Göçmen ve kalıcı olanları vardır. Birbirine sarılmış sevgililer için “kumrular gibi” denmesinin nedeni, kumruların bir yıl boyunca eşlerinin yanından hiç ayrılmamasına dayanıyor. Kumrular bir yıl boyunca devamlı çiftleşiyorlar.
[1] Yeni evli çift. Birbirinden hiç ayrılmayan birbirini çok sevdikleri davranışlarından anlaşılan çift.
güvercingiller familyasına mensuptur, ama güvercinden daha küçük zarif sivri kuyrukludur. eşlerine çok bağlıdırlar eşleri ölünce başka eş bulmaz sürekli beraber gezerler hatta (bkz: çifte kumrular) sözü burdan gelir. renkleri gridir.
Barış yanlısı kimse ile beraber sevgi dolu kişiler kumru olarak bilinmektedir. Bu tanım üzerinden öyle çıkar ve aynı zamanda sembolize edilir. Özellikle Türk Dil Kurumu açısından kişi ya da kişiler için değerlendirildiğini söylemek mümkün.
Büyüklerimizin eski hikayelerinde de bolca rastlayacağınız gibi evinize kumruların yuva yapması evinize uğur getirir. Onların yavrularını beslemeleri ve kısa sürede uçurmaları insanın içini ısıtan bir görüntüdür.
İlgili 23 soru bulundu
Rüyada kumrunun eve girmesi hayra yorulmaktadır. Rüya sahibinin üzüntülerinden kurtulacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibi hamile ise ve evine erkek bir kumru girmişse o kişinin erkek bir evlat doğuracağı anlamına gelmektedir.
Ömürleri genellikle 1 yıldır. Dişi kumru yılda 2 defa yumurtluyor. Yavrular yumurtadan çıktıktan yaklaşık 18 gün sonra yuvadan uçuyorlar. Anne kumru, yavrularını "güvercin sütü" denilen bir salgıyla besliyor.
Kumru: Sübhâne Rabbiyyel-a'lâ.
Güvercin (özellikle kumru) saflık ve temizliğin sembolüdür. Nuh tufanından sonra toprağın kuruyup kurumadığını anlamak için güvercin gönderilmiştir.
Kumrular otları sevdiği kadar mısır, kenevir ve buğday yemeyi de severler. Ayrıca küçük böcekleri yiyerek hayatta kalmayı başarırlar. Bulundukları ortama uyum sağlamaları zaman almadığı için yer ve besin değişikliklerinde zorluk çekmezler.
Birbirini çok seven insanlar için kullanılan “kumru gibiler” deyimi işte bu sadık ve sevgi dolu kuşlardan kaynaklanıyor. Kumrular tek eşlidir ve eşlerden biri ölecek olursa geride kalan eş hayatını yalnız bir şekilde tamamlar.
Kumru kuşları, ince ve minik yapısı ile güvercinlerden tamamen farklı görünen bir kuş türüdür. İnce bir gaga yapısına sahiptir. Uzun ve yuvarlağa yakın bir kuyruk yapısı vardır. Genel olarak boyun ve sırt bölümleri daha çok mavi ve gri tonları arasındadır.
Bebek bir kumru ağlayarak, “Hey, ben bir bebeğim ve açım! Bana süt ver” der. Yavru kuşun bu çağrısına sık sık hızla çırpılan kanatlar eşlik eder. Dört ila altı hafta sonra yuvadan ayrıldığında, yiyecek istemek ya da civardaki yetişkinlere bir tehdit olmadığına dair işaret vermek için ıslık sesi çıkarmaya devam eder.
Kumru, İzmir'e özgü coğrafi işaretli bir tür sandviçtir. Kumru simit hamuruna benzeyen az tuzlu bir hamurdan üretilir, susama batırılarak fırınlanır. Şekli kumru kuşunun gövdesini andırdığından bu ismi almıştır.
İlçenin isminin nereden geldiği konusunda çeşitli rivayetler bulunmasına rağmen , büyük çoğunluk Elekçi deresi kenarında yerleşmesinden dolayı verilen kumlu ismi zamanla halk arasında Kumru olarak anılmaya başlanmasından dolayı bu ismi aldığı konusunda fikir birliği içindedirler.
Kumru, güvercingiller (Columbida) familyasından, genellikle güvercinlere göre daha küçük yapılı ve soluk renkli türlerin ortak adı. Kumru adının taksonomik bir değeri olmamakla birlikte genellikle Streptopelia cinsine ait türler için kullanılır.
Hayır, Kumru ismi Kuran-I Kerim'de geçmiyor.
Yaklaşık 150 yıldır İzmir'de üretilen ve İzmirliler tarafından hemen hemen her gün tüketilen kumru önceleri soğuk olarak tüketilirken, 1940'lardan sonra sandviç gibi arasına sucuk, salam ve peynir konularak sıcak olarak da tüketilmeye başlanmıştır.
Kumrular her yıl yavrulama dönemlerinde balkonlara, klimalara, saksılara, araba sileceklerinin arasına girip yuva kuruyor.
Hayır, uyumaz. Zihnimizdeki görüntü çok hoştur: küçük bir kuş, sabahın erken saatlerinde solucan toplamaktan yorulmuş, sıcacık küçük yuvasında ufak bir yapraktan örtüyü kaldırıyor ancak durum böyle değil.
Çünkü gözlem konusu kuş ise,devamlı ve değişken bir hareketlilikten bahsediyoruzdur. Yani kuşlar tuttu yabanda bizim elimizden bir nevi. Uçmayı, daha da önemlisi doğa ile uyumlu uçmayı öğrettiler bize. Yuvamızı bile ilk kuşları gözlemleyerek yaptık.
Özellikle büyük boyutta olan kuşlar uyku için genellikle açık alanları tercih ediyor. Her canlı gibi kuşlarda kendilerine yuva yaparak uyku için bir bölge hazırlıyor. Kuşların en çok tercih ettiği uyku bölgeleri ağaçlık alanlardır.
Kumru İzmir'e özgü bir hamurişi ve bununla hazırlanan soğuk sandviçlere verilen isimdir. Bu hamurişi tuzsuz ya da az tuzlu hamurdan yapılır. Özelliği üzerinin bol susamlı olmasıdır. Şekli kumru kuşunun gövdesine benzetildiğinden bu ismi aldığı düşünülmektedir.
Kumru, güvercin gibi kuşlar annenin kursaklarında ürettiği özel bir sıvıyla beslenir.
Streptopelia decaocto
Ensesinde siyah bir bant bulunur. İngiltere'den Japonya'ya kadar geniş bir dağılım gösterir. Türkiye'nin her bölgesinde rastlanır. Bazı ülkelerde Türk kumrusu olarak da anılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri