Anata no namae wa nan desu ka? (Anata no namae va nan des ka?) Adınız nedir?
"öyle mi?" (yani retorik bir "öyle mi?", ki zaten türkçe'deki "öyle mi? "ler de retorik. hafif gereksiz bir açıklama oldu.) japonların çok sık kullandığı, japonca kursundan sonra benim de ağzıma yapışan retorik soru kalıbı. taksiciye filan "ah so desu ka" demeye başladım allahım sonumu hayır eyle.
Anata no namae wa nan desu ka? (Anata no namae va nan des ka?) Adınız nedir?
Japonca bir sözcük: "Nakama". Aileden biri gibi görülen dost, sıkı fıkı olunan arkadaş, yoldaş demekmiş. Genelde animelerde rastladığımız bu kelime, "仲間" şeklinde yazılıyor.
Japoncada günlük konuşma dilinde sıkça kullanılan kelimelerden birisi koniçivadır. Selamlaşma anlamında kullanılan koniçivanın Türkçe karşılığı ise merhaba olarak bilinmektedir. Yani diğer bir anlamla Japoncada iyi günler veya merhaba diyeceğiniz zaman koniçiva demeniz yeterlidir.
İlgili 19 soru bulundu
-kun. Kun (君), "-san" ile kıyaslandığında daha ılımlı, dost, yoldaş anlamına gelen bir ektir. Aynı sosyal statüdeki insanların, dostların, meslektaşların, sınıf yoldaşların, büyükler tarafından küçüklere ve başkanlar tarafından kendilerine bağlı kişiler için kullanılır.
suki yo japonca da seviyor seviyorum anlamına gelen şarkı.
hoslanmak, ilgi duymak anlaminda kullanilan japonca kelime.
Eğer birini ya da birşeyi çok seviyorsanız:
Dai suki desu diyebilirsiniz. Anata ga suki desu – Seni seviyorum. Anata ga dai suki desu – Seni çok seviyorum.
(Gokigen ikaga des ka?, Ogenki des ka?)
Nasılsınız?, İyi misiniz?
Ka (か) Edatı - Cümle sonunda soru işlevi
Japonca'da soru işareti yoktur. Cümlenin sonunda か gördüğümüzde o cümlenin bir soru cümlesi olduğunu düşünmeliyiz. Türkçedeki -mi soru ekine benzer. あなたは行きますか。
Anata ga suki desu – Seni seviyorum. Anata ga dai suki desu – Seni çok seviyorum. Watashi wa Bilge ga suki desu – Ben Bilge'yi seviyorum.
こんにちは! Konnichiwa! (Konniçiva!)
Japonya hakkında turistler en çok bu konuda endişe duyuyor. Evet, iki elini çenenin altında birleştirip hafifçe eğilerek selam vermek Japonya'da bir tebriği, kabulü ve saygıyı simgeliyor. Ancak Japonlar bu selamlaşmayı yabancılardan beklemiyorlar aslında. Hafifçe başını eğmen ya da el sıkışman da onlar için yeterli.
Çin Kültürü Hakkında Kısa Bilgiler: Belki şöyle bir şey fark etmişsinizdir: Bazı insanlar selam verirken "您好"(Nin Hao) diyor. 您好(nin hao) ile你好(ni hao) arasındaki fark şu: 你好 (ni hao) genellikle aynı yaşta veya aynı toplumsal konuma sahip insanlar selamlanırken kullanılır.
o genki desu ka?
1. おはようございます。
Eğer bir gün Japonya'ya giderseniz, her sabah "Merhaba!" demek oldukça kibar bir davranıştır çünkü Japonler oldukça sosyaldir. Japonca'da "Günaydın" demek için "おはようございます。" kelimesi kullanılır.
ありがとうございます。 Arigatoo gozaimasu. Çok teşekkür ederim. よろしくお願いします。
Chan (ちゃん), yakın ve gayri resmi ilişkileri bildirir. Çoğunlukla çocuklara, yakın arkadaşlara, büyükler tarafından küçük çocuklara ve genç erkeklerin sevgililerine karşı kullanılır.
Japonlar, dünyanın kalanından farklı olarak partnerleriyle ayrı yataklarda uyumayı tercih ediyor. Bu tercih, Japonların uykuya son derece önem vermesinden kaynaklanıyor. Dünya çapında birçok kültürde çiftlerin aynı yatakta yatması gerektiği düşünülür. Hatta ayrı yataklar, ayrılık sinyali olarak değerlendirilir.
8. はい。
Japonca'da “evet” sadece "はい。" diyerek anlatılır.
Rivayete göre Japon erkekleri sevdiklerine utandıkları için seni seviyorum demek yerine “bu gece ay çok güzel değil mi?” cümlesini söylüyor.
suki yo japonca da seviyor seviyorum anlamına gelen şarkı.
Japonlar gayri remi olarak kendilerine yakın olduklarını düşündükleri kişilere Chan adını takmaktadır. Bu isim genel olarak çocuklara söylenmektedir. Bunun dışında yakın arkadaşlarda birbirlerine Chan adı ile seslenebilirler. Büyük insanlar küçük çocukları bu isim ile çağırabilirler.
Onii chan küçük erkek kardeşler arasında kullanılan bir terimdir. Onii Chan Kim İçin Kullanılır? Japonca kökenli olan Onii chan genelde erkek kardeşler arasında kullanılan bir terimdir. Bunun kullanılması için iki erkek arkadaş ya da saygı ilişkisi olan bir durum olması da yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri