Bozdoğan, Buharkent, Çine, Germencik, Efeler, Koçarlı, Karpuzlu, İncirliova, Karacasu, Köşk, Kuyucak, Nazilli, Sultanhisar ve Yenipazar. Denize kıyısı olan Kuşadası, Söke ve Didim ilçeleri ile beraber toplamda 17 ilçeden oluşmaktadır Aydın.
Nazilli, Ege Bölgesi'nde Aydın ilinin en büyük nüfusa sahip olan ikinci ilçesidir.
Kuzeyinde İzmir, kuzeydoğusunda Manisa, doğusunda Denizli, güneyinde Muğla illeri, batısında Ege Denizi yer alır.
ile doğayı ve denizi ayağınıza getiren harika bir proje.
Dünya çapında turizm noktalarıyla ün yapan Aydın, nüfus bakımından en büyük ilçesi merkez ilçe Efeler'dir. Kentin kalbi konumunda olan Efeler ilçesi, birçok özelliğinden dolayı rağbet gösterilen bir yer.
İlgili 21 soru bulundu
Aydın'ın İlçeleri; Efeler,Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar'dır. Aydın kuzeyden İzmir, kuzeydoğudan Manisa, doğudan Denizli, güneyden Muğla illeri, batıdan Ege Denizi kıyılarıyla çevrilidir.
Merkezi İzmir şehri olan Aydın Vilayeti, İzmir Merkez Sancağı, Aydın Sancağı, Saruhan (Manisa) Sancağı ve Menteşe Sancağı'ndan oluşmaktaydı. 1892'de Aydın Vilayeti'nin 4 sancağına Aydın Sancağı'ndan ayrılarak sancak olan Denizli'nin eklenmesiyle, toplam sancak sayısı 5'e çıktı.
İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi kuzeydoğusunda Germencik doğusunda Koçarlı kuzeybatısında Kuşadası güneyinde Didim bulunmaktadır. 1064 km²'lik yüzölçümü bakımından ilin en büyük, nüfus bakımından ise Efeler, Nazilli ve Kuşadası'ndan sonra 4. büyük ilçesidir.
Aydın il merkezine yaklaşık olarak 45 kilometre mesafede yer alan Nazilli, Aydın'ın ilgi çeken ilçelerinden biridir.
Turistlerin turizm çekiciliği açısından rağbet ettikleri plajlar; Pigale Plajı (Kuşadası), Kadınlar Denizi Plajı (Kuşadası), Güvercinada Plajı (Kuşadası), Yavansu ve Aslanburnu Plajı (Kuşadası), Güzelçamlı Plajı (Kuşadası), Altınkum Plajı (Didim), Tavşanburnu Plajı (Didim), Gevrek ve Akbük (Didim) plajlarıdır.
Aydın - Nazilli arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 49 dakika sürmektedir.
Aydın'da olan yalnızca üç ilçenin denize kıyısı vardır ve bu ilçeler de Didim, Söke ve Kuşadası ilçeleridir. Aydın Ege Bölgesi'nde olmasından dolayı birçok plajı olan ve yaz aylarında tatil için tercih edilen illerimizden biridir.
Ülkemizde incir ve kestane üretiminde birinci olan ilimiz; zeytin, pamuk, enginar ve çilek üretiminde ikinci, yerfistigi üretiminde ise üçüncü siradadir.
40 ilden daha büyük olan kentimiz hem nüfus hem de ekonomik güç olarak kendisini kanıtlamıştır.
Altı ilçeyle birlikte toplam 284 bin nüfusa ulaşacak olan Nazilli'nin il olması durumunda kalan diğer ilçelerin nüfusunun 750 binin üzerinde olması dolayısıyla Aydın, büyükşehir statüsünde kalmaya devam edecek.
Aydın ili, Merkez (Aydın), Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar ilçelerinden meydana gelmiştir.
Nazilli - Didim arası yaklaşık olarak 142 km'dir. Kamil Koç ile Nazilli - Didim seyahatiniz tahmini olarak en az 2 saat 20 dakika saat sürer. Bu durum hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
Nazilli nüfusu yaklaşık olarak 150.000'dir. Tarihi yüzlerce yıl öncesine uzanan bu ilçenin adının nereden geldiği tam bilinmemekle birlikte, “naz” kelimesi ile bir ilişkisi olduğu noktasında pek çok araştırmacı mutabıktır. Nazilli'nin nesi meşhur sorusunun yanıtı da pidesi ve inciri şeklinde özetlenebilir.
Nazilli - İstanbul arası yaklaşık olarak 695kms'dir. Kamil Koç ile Nazilli - İstanbul seyahatiniz tahmini olarak en az 8 saat 55 dakika saat sürer.
Nazilli - Söke arası yaklaşık olarak 90 km'dir. Kamil Koç ile Nazilli - Söke seyahatiniz tahmini olarak en az 1 saat 35 dakika saat sürer.
01.04.2014 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan Aydın'ın tek merkez ilçe belediyesi olan Efeler Belediyesi; 5 belde, 56 köy ve merkez mahallelerin bağlanmasıyla 83 mahalleden meydana gelmektedir.
Kuşadası, 1957 yılında İzmir ilinden ayrılarak Aydın iline bağlanmıştır.
Aydın'a bağlı 17 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 36 belde ve 491 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.
395'te Roma İmparatorluğu bölününce, Aydın, Doğu Roma İmparatorluğunun payına düştü. Daha sonra Kutalmışoğlu Birinci Süleyman Şah, Aydın'ı fethetti.
Aydın' ın 1919 yılına kadar sancak şeklinde devam eden bu yönetim şekli, 25 Mayıs 1919-7 Eylül 1922 yılları arasında 40 aya yakın süren işgalden sonra ve Kurtuluş Savaşının kazanılmasıyla birlikte 1923 yılında değişmiş, müstakil vilayet olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri