli cevaplar verilebilir. Müzisyenler; konserlerde, stüdyo kayıtlarında, radyo ve televizyon programlarında, film müzikleri üreten firmalarda çalışabilirken müzik öğretmeni olarak da iş bulabilirler.
Günümüz şartlarında aynı zamanda konservatuvar mezunlarına pedagojik formasyon verilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel ve devlet okullarında müzik öğretmeni olabilme imkanı tanınmaktadır.
Mezunlarımız mesleki müzik eğitimi veren kurumlarda akademisyen olabilecekleri gibi, resmi ya da özel sanat kurumlarında, topluluklarda sanatçı ve sanat eğitimcisi olarak görev yapabilirler. Ayrıca pedagojik formasyon eğitimi alarak milli eğitim kurumlarında da görev yapabilmektedirler.
İlgili 29 soru bulundu
Konservatuvar mezunları arasında müzik bölümünü bitirenler; şarkıcı, müzik öğretmeni, akademisyen, piyanist, eğitmen, müzik terapisti, aranjör, müzik yazarlığı, ses ve kayıt mühendisliği, stüdyo mühendisliği gibi sayısız alanda çalışabilirler.
Müzisyen olmak için üniversitelerin konservatuvar bölümlerinde 4 yıl eğitim almak gerekmektedir. Konservatuvarda öğrenim görmeden ses ya da enstrüman eğitimi alınarak da müzisyen olunabilmektedir.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Müzik Öğretmeni maaş beklentisi aylık ortalama 25.700 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 23.100 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir.
Çalgı Eğitimi Bölümü, Ses Eğitimi Bölümü, Müzik Teknolojisi Bölümü, Türk Halk Oyunları Bölümü ve Müzik Teorisi Bölümü için başvuracak adayların 30 (otuz) yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Müzikoloji Bölümü ve Bestecilik Bölümü için yaş sınırı bulunmamaktadır.
BESTECİLİK SANAT DALI
a) 26 yaşını (yıl olarak) geçmemiş olmak, b) Lise mezunu olmak, c) Konservatuvar dışı Lise mezunlarının ön kayıt için Üniversite Senatosu'nca o yıl için belirlenen TYT puanını almış olmak, d) Yapılacak iki aşamalı sınavda başarılı olmak gerekir.
Bir şarkıcı olmak için lisans eğitimi şart değil. Ama bu alanda bir üniversite ya da konservatuar eğitimi almak hem çok daha bilinçli ilerlemeni hem de profesyonel bir yaklaşım içinde olmanı sağlar.
Müzikoloji Bölümü, genel olarak, müzik biliminin disiplinler arası oluşumuna yönelik eğitim vermek, uluslararası etkileşimler ışığında, bilimsel yayın ve etkinliklerle gelişimine katkıda bulunmak hedefindedir.
Çolpan İlhan & Sadri Alışık Konservatuvarı, 2 yıllık yoğun ders müfredatı olan bir programdır. Kurumumuzda iki yıllık eğitim ÜCRETSİZDİR.
TDK'ya göre konservatuvar kelimesinin doğru yazılışı "konservatuvar"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Devlet konservatuvarında eğitim görmek için ilk olarak Yükseköğretime Giriş Sınavı'na girilir ve gerekli olan puan alınarak ardından Özel Yetenek Sınavı'na katılım sağlanır. Başarılı olduğunuz takdirde eğitim için hak kazanabilirsiniz.
Konservatuvar Lise Devresi veya lise ve dengi okul mezunu olmak. (Lise ve dengi okul mezunları için 2023 YKS'de TYT'den en az 150 ve üzeri puana sahip olmaları şartı aranır. Ancak, Devlet Konservatuvarları lise devresi mezunları için TYT'ye girme şartı aranmaz.)
İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi gibi başlıca okullarda konservatuar yaş sınırı 2021 yılında da 21 olarak belirlenmiş durumda.
Türkiye'de bir müzisyenin ortalama aylık maaşı, yeni başlayan müzisyenler için 20.000 TL ile 50.000 TL arasında değişebilir. Ancak, deneyimli ve ünlü müzisyenler daha yüksek maaşlar alabilirler.
eleman.net verilerine göre, Okul Müdürü 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 42.200 TL maaş alıyor. Okul Müdürü, 2024 yılında en düşük 30.000 TL alırken, en yüksek 63.500 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Okul Müdürü, Temmuz 2023 yılında ortalama 31.300 TL maaş alıyordu.
Müzik öğretmeni olmak için üniversitede Müzik Öğretmenliği Bölümü'nün okunması gerekmektedir. Konservatuvarlardan mezun olan bireyler ise formasyon eğitimi almaları durumunda müzik öğretmeni olarak görev yapabilir.
Sonda söylememiz gereken şeyi başta söyleyelim: Profesyonel müzisyen olmak için elbette konservatuar eğitimi almak şart değil. Ancak konservatuar eğitimi faydaları itibariyle geleceğinizi şekillendirmenize büyük oranda yardımcı olabilir.
Müzisyenler, bestecilik ve söz yazarlığı yaparak da para kazanabilirler. Kendi şarkılarını bestelemek ve söz yazmak, müzisyenlere telif haklarından ve yayınlanan şarkıların gelirinden gelir sağlar. Ayrıca, diğer müzisyenlere veya prodüksiyon şirketlerine şarkı yazarak veya beste yaparak da gelir elde edebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri