MYS sistemi ileriki dönemlerde e-imza ve e-belgeye geçilmesi ile birlikte ıslak imza ve evrakı ortadan kaldırarak tüm süreçlerin elektronik olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
maliye bakanlığının, hys yerine kamu kurumlarının muhasebe işlemlerinde kullanılması için kullanıma açtığı yeni muhasebe yazılımı. tübitak tarafından geliştirmiş yerli bir yazılımdır açılımı da muhasebe yönetim sistemi.
Veri Giriş Görevlisi; “Harcama Talimatı Onay Belgesi” ile “Ödeme Emri Belgesi‟ni sistem üzerinden hazırlayarak Gerçekleştirme Görevlisine göndermektedir. Belgeler üzerinde imzası bulunmamakta ancak yaptığı işlemlerin kaydı sistem tarafından tutulmaktadır.
o)Mali Yönetim Sistemi(MYS):Harcama birimlerince ödeme emri belgelerinin, e- fatura, taşınır işlem fişleri ile harcama talimatlarının hazırlandığı ve muhasebe sistemine gönderildiği sistem.
Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından gönderilen ödenekler harcama birimi ve tertip bazında Ödenek İşlemleri menüsünde görüntülenir. Harcama Yönetim Sistemi (MYS) ile bu ekranda yer alan ödenek bilgisi paylaşılmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
MYS – HARCAMALAR – YENİ HARCAMA (BURADA İSTERSENİZ “TANIMLAMALAR – ABONELİKLER – SU ABONELİĞİNİ” İŞARETLEYEREK – SAĞ ÜST KISIMDAN “ÖDE” BUTONU İLE DE ÖDEMEYE BAŞLAYABİLİRSİNİZ.
Blokeli tutar bir ödemenin yapılması için kesilen tutar anlamına gelir. Örneğin kredi ödemesi olan birisinin hesabında para durumu yoksa maaşı yatınca kredi miktarı kadar tutar otomatik olarak kesilir. Buda blokeli tutar anlamına gelir.
MYSV2'de Reddedilmiş ödeme emirlerine ait uyarı niteliğinde bir bildirim şu anda bulunmadığı için, harcama süreçlerinde yer alan kişiler tarafından bir ÖEB' nin Muhasebeye Gönderildi (Reddedildi) ya da Muhasebeye Gönderildi (Ödeme Tamamlandı) durumuna dönüp dönmediğinin takip edilmesi gerekmektedir.
MYS aracılığıyla gelen ödemelerde ödeme kaydı işlemlerine durumu İncelemede olarak düşen ödeme kaydının VİF'i, Varlık İşlem Fişi İşlemleri ekranında sorgulandığında durumu Ödeme Sürecinde olarak görüntülenir.
Durum Kodu Durum Açıklaması 1000 ZARF KUYRUĞA EKLENDİ: Gönderici içerisinde FATURA belgesi olan zarfı oluşturur ve Merkez Birime gönderir. Bu zarf Merkez Birimde kuyruğa alınır. Burada zarfın durumu "ZARF KUYRUGA EKLENDI" olur.
MYS sistemi ileriki dönemlerde e-imza ve e-belgeye geçilmesi ile birlikte ıslak imza ve evrakı ortadan kaldırarak tüm süreçlerin elektronik olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Veri giriş görevlisi ile gerçekleştirme görevlisi arasındaki yetkilidir. Hem harcama talimatı hem de ödeme emri belgesinde işlem yapabilir.
5018 Sayılı Kanunun 33. maddesi gereği; Gerçekleştirme görevlileri, harcama talimatı üzerine; işin yaptırılması, mal veya hizmetin alınması, teslim almaya ilişkin işlemlerin yapılması, belgelendirilmesi ve ödeme için gerekli belgelerin hazırlanması görevlerini yürütürler.
Harcama Yönetim Sistemine https://mys.muhasebat.gov.tr/login adresinden ulaşabilirsiniz. Harcama Yönetim Sistemi MYS Muhasebat Giriş Nasıl Yapılır? MYS Sistemine kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı olarak TC Kimlik numaranızı girmeniz şifreyide kendinizin belirleyeceği bir şifre olmalı.
Harcama Yetkilisi; düzenlenen Ödeme Emri Belgesini butonunu tıklayarak iptal edebilir, butonunu tıklayarak gerçekleştirme görevlisine geri yollayabilir, butonunu tıklayarak onaylayabilir. Onaylanan Ödeme Emri Belgesi Harcama Yetkilisi tarafından butonu tıklanarak elektronik ortamda muhasebe sistemine gönderilir.
Muhasebe Yönetim Sistemi Nedir? Muhasebe Yönetim Sistemi (InsureE GL), muhasebenizi mevzuat ve standartlara uygun bir şekilde tutar, yasal defterlerinizi otomatik olarak oluşturur, detaylı finansal analizlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Ön inceleme duruşmasında dava şartları ve ilk itirazlar ile sınırlı olmak üzere tanık dinleme, belge inceleme, bilirkişi görüşü alma, keşif yapma ve yemin teklif etme gibi işlemlerin yapılması öngörülmektedir.
5018 sayılı Kanunun 33'üncü maddesinde de, giderin gerçekleştirilmesinin, harcama yetkililerince belirlenen görevli tarafından düzenlenen ödeme emri belgesinin harcama yetkilisince imzalanması ve tutarın hak sahibine ödenmesi ile tamamlanacağı hüküm altına alınmıştır.
Ön inceleme duruşmasından sonra mahkemece hak düşürücü süreler ve zamanaşımı hakkındaki itiraz ve def'iler incelenerek karara bağlanır (HMK m. 142). Mahkeme ön inceleme aşamasından sonra tahkikat işlemine gerek olmaması halinde nihai bir karar verebilir (HMK m. 138-142).
“Hatalı düzenlenmiş olan faturaların iptali için, Türk Ticaret Kanunu'nda belirtilmiş olan harici yollarla itiraz edilmesi gerekmektedir. Bunlar; Noter aracılığıyla, • Taahhütlü mektupla, • Telgrafla, • Güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi, Şeklindedir.”
Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) 18.04.2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. KBS ile sistemin kullanıcısı olan konaklama tesisi sorumlu işleticileri, konaklayan ve çalışanların kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda anlık bildirebileceklerdir.
Ödeme tamamlandıktan sonra banka yetkilileriyle iletişime geçilerek hesap blokesi kaldırılabilir. Vergi borcu, KYK ödemeleri gibi sebeplerden ötürü gerçekleşen blokeler, vergi daireleri ile iletişime geçilerek kaldırılabilir. Vergi daireleri, borçların ödenebilmesi için belirli aralıklarla yapılandırma işlemleri yapar.
MASAK BLOKE NE ZAMAN KALKAR
MASAK tarafından hesaba koyulan blokenin ne zaman kalkacağına ilişkin kanun ve diğer mevzuatlarca düzenlenen süre 7 işgünüdür.
Her ne kadar emekli maaşına haciz yasaklanmış olsa da bu yasak mutlak değildir. Şayet borçlu, maaş hesabına haciz konulmasına muvafakat etmişse bu durumda emekli maaşı haczedilebilecektir. Ancak önemle belirtmeliyiz ki, emekli maaşı haczine muvafakat önceden verilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri