Başka bir deyişle, içilen her 1 litre deniz suyu, vücudun yarım litre su kaybetmesi anlamına gelir. 1952 yılında Alain Bombard adlı bir doktor, “Gönüllü Kazazede” adını verdiği bir deney yapmıştır.
Yüzerken az bir miktar su yutulduktan hemen sonra içilen tatlı su ile deniz suyu vücuttan atılır. Fakat çok fazla deniz suyu yutulması ise, ciddi zararlara yol açabilir. Kişi tuzlu su ya da deniz suyu içtiği zaman hiç su içmemiş gibi olur. Bunun üzerine vücudun su kaybetmesine yol açar.
Doktor Fong'un "acil içecekler" sıralaması Doktor Fong, deniz suyunu içenlerin daha çabuk öldüklerini deniz suyunun zararlı olduğunu belirtiyor.
Deniz suyu çeşitli vitaminler, elementler, mineral tuzlar, mikroorganizmalar ve amino grup asitler ihtiva eder. Tüm bu bileşenler insan vücudu için oldukça faydalıdır. Deniz suyu antiseptik ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bu sayede enfeksiyon, mantar, mikrop ve bakterilerle savaşır.
Yeryüzünde bulunan suyun %96,5'i okyanuslarımızda bulunur; fakat bu su, tuzla doygun haldedir ve içilemez.
İlgili 17 soru bulundu
Tabii ki az miktarlarda deniz suyu yutmak ya da içmek sizi öldürmeyecektir. Fakat yine de etkisini ortadan kaldırmak için, tuzlu su içilmesi ya da yutulması durumundan sonra tatlı su tüketmek sizin için en sağlıklısı olacaktır.
Zamanla toprak ve kayada süzülen bu su büyük nehir ve su yataklarında toplanır. Bu kadar fazla miktarda su denize ve okyanuslara tuz tadı verir. Tabiki deniz ve okyanusların tuzlu olması 1-2 yıllık bir olayın değil 200 ila 300 milyon yıllık bir olayın sonucudur.
Deniz Suyunu Fazla Yutmanın Sonuçları
Bu etkileri ortadan kaldırmanın ilk yolu bol bol içme suyu tüketerek vücuda ihtiyacı olan doğru suyu sağlamaktır. Aksi takdirde vücut su kaybını kendi telafi edebilmek adına kan damarlarındaki kan basıncını sıkıştırır ve kalp atışlarında ani hızlanma başlar.
Tıpkı bağırsaklarda olduğu gibi vajinadaki bakteriler de bulundukları bölgeye zararlı bakteri vemantar türlerinin gelmesini engelliyor. Böylelikle vajina içerisindeki bakteriler organ içerisinde bir denge kuruyor ve genital sağlığa olumlu katkıda bulunuyor. Havuz ve deniz suyu vajinadaki dengeyi bozabilir.
Sizi su yüzeyi boyunca çekerler ancak asla denizin dibine çekmezler. Genellikle genişlikleri 50 metreden fazla olmaz. Çoğunlukla 10-20 metreyi geçmezler. Kıyı boyunca 20-30 metre yüzdüğünüz zaman güvenli bir şekilde akıntıdan çıkabilirsiniz.
"Böbrekler kanı süzüyor ve fazla sıvı, tuz ve mineraller idrarla dışarı atılıyor. Sağlıklı bir insanda idrarın yüzde 95'i sudur. Ama diğer yüzde 5'i nitrojen ve potasyum gibi vücudun kurtulmaya çalıştığı atıklardır. Bunların çok miktarda alırsanız bağırsak ve böbrek sorunları yaşayabilirsiniz.
Bir diğer önemli alternatif su kaynağı ise deniz suyu. Bugün dünya genelinde 200 milyonun üzerinde insan, deniz suyunun arıtılması sayesinde içme suyuna ulaşabiliyor.
Cilt, bağışıklık sistemin önemli bir parçasıdır. Sürekli suda kalındığında örtü tabakasında zedelenmeler olabilir. Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir. Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir.
Tuzlu suya gereğinden fazla maruz kalmak, sudaki çözünmüş tuzun bedeninize geçmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar, vücuttaki tuz oranını artırarak tansiyonu yükselttiği ve yüksek tansiyonun da kalp krizine sebep olabileceği belirterek denizde uzun süre kalınmamasını öneriyor.
Tuzlu deniz suyu ile meydana gelen boğulmalarda yaş akciğer denen bir durum oluşur. Tatlı suyla olan boğulmalarda da kuru akciğer denen patoloji oluşur ki her iki durum da akciğere ciddi anlamda zarar verir ve hastanede yatış gerektirir. Bazen bu durum geri dönüşümsüz akciğer hasarına sebep olabilir.
Öte yandan, tuzlu su yutmak tehlikelidir. Tuzlu su içtiğinizde, tıpkı hücrelerde olduğu gibi vücudunuzda dehidrasyon meydana gelir. Ayrıca çok fazla sodyum klorür tüketmek kan basıncını artırır.
İlk gece kanamasının az oluğu durumlarda denize ve havuza girilebilir. Ancak daha fazla olduğu durumlarda kanama azalana kadar denize ve havuza girilmemesi tavsiye edilir.
Regl döneminde denize veya havuza girerken tampon kullanımın gerekebilir. Ancak tampon kullanımına dikkat edilmesi gerekir. Tamponun her 4-8 saatte değiştirilmesi gerekir. Çünkü Adetin çok hafif olduğu zamanlarda tampon yerine günlük ped kullanımı tercih edilebilir.
Yüzmeye giderken ped takılmamalıdır. Pedler sıvıyı emdiği için, emdiği tek sıvı regl kanınız olmayacaktır. Bu hem sağlığınız için tehlikelidir hem de için dolan ped kötü kokuya da sebebiyet verebilir. Ayrıca ped yapışkanları genel olarak mayo kumaşına yapışmak ve orada kalmak konusunda güvenilmez olabilirler.
Çocuğunuzun yüzerken su yutması bağırsak enfeksiyonuna neden olabilir. Uz. Dr. Nemlioğlu, çocuklara küçük yaşlarda yüzme öğretilmesinin enfeksiyon hastalıklarından da koruyucu etkisi olduğunu şu sözlerle ifade etti.
Tuzlu su içmenin ne kadar sağlıklı olduğunu kesinlikle bilmiyorsunuzdur. Belirli sürede ve doğru bir şekilde içilen tuzlu su, gerçek bir iksir görevi görür. Uzmanlar, yedi gün boyunca aç karnına içilen sıcak tuzlu suyun, vücudun her hücresini iyileştirebileceğini söylüyor.
Sağlık & Diyet konusunda 1,9b cevap paylaştı. Hastane acil servislerinde tuzlu su içirirler kusturmak için ama mideye hortumla boşaltırlar. Bir kaç dikişte 1,5- 2 litre içebilirsen olur tabi.
Seçenekler: 25 ml 1,84 TL/ml. 100 ml 0,55 TL/ml.
Sanılanın aksine deniz tuzu göze faydalı değil, aksine gözü kurutur, kızarıklık, yanma batmaya ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir" Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Doç.
Derin Okyanus Suyu nedir? Okyanusun derinliklerinden gelen bu değerli su, cilde ferahlık verirken, cilde tazelenmiş, yatışmış bir his sağlıyor. Özellikle yorgun görünen ciltlere, daha canlı, daha aydınlık bir görünüm kazandırıyor. Mineraller açısından oldukça zengin olduğu için cilde sağlıklı bir görünüm kazandırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri