IMEI 1 ve IMEI 2 hakkında bilgi edinin 2 IMEI numaranız varsa IMEI 1 genellikle telefonunuzla ayarladığınız ilk SIM ile eşlenmiştir. Bundan emin olmak için mobil operatörünüzle görüşün.
Farkı hatırlayın: çift SIM cihaz , yani her iki SIM kartın aynı anda ağa bağlanabileceği anlamına gelir, cihazınızda iki IMEI numarası vardır, ağa aynı anda yalnızca bir SIM kartın bağlanabileceği anlamına gelen iki SIM cihazı , cihazınızda yalnızca bir IMEI numarası olduğu anlamına gelir.
BTK sisteminde ÇİFTSİMLİ CİHAZ olarak tanımlanmasını bekle,çift simli olarak tanımlanırsa 1 pasaportla 2 imei birden kaydedeceksiniz. Şimdi simkartı takınca,kapanması için 120 günlük gerisayım süren işlemeye başlar. 120 gün sonra kapandığında,imei kaydedip tekrar şebekelere açtırırsın.
IMEI numarası; 15 rakamdan oluşan ve tam adı International Mobile Equipment Identity (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu) olan uluslararası benzersiz bir kimlik numarasıdır. Cep telefonlarının güvenliğini sağlamak için her bir cep telefonu ayrı bir IMEI numarasıyla üretilir.
Çift IMEI numaralı cihazlar için dekont üzerinde cihaza ait 15 haneli tek IMEI numarasının yer alması yeterlidir. Harç parası yatırıldıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış oluyor mu? Hayır. E-devlet kapısından kayıt işleminin son aşamasına kadar tamamlanması gerekmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz. Lütfen 15 haneli IMEI Numarasını giriniz!
Mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebiliyorsunuz. Bunun için BTK'nın e-devlet üzerinden sunduğu ve https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama linkinden ulaşılabilen “IMEI sorgulama” hizmetini kullanabilrisiniz.
IMEI numarasının klonlanmış olması demek, IMEI numaranızın bir başkası tarafından ele geçirildiği ve artık sizin cep telefonunuza ait olmadığı anlamına gelir.
Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!
Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.
2023 IMEI ÜCRETİ NE KADAR? 2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür. Yani kayıtsız telefon toplam 240 gün kullanılabilir. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yurt dışı telefon kayıt ücreti zamlandı.
Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.
Merhabalar, BTK'de iPhone kaydı yapılırken, çift imei numarası var ise, ilk imei numarası fiziksel sim, ikinci imei numarası ise elektronik sim olarak seçilerek işlem tamamlanmalıdır.
IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA
Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.
Son olarak kaçak ve ya çalıntı telefonlara IMEI atılması halinde yakalananların 20 bin lira civarında para cezasına çarptırıldıklarını aktaran Tamer Benzer şunları söyledi: "IMEI çakılmış bu kaçak ya da çalıntı telefonların yakalanması durumunda 20 bin liraya kadar para cezasının uygulandığını biliyoruz.
'Yeni telefon sahibi suçlu olur'
İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Avukat Oğuz Aksoy, şunları söyledi: “IMEI kopyalanması suçtur. 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 55/1-2 maddelerinde suç teşkil ettiği açıkça belirtilmiştir.
IMEI numarası ya da uzun adıyla International Mobile Equipment Identity, kısaca Uluslararası Ekipman Kimliği olarak dilimize geçmiştir. Bir mobil cihazın benzersiz bir kimliği olmasını sağlayan bir çeşit kimlik numarasıdır. Bu sayede her mobil cihazın birbirinden ayrılması sağlanır.
Eğer 7. ve 8. haneli Serial veya IMEI rakamları 00, 01 veya 10 ise demek sizin cep telefonunuz Orjinal Fabrikasında,Finlandiya'da bir fabrikada üretilmiş demektir.
Eğer 'Durum' sekmesinde Kayıt Dışı Olduğu Tespit Edilen IMEI yazıyorsa, bu cihazın ne ithalat ne de pasaport yolu ile kaydedilmediğini gösterir. Bu durumda cihaz ya kapanmıştır ya da yakın bir zamanda kullanıma kapatılacaktır anlamı taşır. Bu cihazları satın almamanız gerekiyor.
Cevap: Bir telefon kayıt edildikten sonra bir sonraki telefon kayıt etme hakkınız gün ay yıl olarak değil takvim tarihi olarak belirlenir. Yani bir telefonu 01.11.2022'de kaydederseniz 1.11.2025'te değil 1.1.2025 tarihinde tekrar kayıt hakkınız doğar.
2 Farklı cihaz aynı anda pasaporta kayıt edilemez. 3 yılda 1 defa telefon kaydı alabilirsin üzerine.
Kilopat. Üç takvim yılı boyunca IMEI kaydı hangi kişinin pasaportu üzerine yapıldıysa telefon sadece aynı kişinin üzerine olan GSM hatlarında kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri