Fazla deterjan kullanılmaması gerekir. Giysi dolaplarının giysiler ile temas etmeyen kısımlarına, kese içinde naftalin koymak nem ve küf kokusunu önler. Çamaşırların iyice kuruduktan sonra katlanarak dolaplara yerleştirilmesi gerekir.
Odadaki Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir? Rutubet kokusunun geldiği odayı belirledikten sonra kokuyu gidermek için yarı yarıya hazırladığınız beyaz sirke ve su karışımını tüm dolap, pencere ve yüzeylere püskürtüp silin. Odadaki perde, kilim, yatak takımları gibi diğer eşyaları yıkayın ve mümkünse açık havada kurutun.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Bir sprey şişe içinde bir bardak su ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bu karışımı rutubetli odalara oda spreyi olarak sıkın ve kurumaya bırakın. Köşelerde oluşan rutubet izlerine de doğrudan uygulayabilirsiniz. Cam önünde oluşan rutubetler için de karışımı sıkıp bez ile silebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Odamızdaki nemin giderilmesi için odamızı düzenli olarak havalandırmak en basit ve etkili yöntemdir . Odada çamaşır kurutulmamalı , çamaşır kurutmak zorunlu ise kurutmadan hemen sonra oda havalandırılmalıdır .
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
İlk olarak bir fincan içerisine sirke ile sıcak suyun karışımı eklenir. Daha sonra bu oluşan madde rutubetli noktaya dökülür. Aradan 10 dakikalık bir süre geçtikten sonra ise ıslak bir bez ile silinir. Duvardaki rutubet kokusu nasıl giderilir sorusu ile de sıklıkla karşılaşılmaktadır.
Evde bitki veya akvaryum varsa bunlar da evi nemlendirir. Kedi kumu çok iyi bir çözümdür. Nemi çekme kapasitesi yüksek olduğundan oldukça işe yarar. Ev içinde çamaşır kurutmak nemi arttırır.
Karbonat ve tuz da iyi nem çekicidirler. Belirtilen yerlere tuz veya karbonat konursa hem nemi hem de nem kokusunu yok edecektir. Kışın, kalorifer peteklerinin önü açık kalmalıdır. Bu sayede evinizde bulunan nem kısa zamanda azalır.
Yani 1 bardak sirke kullanacaksanız 1 bardak da su kullanın. Bu karışımı sprey şişesine koyup duvar ve tavandaki tüm küflü bölgenin üzerine bolca püskürtün. Bu şekilde kurumasına izin vermeden yaklaşık 10-15 dakika bekletin ve sirkenin antiseptik özelliklerini göstermesinin keyfini sürün.
Kristal kaya tuzundan üretilen tuz lambası, doğal bir nem ya da rutubet önleyicidir. Doğal kaya tuzu lambası, birçok yazıda belirttiğimiz üzere higroskopik yani güçlü nem çekme özelliğine sahiptir.
Duvardaki küf lekeleri için kesin çözüm gözüyle bakılan yöntem küflü alanlara çamaşır suyu uygulanmasıdır. Çamaşır suyu birçok konuda olduğu gibi küf lekelerinde de sıkça kullanılan, etkili bir yöntemdir. Çamaşır suyu duvardaki küfü yok ettiği gibi duvarın hava almasını sağlamaktadır.
Vantilatör çok iyi bir hava ve nem dağıtıcıdır. Nemli odalarda vantilatör çalıştırılırsa nem daha çabuk dağılır. Rutubet kokan kumaş eşyalar için bu eşyalar büyükçe leğen gibi bir kap içine alınır ve içerisine yarım çay bardağı karbonat eklenip yıkanırsa nem kokusu ortadan kalkar.
Tuzun nem çekme özelliği kanıtlanmış bir gerçektir. Bu özelliği sayesinde iç mekanların nemini çekerek, istenen hava kalitesinin oluşmasına yardımcı olur. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu ürün, masa lambası göreviyle istenen tüm mekanlarda ve odalarda kullanıma uygundur.
Rutubet kokusunu gidermek için şu adımları izleyebilirsiniz: Rutubetli alanlara lavanta keseleri ya da limon dilimleri yerleştirerek hoş bir koku yayılmasını sağlayabilirsiniz. Sirkeli su ile temizlik yaparak rutubet kokan yüzeylerde silerek koku giderici etkisinden faydalanabilirsiniz.
1. Nem ve Rutubet Emici: Tuz Kayası, havadaki nem ve rutubeti emerek ortamdaki akar ve virüslerin yaşayamayacağı bir atmosfer oluşturur. Bu sayede odanızın havası daha temiz ve sağlıklı olur.
Sirke ise insanlığın kokuyla mücadele konusunda yıllardır kullandığı en eski yöntem olmasıyla ünlenmiştir. Mobilyalarınızın alt kısımlarına koyacağız sirke dolu bir kap ortamdaki küf kokusunu içine çekerek, ortamdaki rutubeti ortadan kaldıracaktır.
1- Beyaz sirke ile karbonat karışımı
Karışımı, küflenmiş fayanslarınıza, fayans aralarına,duvarlara ve porselen veya seramik yüzeylerin üzerine püskürtün. Daha sonra mikrofiber bir bezle rutubetli yeri silin, bezle temizleyemediğiniz fayans araları veya köşeleri eski bir diş fırçasıyla temizleyebilirsiniz.
Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. Koku şişelerini ağzı açık şekilde dolabınıza koyarsanız dolabınız güzel kokacaktır.
Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor. Pirinçler nemi emdiği için cihazdaki suyu çekip alıyor.
Hava temizleme cihazları, hava kirletici olarak da adlandırılan toz, küf, rutubet, mikrop ve bakterilerin temizlenmesini sağlıyor.
Küf, tesisat sızıntıları, duvar yüzeylerinin nemlenmesi ve nemli kalması, oda sıcaklığı değişimi sonucunda duvarların terleme yapması ve yalıtım sistemindeki eksiklikler gibi sorunlar sonucunda oluşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri