Dr. Mahmut Çalışkan, insan ömrünü uzatmanın mümkün olduğunu ve son 200-300 yıllık sürece bakıldığında bile insan ömrünün uzadığının görüleceğini vurguladı.
İyi yaşam alışkanlıkları olarak adını sıkça duyduğumuz dengeli ve sağlıklı beslenmek, düzenli olarak egzersiz yapmak ve hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkol tüketiminden kaçınmak gibi pek çok iyi yaşam alışkanlığı ilerleyen yaşlarda hastalık riskini azaltmaya, fiziksel ve zihinsel kapasitemizi ...
Ünlü diyetisyen Hatice Nur Ege, sosyal medya hesabından zıplamanın faydalarını paylaştı. 'Günde 20 defa zıplamak ömrünüzü 5 yıl uzatıyor, ispatlandı. Aynı zamanda zayıflatıyor, bağışıklık güçlendiriyor, vücudu temizliyor. ' diyen Ege, günde 20 defa zıplamanın faydalarını sıraladı.
Pittsburg Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırmalar da düzenli olarak ibadethanelere giden, düzenli dua ve ibadet edenlerde ömrün 2-3 yıl uzadığını gösterdi. Yapılan araştırmalar ayrıca dua edilen kişi eğer bir başkasının kendisi için dua ettiğini bilirse tedavisi hızlanıyor ve daha çabuk iyileşiyor.
İlgili 25 soru bulundu
ABD'de yapılan bir araştırma günde 8 bardak su içen bireylerin daha geç yaşlandığını ve ömürlerinin uzadığını ortaya çıkardı. ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin yaptığı bir araştırma günde belli seviyede su tüketmenin ömrü uzattığını ve yaşlanmayı yavaşlattığını ortaya çıkardı.
Buna göre ecel, hayat süresi ve ölüm için takdir edilen zamanı ifade ettiğinden kaderle ilgili bir konudur. Bu sebeple canlıların her birinin yaşayacağı ecel tek olup kesinlikle değişmez.
YATMADAN HEMEN ÖNCE 5 DAKİKA ZIPLAYARAK SIKILAŞABİLİRSİNİZ
Bu nedenle boksörler ip atlayarak hem performanslarını artırırlar hem de yumruk yediklerinde kolayca düşmemek için balans ayarı yaparak bedenlerini sıkılaştırırlar. Yatmadan önce 5 dakika zıplarsanız hem sıklaşır hem kilo kaybeder hem de zayıflarsınız.
8.577 kişinin 25 yıl boyunca gözlemlendiği Kopenhag Şehri Kalp Araştırması'nda bulunan verilere göre spor yapmak ömrü uzatıyor ve ömrü en çok uzatan spor tenis. Sıralamada ilk üçe baktığımız zaman 1. Tenis ömrü 9.7 yıl uzatabiliyor, 2. Badminton ömrü 6.2 yıl uzatabiliyor ve 3.
Düzenli zıplama, boy uzatmak için önerilen egzersizlerden biridir ancak sadece zıplamak tek başına boy uzamasını sağlamaz. Zıplama, vücudun direncini artırır ve kemikleri güçlendirir. Güçlü kemikler, büyüme plakları kapanmadan önce daha fazla büyüyebilirler.
Yaşam süresi küresel çapta 1990'a kıyasla yedi yıl arttı. Bu, her üç buçuk yılda bir yıl artışa tekabül ediyor. Yüksek gelire sahip ülkelerde kalp hastalıklarından ölümlerin azalması ve düşük gelirli ülkelerde çocuk ölümlerinin azalması gibi nedenlerle insanlar artık daha uzun yaşıyor.
İlk olarak şunu söyleyelim: ortalamada baktığımızda insan ömrü, türümüzün evrimleştiği son 250.000 yılda gerçekten de uzamıştır.
Bilim insanları açıkladı: 1950'den bu yana ortalama insan ömrü 22 yaş uzadı
hadisleri, kaderde yazılmış imtihanların dua ile kuldan kaldırılacağını, başa gelecek belanınsa dua ile bertaraf edileceğini ifade eder. Ecel açısından durum şudur; Allah'ın takdir ettiği, ecelin değişmesi söz konusu değildir.
Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) hava kirliliği standardının karşılanması halinde, ortalama insan ömrünün 2,3 yıl uzayabileceği belirtildi. Chicago Üniversitesi Enerji Politikası Enstitüsü (EPIC) tarafından yayımlanan Hava Kalitesi Yaşam Endeksi (AQLI) raporunda, hava kirliliğinin insan ömrüne etkileri incelendi.
Spor yapmak genel sağlık için olduğu kadar kalp sağlığı için de büyük önem taşıyor. Hatta düzenli ve doğru sporu yapmak ömrü uzatıyor. Ancak hangi sporun yapılacağı kişinin isteğine bağlı olduğu kadar bedeni özellikle de kalbinin durumuna göre değişebiliyor.
Yani spor yaparak daha sağlıklı hatta daha uzun ve yaşamak mümkün ama disiplini bırakmamak kaydıyla. Araştırmadan ortaya çıkan başka bir önemli sonuç ise Tenis, Squash (duvar tenisi) ve badminton (tüytop) gibi sporlarları yapanların diğer gruptaki sporculara göre % 47 oranında daha az ölüm riski taşıyorlar.
Haftada 30 dakika kadar 'hafif' ağırlık kaldırma yapanlarda, herhangi bir nedenden dolayı ölümün onda bir ila neredeyse beşte bir daha düşük olduğu görüldü. Özellikle kalp krizi, felç, kanser, diyabet ve akciğer kanserinden ölme olasılıkları daha düşüktü.
KİLO VERDİREN EGZERSİZLER
Kalbinizle ilgili bir rahatsızlığınız yoksa, kilo verme sürecine en dost görünen aktiviteler; yüzme, yürüyüş, koşu, bisiklet, step ve aerobik gibi kardiyo egzersizleridir. Bu egzersizler kalp ritmini artırıp metabolizmanızı hızlandırır ve yağ yakımını destekler.
Burada da cevabını bilmemiz gereken en önemli soru 1 kilo yağ yakmak için kaç kalori harcamak gerekir sorusudur. 1 kilo ortalama 7400 kalori olduğuna göre, 1 kilo verebilmek için de yine ortalama 7400 yağ yakmanız gerekir.
Eğer sahip olduğunuz kiloyu 70-80 arası var sayarsak ki kilo arttıkça yakılan kalori de artar: Dakikada 70 zıplama yapıyorsanız 10 dakikada ortalama 140 kalori yakabilirsiniz. Dakikada 140'tan fazla zıplama yapıyorsanız 10 dakikada ortalama 180 kalori yakabilirsiniz.
Eğer o kimse, iyi amel yapıp, duası kabul olursa, o kaza değişir.” Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Kader, tedbir ile, sakınmakla değişmez.
Hayatımızda yaşanmış ve yaşanacak şeylerin özetle her şeyimizin detaylı bir şekilde yazılı olduğu kaderimizin defteri olan Levh-i Mahfuz'da doğum zamanı ile beraber elbette ölüm tarihimizde bellidir.
Ecelleri gelince ne bir an geri kalırlar, ne de bir an ileri gidebilirler" (el-A'râf 7/34; Yûnus 10/49), "Allah eceli geldiğinde hiçbir kimse için erteleme yapmaz..." (Münâfikun 63/11). Ecel hiçbir sebeple değişmez.
Su Tüketimi ile İlgili Öneriler
Çok su içmek yararlı değil. Çünkü günde 4-5 litre su içilirse böbreğin idrarı konsantre etme yeteneği zorlanıyor. Bu da vücutta sodyum oranını azaltıyor. Vücuttaki kas kitlesi ve yapısına göre su tüketiminin ayarlanması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri