Uçak Modunda SMS veya Arama Gelir mi? Uçak modunda mobil hizmet ile bağlantı kurulmadığından kısa mesaj veya çağrı işlevleri çalışmayacaktır. Sizi arayanlar, telefonunuz kapalıyken olduğu gibi sesli mesaja yönlendirilirler.
Rahatsız etme açıkken aramalar gelir ancak telefonunuz bunu size arama esnasında bildirmez, direkt olarak meşgule düşmesini sağlar. Daha sonrasında siz telefona baktığınız zaman arama geldiğini fark edersiniz. Muhtemelen telefonun yalnızca sessize alma özelliğini de titreşimden dolayı kullanmak istemiyorsunuz.
Rahatsız Etmeyin moduyla telefonunuzu sessize alabilirsiniz. Bu mod sesi kapatabilir, titreşimi durdurabilir ve görsel bildirimleri engelleyebilir. Nelerin engelleneceğini ve nelere izin verileceğini seçebilirsiniz.
Rahatsız Etme Modunda WP'den Mesaj Gelir mi? Evet, Rahatsız Etme modunda WhatsApp uygulamasından mesaj gelir ancak siz bununla ilgili bir bildirim almazsınız. Bu mesajı görmek için uygulamaya girmeniz gerekir.
Ayarlar menüsünden 'Bildirimler' seçeneğini bulun ve gidin. Eğer bildirimler bölümünde 'Rahatsız etmeyin' seçeneğini bulamazsanız 'Sesler ve titreşim' bölümüne gidin. Ayarlar menüsünün anlattığımız bölümlerinden 'Rahatsız etmeyin' özelliğini bulduktan sonra bu özelliğe girin.
İlgili 32 soru bulundu
Mizantrop olan kişilerin insanlardan uzak durmayı tercih etmesinin bir diğer sebebi de yaşanan olumsuz olaylardır.
iOS 15 ve iPadOS 15 veya sonraki sürümlerindeki Odak özelliği sayesinde aygıtınız kilitliyken gelen aramaları, uyarıları ve bildirimleri sessize almak için Rahatsız Etme özelliğini kullanabilirsiniz. Ayrıca Rahatsız Etme özelliğini zamanlayabilir ve belirli kişilerden gelen aramalara izin verebilirsiniz.
Android telefonunuzun uçak modunu ilk kez açtığınızda kablosuz ağ bağlantısı ve Bluetooth kapatılır. Bu ayarı değiştirerek kablosuz bağlantılarınızı açık tutabilir, böylece akıllı saat veya Bluetooth kulaklık gibi cihazlarınıza bağlı kalabilirsiniz. İsterseniz kablosuz bağlantılarınızı tekrar kapatabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular. Rahatsız etmeyiniz özelliği nedir? Telefonunuzu gelen aramalara kapatmak istediğinizde bu özelliği kullanabilirsiniz. Bu özellik aktif olduğunda, dışarıdan size arama gelmez ancak siz telefonunuzdan arama yapabilirsiniz.
WhatsApp için Rahatsız Etmeyin modu, etkinleştirildiği durumlarda aramaları otomatik olarak kapatacak. Bu sayede kullanıcılar dinlenmek istedikleri ve meşgul oldukları zamanlarda çağrıları görmeyecek. Yani test aşamasında olan bu fonksiyon, telefonlarda olan klasik Rahatsız Etmeyin özelliğiyle benzerlik gösteriyor.
Bazı havayolları, uçak moduna geçerseniz iPhone'unuzu açık tutmanıza izin verir. Wi-Fi ve Bluetooth®, uçak modunda saptanmış olarak etkisizleştirilir; arama yapamazsınız ama müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir, video izleyebilir ve ağ ya da telefon bağlantısı gerektirmeyen diğer uygulamaları kullanabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar bundan sonra yatarken telefonu uçak moduna alacam sabahları alarm çalışırmı? Evet calisir.
Rahatsız Etme ve Zil/Sessiz anahtarı alarm sesini etkilemez. Zil/Sessiz anahtarını Sessiz'e ayarlasanız da Rahatsız Etme'yi açsanız da alarm çalar. Çalmayan ya da çok sessiz bir alarmınız varsa veya iPhone'unuz sadece titreşiyorsa aşağıdakileri kontrol edin: iPhone'unuzun ses yüksekliğini ayarlayın.
ios, android gibi işletim sistemi olan telefonlarda engelleyici program kullanarak yapılabilmesi yanı sıra, sıradan telefonlarda da *21*kendinumaranız# kombinasyonunu * kullanarak sizi her arayanın meşgul tonu duymasını sağlayabilirsiniz.
Biri aradığında meşgul çalmasın
Telefon ile konuşuyorsunuz. O anda sizi biri aradığında meşgul çalmasın istiyorsanız eğer yapmanız gereken şey oldukça basit. *43# tuşlarına bastıktan sonra arama tuşuna basmak.
Hattın meşgul çalması iki farkı sebepten ortaya çıkar. - Arama yapmış olduğunuz kişi bir başkasıyla görüşüyor olabilir. - Aradığınız kişi aramayı reddettiğinde meydana gelir. Böyle durumlar söz konusu olduğu vakit hattın meşgul olduğuna dair sabit bir mesaj duyulur.
Uçak modundayken cihazınızla arama yapamaz, SMS mesajı gönderip alamaz veya mobil veri kullanamazsınız ancak diğer tüm işlevleri kullanabilirsiniz.
Denetim Merkezi'ni açın, Odak'a dokunun, sonra açmak istediğiniz odağa (örneğin Rahatsız Etme) dokunun.
iOS cihazlarda aramaları engelleme seçeneği de "Ayarlar" uygulamasının içinde yer alır. Ayarlar'a girdikten sonra, "Telefon" seçeneğine dokunarak arama ayarlarına ulaşabilirsiniz. Burada "Engellenenler" seçeneğini bulun ve "Yeni Engelleme" seçeneğine dokunarak engellemek istediğiniz numarayı veya kişiyi ekleyin.
Uçağın kalkış anında elektronik cihazlar tamamen kapatılmalıdır. Uçak yolculukları sırasında telefon ile konuşmak yasak olsa da uçak modu denilen modda telefonunuzu fotoğraf çekmek, müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanabiliyorsunuz.
Bu özelliği sadece uçarken değil uçmadığınız zamanlarda bile dikkat dağıtıcı tüm bildirimleri engellemek için de aktif edebilirsiniz. Ancak bildirimleri engellemiş olduğunuz gibi internet bağlantınız olan mobil veriyi de kapatmış olacaksınız.
Türk Hava Yolları ortaklığı ile kablosuz internet altyapısı olan uçaklarda Wi-Fi özelliği olan dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefon ile internet erişimidir. Internet erişim servisi Türk Hava Yolları filosundaki tüm geniş gövde uçaklarda ve A321 NEO ile B737 MAX tipi dar gövde uçaklarda sağlanmaktadır.
'Rahatsız Etme' ayarlarındaki tüm detaylar ise şöyle: Arayabilecekler: Bu bölümde aramalarını sessize almak istenmeyen kişi ya da kişileri seçebilmek mümkün. Bunun için herkesten, favorilerden ya da belirli kişi gruplarından seçim yapılabiliyor.
Bilinmeyenleri Sessize Al özelliğini açma
iOS 13 ve sonraki sürümlerinde, tanımadığınız kişilerden arama almamak için Bilinmeyenleri Sessize Al özelliğini açabilirsiniz. Bu özellik, daha önce irtibat kurmadığınız ve kişiler listenizde kayıtlı olmayan telefon numaralarını engeller.
Desteklenen iPhone modellerinde fotoğraf çekerken, kamera ortamdaki ışığın az olduğunu algıladığında Gece modunu kullanabilirsiniz. Gece modunu iPhone 11 ve sonraki modellerde kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri