Yaprak sarma Tokat ve Gümüşhane yörelerine aittir.
Osmanlı mutfağı kökenli olup, Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü topraklarda yapılmaktadır. Asma yaprağıyla olanı Nevşehir, Tokat, Ege mutfağına özgü olan Zeytinyağlı sarma ya da kıymalı sarma şeklinde farklı çeşitleri vardır.
Dolma, yüzyıllardır ilk olarak yapıldığı Orta Doğu mutfağının bir parçasıdır. Her ne kadar "dolma" terimi Osmanlı'nın Topkapı Sarayı mutfağında ortaya çıkmış olsa da, Osmanlı öncesi Arap mutfağında dolma sayılabilecek "etle doldurulmuş patlıcan" tariflerine rastlanmaktadır.
Doğu mutfağının özellikle Siirt mutfağının bir yemeğidir dolma ve sarma.
Eskiden dolma hazırlamak için ihtiyacınız olan ilk malzeme biber, kabak gibi malzemeler değil, kıymaymış aslında. Kıyma ise Moğol İmparatorluğu zamanında yazılan bir yemek kitabında "Türk yemeği" olarak geçiyor, bu nedenle dolmanın da bir Türk yemeği olduğu kabul ediliyor.
İlgili 45 soru bulundu
Dolma aslında bir Ermeni kelimesi ve Ermeni mutfağına ait bir yemektir.
Ermenice 'yaprak, pancar yaprağı' anlamına gelen pançar kelimesinden geldiği düşünülünüyor.
Yaprak Sarma (Türkiye) Geleneksel Türk mutfağının temellerinden biri olan sarma, etrafı yapraklarla veya yapraklı sebzelerle sıkıca çevrili bir dolgudan oluşur.
Yoğurt (< Yuğurt) Türkçe kökenlidir.
Ekmek kadayıfı veya kaymaklı saray ekmeği, Türk mutfağında yer alan, Afyonkarahisar kökenli bir tatlı. Yapılan hamurun arasına, fıstık veya ceviz konularak hazırlanır.
Cacık, yoğurt, su, salatalık ve sarımsak ile yapılan soğuk Türk mezesi olarak bilinse de içine birçok sebze katılarak yapılan çeşitleri vardır.
Yunanlar kokoreci geleneksel olarak her yıl paskalyada tüketirler. Herhangi bir zamanda da bulmak mümkündür. Çoğu Yunan tavernasında kokoreç bulunur. Gardouba (γαρδούμπα) veya gardoubakia (γαρδουμπάκια) Yunan kokorecinin tavada ya da fırında yapılan bir çeşididir.
Nahna Küftesi (Malatya Lahana Sarması)
Malatya'da köfte olarak adlandırılır. Bu köfte Malatya'da nahna küftesi adını alır.. Malatya Pöçüklü Lahana Sarması / Malatya Nahna Küftesi 27.07.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Ayran, yoğurdun içine su katılarak elde edilen bir tür içecek. Türk mutfağına ait olan en yaygın içeceklerdendir. Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan, İran, Lübnan, Bulgaristan ve diğer bazı Balkan ülkeleriyle Orta Doğu ve Orta Asya (Türki Cumhuriyetler) ülkelerinde yapılır.
Yunan kardeşlerimize "Bari adını baklaviedes falan yapsaydınız" şeklinde laf atmak üzereyken 1987 yılında Birleşmiş Milletler'in yaptırdığı araştırma sonucu baklavanın bir Suriye tatlısı olduğu aklımıza geldi. Suriye'yi bir kenara bırakarak, karşı yakanın yaptığı baklavalar; bizim ev baklavası dediğimiz türden.
Cacık TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Yoğurt, ayran içine hıyar veya marul doğranarak yapılan, çoğu kez sarımsaklı, iştah açıcı yiyecek.
Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi almaya hak kazanan Yeşilyurt'un ünlü yemeği kiraz yaprağı sarma köftesinin dünya lezzetleri arasına girmesine yönelik çalışmalar da yoğunlaştı.
Geleneksel Mutfak
Sarmalık yaprak özelliği olan, besin değeri yüksek ve maharet isteyen yöresel bir yemektir. Amasya'dan başka hiçbir yerde yapılmaz. Bir gün önceden ıslatılan baklalar soyulur. Yarma, kıyma, kuru soğan, salça, biber, tuz sıvı yağ ile hepsi karıştırılır.
Türk mutfağındaki çoğu geleneksel lezzetin uzun bir tarih yolculuğu bulunuyor. Etli asma yaprağı sarma da bunlardan biri. Etli asma yaprağı sarmanın tarih yolculuğu, Osmanlı Devleti dönemine kadar dayanıyor.
ermenicede köpek yavrusu veya enik anlamina geldigi için ismi degistirilen terminal.
Merhaba! Ողջույն! Voghjuyn! İyi günler! / Merhaba!
İslam Enstitüsü buraya ölü gömülmesini men ettirmiştir. Kitabesinden anlaşıldığı kadarıyla mezarlık 1884 yılında yapılmıştır. İkinci Ermeni Mezarlığının adı Surb Karabed'tir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri