Ne ekersen onu biçersin Atasözünün Anlamı: Kişinin yaptığı davranışlar ve attığı adımların, ilerleyen zamanlarda ona döneceğini ifade eder.
Ne Ekersen Onu Biçersin Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: nasıl davranırsan öyle karşılık görürsün.
NE EKERSEN ONU BİÇERSİN ÖRNEKLERİ
Öğrencilerine sürekli kötü davrandığı için okuldan uzaklaştırıldı, neticede ne ektiyse onu biçti. Ahmet'in okul harçlığını evde unuttuğunu fark eden arkadaşı Ahmet'e kendi yemeğinden uzatıp sen de benimle her şeyini paylaşıyorsun, ne ekersen onu biçersin dedi.
Türk Dil Kurumu'na göre ne ekersen onu biçersin atasözünün anlamı 'yapılan her doğru veya yanlışın mutlaka eşit düzeyde karşılığı olur' şekilde tanımlanmaktadır.
"nasıl davranırsan öyle karşılık görürsün" anlamında kullanılan bir söz.
İlgili 19 soru bulundu
Bu hususta en çok bilinenlerden biri de 'el elden üstündür' atasözüdür. 'El elden üstündür' atasözünün halk arasındaki anlamı; 'bir işte ne kadar iyi iseniz veya kendinize aşırı bir güveniniz var ise unutmayınız ki her zaman sizden daha iyi birileri vardır' anlamına gelmektedir.
Kişi Ektiğini Biçer Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: nasıl davranırsan öyle karşılık görürsün.
Sütten Ağzı Yanan Yoğurdu (Ayranı) Üfleyerek Yer (İçer) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir olaydan gerekli dersi alan, sonra uyanık davranır.
"Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" Atasözünün Anlamı: Bir işe veya mülke düzenli bakım ve ilgi gösterilirse verimli hale gelir, aksi takdirde o iş ya da mülk değerini kaybeder. İlgi ve bakımın önemini vurgular.
Gün doğmadan neler doğar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir olayın ya da durumun sonucunu önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirtir. Geleceğin belirsiz olduğunu ve beklenmedik şeylerin olabileceğini ifade eder.
Ne Doğrarsan Aşına, O Çıkar Kaşığına Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi, kendisi için önceden yaptığı hazırlıkların verimini ileride alır.
Birlikten kuvvet doğar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanların bir araya geldiğinde ve birlik içinde hareket ettiğinde daha güçlü ve başarılı olacağını ifade eder.
"Parayı veren düdüğü çalar." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, finansal olarak bir şeye katkıda bulunan kişinin, o konuda daha fazla söz hakkına sahip olacağını belirtir. Yani, bir projeye, işe veya başka bir şeye para yatıran kişinin, o işin gidişatı ve kararları üzerinde daha fazla etkisi ve kontrolü olur.
Bir Koltuğa İki Karpuz Sığmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: aynı zamanda birden çok işle ilgilenmek başarı için sakıncalıdır.
Sakla samanı, gelir zamanı Atasözünün Anlamı: Bir şeyi ihtiyaç olmadığında dahi saklamak, ihtiyaç anında kullanmak için faydalıdır. Önceden tedbir almanın, zor zamanlarda avantaj sağlayacağını vurgular.
Çiftçi, elma bahçesinde çalışan işçilerine bahçenin başarısı için teşekkür etti. Çünkü onların topladıkları tohumlar sayesinde, elma bahçesi olgunlaşmış ve verimli hale gelmişti. Bu hikaye, “Ne ekersen onu biçersin” atasözüne güzel bir örnektir. Çiftçi, elma bahçesindeki işçileri, tohumları toplamaya teşvik etti.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Dost acı söyler atasözü
İnsanın kusuru mutlaka görülür. Bazı kimseler, sırf canımız sıkılmasın diye, doğruyu söylemeye çekinirler. Ama yakın dostlar, düzeltmemiz için onu söylemeyi borç bilirler. Yine de doğru söz bize acı gelir.
Ağaç ne kadar uzasa göğe eremez atasözü TDK' da açıklanarak tanımlanmıştır. Şu şekilde tanımlanmıştır: İnsan ne denli herhangi bir konuda yükselirse yükselsin, her zaman bir yerde durur. Erişilmesi doğa yasalarına aykırı olan yüksekliğe çıkamaz ve bunun sınırlarını aşamaz.
[1] Toplumun genel gidişine uyan kişi rahat eder. Akıntıya kürek çekmeye kalkan yorulur, başarısızlığa uğrar.
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder. Zor zamanlarda insanların bazen sıradışı ve beklenmedik çözümlere başvurabileceğini belirtir.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
Cevap: kişi korkmakla kendisine gelecek bir kötülüğü önleyemez.
Rüzgâr Eken Fırtına Biçer Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: herkesin zarar görmesine yol açacak işler yapan kimse, çok sert tepkilerle karşılaşır ve sonunda en büyük zarara kendisi uğrar.
Rüzgar eken fırtına biçer atasözü herhangi bir konuda öfke ile davranan ve sonucunda ise zarar gören kişiler için kullanılan önemli bir atasözüdür. Rüzgar eken fırtına biçer atasözü nasihat olarak kişinin daha sakin ve serin kanlı olarak olaylar karşısında bir tutum edinmesi gerektiğini ifade etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri