“Yakın Alan İletişimi” anlamına gelen “Near Field Communication” kelimelerinin kısaltması olan NFC, NFC özellikli cihazların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan kısa mesafeli bir kablosuz bağlantı teknolojisidir.
NFC, bir NFC etiketi ile Android destekli bir cihaz arasında küçük veri yüklerini paylaşmanıza olanak tanır. NFC devrim niteliğinde yeni bir teknoloji değildir. Yıllardır var olan RFID (radyo frekansı ile tanımlama) teknolojisinin bir ilerlemesidir.
Cep telefonları ve diğer mobil cihazlar ile kablosuz mobil ödeme imkânı sağlar. Telefon ya da akıllı saati ödeme terminaline yakınlaştırarak ödemeyi hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. NFC özelliği bulunan iki cihazı bir araya getirerek fotoğraf, video ve müzik gibi veri paylaşımı yapmanız mümkündür.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur. Tam konumu için Hızlı Başlangıç Kılavuzuna başvurabilir veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Telefonun ayarlar bölümüne girilmelidir. Bağlantı tercihleri veya diğer bağlantılar seçeneğine girmek gerekir. Buradan telefonda bulunan NFC özelliği açılabilir.
Eğer cep telefonunuzda NFC özelliği varsa, bu özellik genellikle ayarlar menüsünde yer alır. Eğer iOS işletim sistemine sahip bir cep telefonunuz yani bir iPhone'unuz varsa, NFC özelliğini açmak için öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız gerekir. Ardından burada yer alan “Bağlı Cihazlar” sekmesine dokunmalısınız.
Ayarlar>Daha Fazla>NFC>NFC işlevini etkinleştir
Kullanmak istediğiniz aygıtın NFC işlevini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 3. NFC algılama alanının tarama aralığı içinde olup olmadığını kontrol edin. 4. Aygıtınızda koruyucu kılıf veya kapak varsa çıkarın ve NFC özelliğinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
NFC teknolojisi sayesinde ödeme yapmak istediğiniz noktada telefonunuzu pos cihazına yaklaştırarak fiziksel kredi kartı ya da banka kartına ihtiyaç duymadan ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. NFC teknolojisi mobil ödeme gerçekleştirmenin dışında telefonlar arasında telefon numarası paylaşabilme imkânı da sunar.
NFC Özelliği Her Cihazda Kullanılabilir mi? NFC özelliğini yeni cihazların neredeyse hepsi destekliyor fakat ne yazık ki daha eski cihazlar bu teknolojiyi desteklemiyor. Android ve Apple telefonlarda NFC özelliği mevcut ama her modellerinde değil.
Kullanacağınız cihazda NFC özelliği olup olmadığını bilmiyorsanız telefonun “Ayarlar” menüsünde NFC yazıp aratarak öğrenebilirsiniz.
“NFC Easy Connect” uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirip yükleyin. Google Play™ Mağazasında “NFC Easy Connect”i arayın. Uygulama bazı ülke/bölgelerde indirilemeyebilir. “NFC Easy Connect” uygulamasını, ekran talimatlarını uygulayarak akıllı telefona yükleyin.
NFC Nedir? “Yakın Alan İletişimi” anlamına gelen “Near Field Communication” kelimelerinin kısaltması olan NFC, NFC özellikli cihazların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan kısa mesafeli bir kablosuz bağlantı teknolojisidir.
NFC devamlı olarak açık kalırsa, ödeme bilgileri gibi önemli verilerin çalınma riski ortaya çıkabilir.
NFC'nin kapsadığı alanı çoğaltmayı sağlayacak cihazların yaratacağı elektromanyetik dalgaların etkisi, fiziki olarak da hissedilebileceğinden bir kişinin kendi bilgisi dışında NFC teknolojisi kullanılarak cep telefonunun üzerindeki bilgilerin çalınması çok zordur.
Metal koruyucu kılıflar NFC iletişimini engeller. Kılıfı çıkarıp tekrar denemeniz önerilir. Ödeme kartını değiştirmek isterseniz telefonunuzu yukarı kaldırıp tekrar ödeme yapmayı deneyin. POS makinesi (NFC özelliğini destekleyen) gibi cihazlarda ve metro turnikelerinde uyumluluk sorunları yaşanabilir.
Yakın Alan İletişimi (NFC), iki akıllı telefon arasında yakın mesafeden bilgi (dosyalar gibi) aktarmak için kullanılan yerleşik bir işlevdir. Bu özellik aynı zamanda hızlı temassız ödemeler ve uygulama paylaşımını mümkün kılar ve günümüzde iPhone 11 ve diğer serilerde olduğu gibi çoğu telefon tarafından desteklenir.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
Near Field Communication (NFC), Türkçede Yakın Alan İletişimi anlamına gelmektedir. Bu sistem, telefonunuzun yakınında bulunan bir başka cihazla temas etmeden iletişim kurmasını sağlar. Ayrıca, kablosuz bağlantı ile yapılan bu işlem temassız olarak gerçekleşir.
NFC'li SIM kart için operatörünüzden yeni bir SIM kart sipariş etmeniz gerekir. Akıllı telefonunuza aldığınız yeni SIM kartı taktıktan sonra NFC yönetim uygulamasını telefonunuza indirin ardından banka hesaplarınızı veya kredi kartınızı bağlayarak NFC özelliğini aktif edebilirsiniz.
Mümkün değildir. Telefonda NFC yongası olması gerekli.
Cihazı ekran kilidi açık bir şekilde POS cihazına yaklaştırmanız yeterlidir. Telefonunuzun özelliğine ve arka planda çalışan uygulama sayısına göre işlem süreleri uzayıp kısalabileceğinden dolayı POS ve telefon ekranı üzerinde işlemin başladığını görene kadar telefonunuzu POS cihazına yakın mesafede tutmaya devam edin.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri