Nar yemeklerden sonra yenirse yemeği hazmettirir. Narı veya içindeki beyaz etli kısmı yemek mideyi kuvvetlendirir.
Narın İçindeki Zar Yenir mi? Kalp ve damar sağlığı açısından koruyucu özellikleri ve faydaları bulunmaktadır. Suyu içilerek tüketilebilir. İçinde bulunan zarlar ile tüketilmesi mide rahatsızlıklarına karşı fayda sağlayabilir.
nar tanelerini saran zarın hazmı kolaylaştırma ve idrar söktürme etkisi bulunur. Kabuklarından demlenen çay ise ishal giderici ve bağırsak kurtlarını temizleyici özelliğine sahiptir.
Nar kolay bozulabilen bir meyve türüdür. Siyahlaşma ve kabuğunda katılaşma olduğunda bozulmaya yüz tuttuğunu anlayabilirsiniz.
Sağlık açısından oldukça yararlı olan nar, bazı durumlarda rahatsızlık verebilir. Mide rahatsızlığı olan kişilerde ağrıya; sindirim sitemi bozukluklarına, alerjik reaksiyonlara neden olması narın zararları arasında gösterilebilir. Nar ekstresi ise hamile kadınlarda rahim kasılmalarına yol açabilir.
İlgili 20 soru bulundu
İşte narın duyunca şaşıp kalacağınız olumsuz etkileri... Narın yan etkilerinden en ciddi olanı, alerjiye neden olmasıdır. Bu alerjilerin belirtileri kaşıntı, şişme, boğazda tahriş, mide ağrısı ve kurdeşendir. Ciddi durumlarda, nefes darlığı, nefes darlığı, boğaz ve dil şişmesi ve hatta anafilaktik şok yaşanabilir.
İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde hasar gören hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Özellikle cilt hücrelerinin yenilenmesinde oldukça etkili olan nar çekirdeği, cildi yaşlanma etkilerine karşı korur ve kırışıklıkların oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
NAR KABUĞUNUN FAYDALARI
Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak, başta akciğer, meme, cilt, kolon ve prostat kanseri olmak üzere kansere karşı vücudu korur. Kandaki kolesterol oranını ve tansiyonu düşürür.
Nar suyu sağlık alanında fazla kullanılmasının yanı sıra yemeklerde, salatalarda ve kozmetik sanayide de oldukça tercih edilir. Nar meyve olarak tüketilmesinin yanında nar suyu olarak da tercih edilmektedir. Nar suyunda yüksek miktarda fitokimyasallar bulunmaktadır.
Besinler arasında en güçlü antioksidan kaynağı olarak bilinen narın taneleri kadar kabuğu da insan sağlığına çok faydalıdır. Nar kabuğu doğru miktarda ve doğru şekilde hazırlanıp tüketildiğinde vücudu baştan aşağı toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır.
Narı elinize aldığınızda girintili çıkıntılı, dilim dilim olması gerekiyor. Renginin çok fazla önemi olmuyor tadında. Nar kırmızı doğar zaten, sonra gitgide açılır, sarımtırak bir rengi olur.
Güçlü antibakteriyel ve antiviral etkisi, bağırsakların düzgün çalışmasına müdahale edebilecek tüm zararlı mikroorganizmaları ve diğer bakterileri ortadan kaldırır. Nar ayrıca şişkinlik ve kabızlık problemlerini önleyerek sindirim sisteminin sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır.
"Sağlıklı bir diyet ve yeterli egzersiz ile günlük beslenmenize bu mucizevi meyve ve kabuğunu da ekleyip,düzenli olarak tüketen herkes yaşam kalitesindeki farkı hissedecektir.
Nar çekirdeği mutlaka yutularak tüketilmektedir. Nar çekirdeği diğer besinlerdeki gibi büyük ve sert yapılı değildir. Narların içindeki çekirdekler etli kısım ile bitişik halde bulunur. O nedenle nar yerken çekirdekleri de doğal olarak yutulmaktadır.
Akciğere ve boğaza iyi gelir. Nar özünün antibiyotikler ile birlikte kullanılması dirençli bakterilerin ölmesini sağlar. Öksürüğe iyi gelir. Tatlı nar mideyi kuvvetlendirir.
Örneğin narda 10 bardak yeşil çaya ve 4 bardak kızılcık suyuna eşdeğer antioksidan madde bulunuyor. Tüm bu özellikleriyle adeta bir 'ilaç' ve doğal antibiyotik görünümünde olan nar, sofralardan kesinlikle eksik edilmemesi gereken meyveler arasında yer alıyor.
Acımsı bir tadı olan kudret narının görüntüsü ise yeşildir ve dikenli salatalığa benzer. Kudret narının en çok fayda gösterdiği hastalıklar bağırsak ve mide sorunlarıdır. Tek başına yenilmeyen ve çekirdekleri zehirli olan kudret narı bal ile macun kıvamına gelerek tüketilir.
Genel kanı olarak kudret narı çekirdeklerinin zehirli olduğu bilinir ve tüketilmesi önerilmez. Ancak kudret narının çekirdeği de doğru oranda tüketildiğinde yararlıdır. Kudret narının çekirdeklerini çıkartıp ezerek bal eklenir. Bu karışım bir ay boyunca bekletildikten sonra macun olarak tüketilebilir.
Nar taneleri ile zenginleştirilen salata, et ve sebze yemeklerinin yanında sunulabilir. Beyaz peynir, lor peynir ve nar taneleri ile hazırlanan bu meze, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Hem şık görünümü, hem de lezzeti ile davet sofralarının vazgeçilmezidir.
-Kan yapıcı özelliği vardır. -Erkeklerde sperm yapıcı özelliği vardır ve canlılığı arttırır.
Yağışların yeterli olmadığı dönemlerde narlarda sulama şarttır. Kaliteli, bol ürün elde etmek ve meyvelerin çatlamasını önlemek için düzenli sulamanın 10-15 gün arayla yapılması gerekir. Narın sulama zaman ve miktarı iyi ayarlanmalıdır. Eksik, aşırı ya da düzensiz sulamalarda meyve kabuğunda çatlamalar görülür.
Kalp ve Damar Hastalıklarına Karşı Korur
Doğal bir kalp ilacı olarak tanımlanan nar, kalp ve damar hastalıklarına karşı önemli bir koruma kalkanı sağlarken bu hastalıklara sahip olan bireylerde hastalığın yatıştırılmasına yardımcı olur.
Mevsiminde her gün kudret narını tüketmenin çok faydalı olduğunu ifade eder. Tüketmek için olgunlaşmış bir adet kudret narını bir çatal yardımıyla ezin ve 1 yemek kaşığı bal ilave ederek karıştırın. Sabahları aç karnına bu karışımdan içerek vücut direncinizi ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri