Sandık motor, fabrikadan sıfır olarak çıkmış motor türlerine verilen isimdir. Sandık motor modelleri, fabrikadan yeni çıkmış motorlardır. Kullanıma hazır halde olan sandık motorların az kullanılmış versiyonlarına ise çıkma sandık motor adı verilir.
Araç motorunun üretim yerinden çıktığı aşamadan sonra motordan bağımsız olarak işlevini yürüten parça sandık motor olarak isimlendirilir. Oldukça değerli olan bu parça, ağır kazalı ya da hurda araçların motorunun hasar görmesi durumlarında motor yerine kullanılabilir.
Sandık motor içerisinde, piston ve gömlek parçaları bulunurken diğer motorda bu parçalar yer almaz. Sandık motorlar, aracın motorunun komple değişmesi gerektiği durumda tercih edilirken diğer motor tipleri ise motor içerisinde sorun yaşandığı zaman tercih edilir.
Sandık Motor Ruhsata İşlenir Mi? Motoru değişen araçlar, ruhsata işlenmelidir. Motor tadilatlarında TÜVTÜRK araç tadilat muayenesi yapılması zorunludur.
- Aracınızın check engine ışığı dediğimiz motor arıza lambası göstergede yanıyorsa bu sandık motorda bir arıza olduğunu göstermektedir. - Aracınızın motorunda bir güç kaybının oluşması ya da aracınızın hızlanması için olması gerekenden daha fazla zamana ihtiyaç duyması sandık motor arızasına işarettir.
İlgili 18 soru bulundu
Sandık motor, fabrikadan sıfır olarak çıkmış motor türlerine verilen isimdir. Sandık motor modelleri, fabrikadan yeni çıkmış motorlardır. Kullanıma hazır halde olan sandık motorların az kullanılmış versiyonlarına ise çıkma sandık motor adı verilir.
Km sifirlanmiyor.Zaten km si aracin motorunu değil ayni zamanda tüm sistemin kaç kmlik yol boyunca kullanildigini gösteriyor.Km sifirlansa 20 yasinda araca sidir motor takip 0 km olarak satarlar araçları. Öyle bir işlem yok.
Ülkemizde motosiklete "motor"dendiği için , gerçek anlamdaki motor belirtilmek istendiğinde motosiklet ile karışmaması için için "kelle motor" tabiri kullanılır.
Motor Beyni Değişince km Sıfırlanır Mı? “Motor beyni değişince kilometre sıfırlanıyor mu?” sorusunun cevabı hayır. Kilometre sayacı motora bağlı değildir ve bu nedenle motorun değiştirilmesi kilometreyi sıfırlamaz.
Motoru değişmiş aracı almak isteyen çıkmayabilir. Oysa doğru şekilde ve usta ellerde motor bloğu değişimi yapıldığında aracın ömrü ciddi şekilde uzar. İşlem, usta ellerde yapılmazsa ve hatalı işlem yapılırsa aracın performansı, yakıt tüketimi, sürüş konforu ve sürüş güvenliği ciddi şekilde olumsuz etkilenir.
Motoru yenilenme işlemi gören araç için usta kişilerin çalışmış olması tercih sebebi sayılabilir. Böyle bir durumda usta eller tarafından motoru yenilenen bir araç alınabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Böyle bir uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Sandık Motor Nereden Alınır? Sıfır sandık motorlar fabrikalardan, servislerden veya yedek parça mağazalarından temin edilebilir.
Fındık motor Amerikan arabalarında, nisbeten az hayvani bir motor hacmine deniliyor. Galiba 4-5000cc. 1.6TDİ içi dolu fındıktır. En azından 1.6 MPİ ye göre.
Yeni motorun ruhsata işletilebilmesi için satın almış olduğunuz çıkma motorun belgesi ile aracı Tüvtürk muayene istasyonuna götürüp göstermeniz ve sonrasında yeni ruhsatınızı çıkartmanız gerekir.
Gömlek ve piston hariç olmak kaydı ile üst motor ekipmanlarının revizyona uğraması olayına yarım motor adı veriliyor.
Bir aracın motor ömrü kaç km? Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte. Öyle ki kimi dizel araç motorlarının 1 milyon kilometreyi devirdiği de görülmekte.
Kilometrenin orjnal olduğunu anlamanın en kesin yolu, aracı bir elektronikçiye götürmektir. Kilometre düşürme işlemi, gösterge paneli üzerindeki chip'i kandırmak yolu ile yapılmaktadır. Yani bir aracın gösterge paneli arıza yapsa da yenisi veya çıkması ile değiştiğiniz takdirde aracın kilometresi orjinal kalacaktır.
Genel olarak rektifiye öncesinde bir motor için 500 bin kilometre ömür değeri biçilmektedir. Bu değer genel olarak benzinli araçlar için geçerlidir. Dizel araçlar içinse 600 bin kilometre sınırı söz konusudur.
Motosiklette bulunan arka fren birçok motorda sağ tarafta yer alır ve buradan kontrol edilir. Motosiklete soldan bilmesinin genel sebebi budur. Bununla birlikte motosikletlerin yan yana park edilebilmesi için de sol tarafa yatırmak gerekir.
Basit olarak pistonun yukarı aşağı hereketi sırasında oluşan kuvvetleri krank üzerinde dönen kütlelerle dengeleyen mekanizmadır. Bu kuvvetler motorun piston ve biyel kollarının kütleleri, ağırlık merkezlerinin yerleri, silindir sayısı gibi birçok etkene bağlı olarak değişir.
Boksör motor (boxer) ya da diğer adıyla düz motor pistonları yere paralel olan bir içten yanmalı motordur. Boksör motorda silindirler tek bir krank milinin her iki tarafına 2 sıra halinde yerleştirilmiş ve böylece tüm pistonların hareketinin tek bir düzlemde olması sağlanmıştır.
Tam sandık motorlar ise, yarım sandık motorun eksiksiz bir versiyonudur. Daha fazla parça içermektedir. İçerisinde ayrıca silindir kapağı da bulunmaktadır. Eksiksiz bir motor, tüm sert iç parçalarınızın yanı sıra yakıt sistemi, turbo, pompalar, muhafazalar ve yağ karterini içerir.
Rektifiye edilen motorun performansı, kalitesi ve en önemlisi motor gücü (beygir gücü) arttırılır. Bu durumda motorun taşlanmasında bir sakınca yoktur. Yeni bir motorlu araç satın alınırsa, bilgili ve yetkin kişilerin kefil olarak öne çıkması alıcı için olumlu bir durumdur.
Motosiklet Rodaj Aşamasında Çok Yakar Mı? Motosiklette rodaj sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, aracı düşük devirde kullanmak olabilir. Bu sayede yakıt tasarrufu da sağlanmış olur. Genel olarak bakıldığında rodaj aşamasında motosiklet yakıt tüketimi söz konusu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri