Nane çayını gün içinde aşırı tüketmek, mide yanmasına ve ishale neden olacaktır. Bu nedenle ölçülü ve kontrollü şekilde içmeniz tavsiye edilir. Kadın ve erkeklerde hormon üzerinde etkili olan nane çayı, çok yoğun şekilde tüketildiğinde cinsel duyguların zayıflamasına neden olmaktadır.
NANENİN ZARARLARI
Bunların başında ilk olarak aşırı tüketildiği zaman boğazı ve burunu tahriş edebilir. Diğer bir zararı ise saf mentol olarak kullanılan naneler zehirlidir ve asla dâhili olarak alınmaması gerekir. Safra taşı sağlık sorunu olan kişilerin tüketirken dikkatli olması gerekir.
Astım, grip, bronşit ve öksürük için yararlıdır. Buharını solumak burun tıkanıklığını giderir ve sinüsleri açar. Boğaz kuruluğunu giderir ve boğazları rahatlatmaya yardımcıdır. İçeriğindeki mentolün spazm çözücü etkisi, sindirim sistemini rahatlatır.
Doğal bir uyarıcıdır zihinsel sağlığı destekler, yorgunluk, anksiyete ve depresyonu rahatlatır. Sindirim sistemini (mide ekşimesi, ishal, hazımsızlık, aşırı gaz) düzenler. Sinir ve kas ağrılarını azaltmaya yardımcıdır. Baş ağrısı ve migreni azaltabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Nane Çayı Ne Zaman İçilmeli? Nane çayı içeriğinde doğal bir yoldan kafein barındırmaz. Bu yüzden nane çayını günün herhangi bir saatinde afiyetle içebilirsiniz.
Yapraklarından hazırlanan nane çayı sakinlik verir. Soğuk algınlığı ve mide bulantısını giderir. Sindirimi kolaylaştırır ve bağırsaktaki gazları söker.
2- Ödem attıran çay: Nane ve ıhlamur çayı
Nane ile ıhlamur hem metabolizmayı hızlandırır hem de ödem atmanıza yardımcı olur. Ödem attırıcı çay tariflerinden en etkili olanı nane ile ıhlamur çayıdır.
Sakinleştirici etkisi ile rahatlatır
Sakinleştirici etkisiyle yatmadan önce bir fincan nane limon çayı tüketildiğinde uyku sürecine geçişi kolaylaştırabilir. Kafein içermediği için gece tüketildiğinde günün stresini azaltarak rahatlamaya yardımcıdır.
Nane Çayı: Gaz sancısına iyi gelen bitki çayları oldukça fazladır. O bitki çaylarından biri de nane çayıdır. Nane çayı hem mideyi rahatlatır hem şişkinliği alır hem de gaz sancısı problemlerini ortadan kaldırır.
- Ülseri ve gastriti olanlar fazla kullanmamalıdır. - Reflü sorunu olanların nane çayı içmesi önerilmemektedir. - Karaciğer yetmezliği ya da siroz olanlar fazla oranda tüketmemelidir. - İnterferon tedavisi olanlar da tüketmemelidir.
Naneli çay faydaları arasında tansiyonu düzenleme de bulunur. Nane çayının tansiyon düşürme özelliği vardır. Tansiyon düşüklüğü hastalığından dolayı ilaç kullananların, nane çayından uzak durması önerilmektedir.
Nane, östrojen hormon seviyesi düşük olan kadınların imdadına yetişir. Östrojen hormon seviyesini yükseltmek gerekiyorsa taze nane bu anlamda bulunmaz bir nimettir. Menopoz döneminde östrojen hormon seviyesi düşüklüğüne bağlı olarak kadınların vazgeçmemesi gereken bir bitkidir nane.
Yatmadan önce sakinlik duygusu uyandırmaya yardımcı olmak için kas gevşetici olarak çalışan bileşikler içerir. Nane ayrıca, hazımsızlık veya diğer sindirim sistemi sorunlarında, gazı ve şişkinliği hafifleterek uykuya neden olur.
Bu meyveleri tüketirken ölçüleri çok dikkatli seçmek, aşırı tüketimden kaçınmak gerekiyor. Bazı sebzelerde de yine kanı inceltici maddeler bulunuyor. Bu sebzeleri sınıflamak gerekirse zerdeçal, zencefil, kekik, nane...
Rahatlatıcı bir etkisi bulunan kuru nane çayı mide rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Vücut direncini yükselten etkiye sahiptir ve grip, nezle gibi soğuk algınlığı rahatsızlıklarına da şifa olur. Sindirim problemlerinde de etkisi bulunan nane çayının cilt sağlığına da faydaları bulunur.
Nane çayı, hazımsızlık, mide krampları ve gaz şikayetlerinin giderilmesinde yararlıdır. Ancak reflü şikayeti olanların nane çayı içmesi önerilmez.
Uzmanlar, naneyi birçok hastalığın tedavisinde kullanıyor. Mideye, bağırsağa, kalbe ve birçok hastalığa iyi gelen nane adeta "her derde deva".
Kurumuş nane yaprakları kaynamış suya atılır. Nane yaprakları vitaminlerini kaybetmemesi için kesinlikle su ile birlikte kaynatılmamalıdır. Demliğe atılan naneler 15-20 dakika demlenmeye bırakılır. Çayın içine limon ve ya bal katılarak tatlandırılabilir.
ÖDEM ATICI TARİF
Gece yatmadan önce 1 bardak suya,1 adet kuru hurma koyup bekletin. Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını ve ödemin atılmasını sağlar.
Maydanoz, adaçayı, ıhlamur, kantaron otu, anason, biberiye, rezene ve nane limon ödem atma konusunda çok iyidir. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın.
En önemli öneri ise su tüketimini artırmaktır. Çay, kahve gibi ürünler vücutta su tutulmasına neden olur. Mümkün olduğunca bu ürünleri tüketmeyin ve tükettiğinizde yanında su da bulundurmaya özen gösterin. Özellikle diüretik (idrar söktürücü) özelliği bulunan besinler ödem atımına yardımcı olur.
Nane, tarçın, kakule, anason çayları da sindirim sistemini iyileştirerek hem mide hem de bağırsakta meydana gelen gaz sıkışmasını ortadan kaldırır.
Akne eğilimli cilt üzerinde harikalar yaratan güçlü anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri