Usulsüz Su Kullanımı; Abonenin sözleşmeye aykırı şekilde su kullanma veya su kullandırmasıdır.
“Kaçak Su Kullananlara 1-3 Yıla Kadar Hapis Cezası”
Abonelik yaptırmadan bu tarz yollarla su kullanmak suçtur. Türk Ceza Kanununun 5237 Sayılı Kanun 163.maddesi gereğince; kaçak su kullanan kişiler hakkında idari para cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı belirtiliyor.
TCK'nin 184. maddesine göre, kaçak su kullananlar 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmaktadır.
Abone İşleri Dairesi büroları veya Alo185'i arayıp bilgi verilir. Borcunu ödeyen abonelerin ilgili adreste,saha ekipleri tarafından sayacı tesisata mühürleme işlemi yapılır.Abone suyu kullanıma açılır.
İki dönem su fatura bedelini belirtilen tarihlerde ödemeyen abonelerin suyu kesilir ayrıca açma kesme ücreti tahsil edilir.
İlgili 27 soru bulundu
-www.turkiye.gov.tr adresini tıklayarak, T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapın. - Ardından arama çubuğuna "İSKİ borç ödeme" yazın. - Karşınıza çıkacak sayfada ödenmemiş fatura bilginizi ve ne kadar borcunuz olduğunu göreceksiniz.
Kaçak elektrik veya su kullanımından abone sorumludur. Bunun yanında kaçak kullanım başka bir kişiden kaynaklanıyorsa, o kişinin de sorumluluğu doğacaktır. Bu durum kiracının kaçak elektrik kullanması durumunda sıkça karşılaşılmaktadır.
Kaçak ve usulsüz su kullanımı olayı en az iki İdare personeli tarafından mahallinde yapılacak araştırma ve soruşturma sonucu bir tutanakla tespit edilir. Tutanak 3 suret olarak hazırlanır. İlgilinin de imzası alınarak bir suret ilgiliye bırakılır.
Bu durumda hırsızların cezası Türk Ceza Kanunun 141. Maddesine göre 12 aydan 36 aya kadar hapis cezası verilirken, nitelikli olan hırsızların yani kaçak su kullananların cezası Türk Ceza Kanunun 142 – 1. Maddesine göre 24 aydan 60 aya kadar hapis cezası bulunmaktadır.
Kaçak su kullanımı, Türk Ceza Kanunu'nda karşılıksız yararlanma suçu olarak düzenlenmiştir. Bu suçu işleyen kişiler hakkında, mahkemeler tarafından hapis, adli para cezası vb. cezalar uygulanmaktadır.
Kaçak su kullananlar para cezası ve 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanır. Kaçak su kullananları 7 gün 24 saat “TESKİ ALO 185 ÇAĞRI MERKEZİ” ni arayarak ihbarda bulunabilirsiniz.
Kendi adına elektrik satış sözleşmesi olmadan enerji tüketimi yapmak (bir başkası adına kullanım), abone grubu dışında elektrik kullanmak (ticarethanelerde mesken elektriği kullanmak), mühürsüz sayaçtan elektrik enerjisi kullanmak gibi durumlar usulsüz elektrik kullanımı sayılmaktadır.
Evde su kaçağı nasıl anlaşılır sorusunun sorulması gereken yerdeyiz. Odalarda rutubet kokusu duvar boylarında kabarma parkelerde şişme görülüyorsa küçük böcekler çıkıyorsa gidere dökülen su rogar a gelmiyorsa musluklar kapalıyken su sayacı dönüyorsa tesisat su kaçağı olduğunu anlayabiliriz.
200 TL - 1200 TL
Profesyonel ve güvenilir Su Kaçağı Tespiti hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Su Kaçağı Tespiti fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Ödeme emrinin size tebliğinden itibaren hükmedilen adli para cezasını 30 gün içerisinde ödemeniz gerekir. Bu ödeme emrini aldığınızda Adliyede bulunan Cumhuriyet Savcılığı İnfaz Bürosu'na başvurmanız ve burdan Vergi Dairesi'ni hitaben yazılmış bir yazı almanız gereklidir.
Musluklar kapalı iken su saatim dönüyor diyorsanız kesinlikle su kaçak tespiti yaptırmanızda fayda bulunmaktadır. Kabarık su faturası su kaçağı belirtisinin başında gelmektedir. Tavanda oluşan sararmalar üst katta kaçak probleminin belirtisidir.
Evdeki su kaçağı nasıl bulunur? Bu sorunun cevabını verebilmek için, dairenize ait ana su vanasını kapatmanız gerekir. Ana su vanasını kapatmanıza rağmen su sayacı dönmeye devam ediyorsa evinizde su kaçağı olduğu anlamına gelir. Böylece evdeki su sızıntısı kesin olarak tespit edilir.
Gider hatlarından döktüğümüz pis ve temiz suyun borular ile kanala tahliye olması sırasında belirli nedenler ile küçük çatlaklar ya da kırılmaların oluştuğu noktalardan sızan sular su kaçağı olarak tanımlanmaktadır. Su tesisatı borularında oluşan hasarlar, su sızıntısı arızalarına neden olmaktadır.
KAÇAK / USULSÜZ SU CEZA TUTANAĞINA İTİRAZDA BULUNMA
Kaçak veya usulsüz su kullandığı tespit olunanlar Daire Başkanlığınca kendilerine yapılan tebligat tarihinden itibaren 7 (yedi) iş günü içinde delil ve belgelerle birlikte itirazda bulunabilirler.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
KİRACI ELEKTRİK VE SUYU ÜZERİNE ALMAZSA NE OLUR? Kiracısı olduğu evde elekrik ve su aboneliklerini üzerilerine almayan kiracılara herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Bu konuda hukuk her ne kadar kiracıları yükümlü bulsa da bunun aksini yapmanın herhangi bir hukuki yaptırımı bulunnmuyor.
Su borcunu süresi içinde ödemeyen abonelerin suyu kesilir, borcu ödedikten sonra kapama ve açma ücreti alınarak açılır.
Yeni mülk sahibi, apartmanın eski gider borcunu ödemekle mükellef değildir. Ev satın alındıktan sonra kat maliklerinden beklenen giderlerden ise sorumludur. Apartman yönetimi, bu konuda ödenmeyen aidat ya da ortak giderler ile ilgili icra takibi başlatabilir.
-https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linkine ulaşarak e-Devlet sistemine T.C kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yapınız. -Açılan sayfada kişinin adına kayıtlı olan taşınmazların listesi görüntülenecektir. -İpotek kaldırma başvurusu yapılmış olan taşınmazlar için "Detaylar" butonuna tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri