Yoğurt (yoğurt doğal olmalıdır). Yeşil Çay (en etkili ödem atıcı bitki çayları arasındadır). Maydanoz (suyu sıkılıp, limon ile yumuşatılmış bir şekilde içilmelidir). Kiraz Sapı (en kuvvetli ödem atıcı bitki çayları arasındadır).
Vücutta bulunan ödemi, yani fazla sıvıyı atmak için gün içinde su tüketimini artırmak gerekir. Günde 8 ila 10 bardak su içmek, vücuttaki ödemin atılmasında oldukça faydalıdır. Ödem çorabı giymek de ödem tedavisindeki etkili bir yöntemlerden biridir.
Sıklıkla ellerde, ayaklarda ve bacaklarda görülen ödem, vücutta ağırlığa ve şişliklerle yol açıyor. Regl, menopoz, fazla kilo, yetersiz su içmek, fazla karbonhidrat tüketimi, yüksek miktarda tuz içeren diyetler ve aşırı egzersiz ödemin başlıca nedenlerinden.
Her gece yatmadan önce düzenli olarak melisa çayı 1 bardak tüketirseniz, sadece melisa çayı ile değil, aynı zamanda anason, melisa, papatya veya yeşil çay çeşitleri ile de istediğinizi seçerek hem uykuya dalabilir hem de vücudunuzdaki ödemden kurtulabilirsiniz.
Maydanoz, adaçayı, ıhlamur, kantaron otu, anason, biberiye, rezene ve nane limon ödem atma konusunda çok iyidir.
İlgili 45 soru bulundu
Sabahları eğer tarçınlı ve maydanozlu limonlu su içerseniz kan şekerinizi dengeler ve ödem atarsınız. Özellikle kış aylarında önerilen bu karışım vücut direncinin de korunmasını sağlar. Limon ve tarçın birleştiğinde idrar söktürücü bir etkiye sahip olduğundan metabolizmayı hızlandırır ve ödem atılmasını sağlar.
Kilonuzda sıklıkla 1 ila 2 kilogramlık değişiklik oluyorsa dikkat! Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, kişinin vücut ağırlığında sıklıkla 1 ila 2 kilogramlık değişiklik oluyorsa bunun ödem probleminin habercisi olabileceğini belirtti.
Bazı meyve ve sebzeler ödem sökmek için oldukça yararlıdır. Bunlardan bazıları: kivi, ananas, kayısı, greyfurt, muz, nar, maydanoz, dereotu, kırmızı turp ve şalgam suyu, enginar, salatalık, süt, kefir, yoğurt olarak sıralanır.
Ödem attırıcı içecekler arasında; limon suyu, yeşil çay, taze pancar suyu, ananasın suyu, salatalığın suyu, narın suyu, maydanozun suyu, kereviz sapı suyu ve elma suyu başta gelmektedir. Bunları içerek fazla ödemi vücudunuzdan atabilirsiniz.
Ödem; hücreler arasında vücudun susuz kalması, dolaşım bozuklukları ve kullanılan ilaçlardan dolayı oluşan sıvı birikimleridir. İdrar yoluyla atılabilen ödem; idrar söktürücü ilaçlar veya bitkisel çaylar ile giderilebilmektedir.
Kahve içmeyi çok seviyorsanız ve kilo verirken de kahve tüketmek istiyorsanız; kısa sürede etkili sonuçlar alacağınız kahve diyetini deneyebilirsiniz. Kahve çok sık tüketimde ödem yapabilen bir içecektir. Ancak kahve diyetinde ödem yapma etkisini söndüren besinler ve içecekler önerilir.
Bu noktada “Su içmek ödem yapar mı?” sorusunun yanıtını da merak ettiğinizi biliyoruz. Hayır; ideal miktarda su tüketiyorsanız ve ödem oluşumuna neden olabilecek herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ideal miktarda su içmek ödem yapmaz. Fakat vücudunuzun ihtiyacından fazla su tüketmek ödeme neden olabilir.
FİZİKSEL AKTİVİTE: Düzenli yapılan egzersiz vücuttaki sıvı dengesininde korunmasına ve düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Gün içinde yapıcağınız 30-45 dk tempolu yürüyüş ödem probleminizi azaltacaktır.
Ödem Belirtileri Nelerdir? Ödem vücudun birçok farklı bölgesinde ortaya çıkabilir. Yaygın olarak göz kapaklarında, ellerde, ayaklarda, kolda ve bacaklarda şişlik ortaya çıkabilir. Bu şişliğin ve sıvı birikiminin sonucu olarak kişi tartıya çıktığında kilosu eskiye nazaran artış göstermiş olabilir.
4) Şişkinlik – Ödem Azaltıcı Detoks
Düzenli olarak tüketeceğiniz maden suyu, vücudun işleyişini düzenlemesi nedeniyle şişkinlikleri kısa sürede ortadan kaldırır.
Nane ile ıhlamur hem metabolizmayı hızlandırır hem de ödem atmanıza yardımcı olur. Ödem attırıcı çay tariflerinden en etkili olanı nane ile ıhlamur çayıdır. Malzemeler: Yarım demet maydanoz, yarım demet taze nane, 1 limon, biraz taze ıhlamur, 1 litre su.
Ödem attıran bitkiler arasında da ada çayı, limon, ıhlamur, yeşil çay, anason, kantaron otu, rezene, nane limon ve biberiye vardır. Bakıldığında hem zayıflatan hem de ödemi attıran ortak bitkilere rastlarız. Örneğin yeşil çay ve biberiye bu ortak bitkiler arasındadır. Yeşil çay fazla miktarda antioksidan içermektedir.
Yoğun bir kaçamakla geçen öğün yaptıysanız, günün geri kalanında sodalı ayran detoksu ile ödem atabilirsiniz. Antioksidan etkili bu faydalı içecek, sizi rahatlatmak için bardaklarınıza konuk oluyor.
Artan sodyum düzeyleri de ödem oluşumuna neden olur. Bu nedenle hazır gıda, unlu mamuller, çay şekeri gibi rafine şeker oranı yüksek gıdaların daha az tüketilmesi ödem oluşumunu önleyebilir.
Aşırı tuzlu ayran tüketimi ve ayran miktarının fazla oluşu vücutta şişkinlik hissine neden olacaktır. Aynı zamanda tuz vücutta ödem yaparak kısa süreli bir kilo miktar artışına neden olabilir.
Mevcut araştırmalar kabızlığın kilo alımına neden olabileceğini göstermiştir ve bununla ilgili birkaç teori vardır. Kronik kabızlıkta rektum ve bağırsaklarda dışkı birikme olasılığı daha fazladır. Teknik olarak bu durumda vücut ağırlığınız artırabilir.
Fazla karbonhidrat almak ödem yapabilir dikkat! Ödeme neden olan karbonhidrat kaynakları pirinç, makarna, beyaz un ve beyaz undan yapılan hamur işleri, beyaz ekmek, çay şekeri, reçel ve bal. Bunları fazla kaçırıyorsanız dikkat! Beslenmenizde bulunan bu besinler vücudunuzun şişmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri