NdYAG lazer epilasyonda hangi tüylere etkilidir? NdYAG lazer epilasyon açık tenlilerde kalın veya ince yapılı, siyah, koyu kahverenkli tüyleri gidermekte etkilidir. Açık tenli kişilerde açık kahverengi tüylerde etkinliği düşüktür. Bununla birlikte koyu tenli kişilerde bile güvenle kullanılabilir.
Genel hatlarıyla söylersek Alexandrite tipi lazerler çok koyu tenli olmamak kaydı ile vücut bölgelerinde, Diod tipi lazer yüz bölgelerinde ve çok koyu tenlilerde vücut bölgelerinde, Nd-Yag tipi lazerler ise derin yerleşimli kıllar için çoğu zaman en iyi seçeneği sunuyor.
ND YAG Lazer Nedir? İstenmeyen tüylerin tedavisinde kullanılan bir lazer çeşididir. 1064 nm dalga boyunda işlem yapabildiği için cildin daha derinlerine etki edebilmektedir. Kıl köklerinde ısı enerjisi ile tahrip oluşturarak tüylerin yeniden çıkmasını önlemektedir.
Alexandrite lazerler kalın ve siyah kıllarda kullanılan bir lazer çeşididir. Diğer lazer çeşitlerinde olduğu gibi vücudun bütün bölgelerinde kullanılır fakat yüz için hekim kontrolünden geçmek şarttır.
Açık tenli kişilerde Alexandrite lazer kullanılırken, bronz tenli kişilerde Nd:YAG lazer tercih edilir. Lazer epilasyonda başarı cilt için en uygun lazer tipinin ve enerji seviyesinin kullanılmasıyla doğru orantılıdır.
İlgili 36 soru bulundu
İki cihazında avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Kıl rengi ve teni açık kişilerde Alexandrite iyi bir seçim olabilir. Koyu renkli kişiler ise diode seçmelidir. Özellikle Alexandrite lazer ile epilasyondan sonra 1 ay güneşe çıkmamak gerekli olurken diğerinde ise yaz aylarında epilasyon yapılabiliyor.
Diode lazerlerin yüz, sırt, kol bölgesinde en etkili lazerlerdir. Bu nedenle bir lazer kliniğinde mutlaka bulunmalıdır. Diode lazerlerin bir önemli avantajı da tüm cilt tiplerinde kullanılabilmesidir.
“Diode lazer", istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer'in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir. Diode lazer, 810 nm dalga boyundadır.
Epilasyon için en iyi lazer Alexandrite ve Diode lazerdir. Fakat bunlarında FDA onaylı olanı tercih edilmelidir.
Alexandrite: Bu lazer, tüm lazer türlerinin en hızlı sonuç alınanıdır. Alexandrite lazer, yakında bulunan dokulara zarar vermeden uygulanabilen 755 nm dalga boylu bir lazer türüdür ve çok koyu olmayan ten ve koyu renk kıllarda etkilidir.
ND yag lazer kılcal damar ve varis nedenli olumsuz görüntüden kurtulmak için uzmanların tavsiye ettiği, bilimsel olarak bilinen en iyi yöntemdir. Kılcal damar ve varis görüntüsü sadece estetik açıdan değil sağlık açısında ele alınması gereken bir sağlık durumudur.
NdYAG lazer renge çok duyarlı olmadığından koyu ten rengine sahip olanlar ve bronz teni olanlarda epilasyonda tercih edilir. Çünkü koyu cildi yakmaz. NdYAG lazer epilasyonda hangi tüylere etkilidir? NdYAG lazer epilasyon açık tenlilerde kalın veya ince yapılı, siyah, koyu kahverenkli tüyleri gidermekte etkilidir.
Nd:YAG Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter? Nd:YAG lazer epilasyonda seans süresini işlemin yapıldığı yer ve kılların kalınlığı gibi birçok faktör belirler. Ancak genel olarak 6 ila 8 seans uygulama yapıldığı bilinmektedir. Koyu cilt yapısına sahip kişilerde bu süreler biraz daha yukarıya çıkabilir.
Buz Lazer ile Göbek Çevresindeki Tüylere Kalıcı Çözüm
Bu risk özellikle koyu tenli kişilerde daha fazladır. Buz Lazer günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi kabul edilmektedir. Patentli teknolojilere sahip Buz Lazer ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
En İyi Lazer yöntemi Alexsandrite Lazer midir? İyi bir lazer yöntemi olan Alexsandirite Lazer bunlardan biridir.Siyah kıl beyaz ten yapısına uygun kişilerde %90 sonuç verir. Bu yüzden yaygın olarak bu epilasyon sorulmakta tercih sebebi olmaktadır.
Bu nedenle yan etki riski olmayan ve bronz ten dahil tüm cilt tiplerinin lazer epilasyonunda FDA onayına sahip Buz Lazer, bıyık bölgesi için ideal bir yöntemdir. Buz Lazer, ağrısız ve son derece konforlu olması ile de öne çıkan bir uygulamadır. Bıyık bölgesinda Buz Lazer 1 dakika gibi kısa bir sürede uygulanmaktadır.
Lazer epilasyonda altın standart Aleksandrite Lazer'dir. Çünkü alexandrite lazer 755 nanometre dalga boyunda ışık üretir, bu ışık kıl kökleri tarafından emilir ve kılları yok eder. Aleksandrite Lazer bütün kıllarda güvenle uygulanır.
Yanıt: Buz lazer de yani diode lazerde Alexandrite lazerde doğru kullanılırsa ve etkin dozlarda yapılırsa kesin çözüm sağlar. Diode lazer ve Alexandrite lazer kesin çözüm yoludur. Aynı zamanda lazer epilasyon sonucu kalıcıdır. Sonuç ömür boyu sürer.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Günümüzde en sık kullanılan, etkili ve kalıcı sonuçlara sahip lazer cihazlarından biri Buz Lazerdir. İşlem boyunca kişinin herhangi bir ağrı ya da acı duymaması ve bitmiş kıllarda artış görülmemesi nedeniyle fazlasıyla tercih edilmektedir.
Normal şartlarda lazer epilasyon seans aralarında uygulama yapılan bölge kıllarına herhangi bir şekilde müdahale edilmesi önerilmez. Fakat mecburi durumlarda jilet, tüy dökücü gibi yöntemler ile kısaltma yapılabilir.
Açık renk cilde ve koyu tüylere sahip birisinde ilk akla elbette Alexandrite lazer epilasyon gelecektir. Koyu tenli ve ince, kahverengi açık tüylerde de elbette Buz lazer epilasyon ilk seçenek olacaktır.
Alexandrite ve Diode Lazerin Farkları
Diode lazer tüm cilt tiplerinde güvenle kullanılabilirken, Alexandrite lazer ten rengi çok koyu kişilerde kullanılamaz. Diode lazer yüz bölgesi dahil tüm bölgelerde güvenle kullanılabilir; ancak Alexandrite lazer yüz bölgesinde kesinlikle kullanılmamalıdır.
Diode lazerler, kıl rengi, deri rengi, yaş gibi faktörlere bağlı olarak vücut bölgesinde ortalama 6 – 8 seans, yüz bölgesinde ortalama 8 – 10 seansta sonuç alınması mümkün olmaktadır.
Sonuç olarak etkili bir lazer epilasyondan sonra kıllar tekrar çıkmaz. Buz Lazer gibi güvenli cihazlarla sonuçlar kalıcıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri