Nemlendirici etkisi... korur ve rosacea kaynaklı kızarmayı iyileştirmeye yardımcıdır.
Cildin en alt tabakasına kadar inebilen niacinamide, deri altındaki kolajen dokuyu uyarıyor ve aktive ediyor. Cildi çabuk kızaran ya da roza benzeri cilt sorunları yaşayan hassas ciltler için de oldukça ideal. Cilt bariyerini korurken cilt yüzeyini de pürüzsüzleştiriyor, gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı oluyor.
Bu ilaçlar arasında azelaik asit, metronidazol ve ivermektin bulunur. Azelaik asit ve metronidazol kullanımında, genellikle iki ila altı hafta boyunca gözle görülür iyileşmeler görülmez.
Roza hastalığı tedavisi
Doktorun önerdiği azeleik asitli kremler de roza hastalığında işe yarayabiliyor. Bu dönemde kortizon içeren kremlerden uzak durmalı ve alkollu tonik, serum gibi cilt bakım ürünlerini cildinden uzaklaştırmalısın. Roza hastalığı tedavisi mutlaka doktor kontrolünde devam etmelidir.
Sonuç olarak niasinamid cilt bakımında önemli bir bileşen olarak öne çıkar. Cilt bariyerini güçlendirmesi, nemlendirici özelliği, leke azaltıcı etkisi, akne karşıtı özellikleri ve anti-aging etkileri sayesinde çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde ve önlenmesinde yardımcı olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Özellikle akneye meyilli ciltler gibi problemli cilt tipleri içinde iyi bir alternatiftir. Bu nedenle niasinamid içeren ürünleri gönül rahatlığıyla bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Cilt tonu eşitlemek için oldukça faydalı bir ürün; The Ordinary Niacinamide %10 + Zinc %1.
Cilt kusurlarını düzeltme ve cildi yatıştırma özelliği sayesinde niacinamide her yaş için uygun bir içeriktir. Hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri kullanabilir.
Kadınlarda daha sık görülebilmektedir. Nedenlerine baktığımızda karşımıza en çok B vitamini eksikliği çıkmaktadır, sindirim sistemi problemleri, mide asit salgısında azalma, çok alkol tüketmek, depresyon da etkilemektedir.
Antiaging nemlendiriciler(laktik, glikolik, salisilik asit ve retinol içerdikleri için) fazla tercih edilmemelidir.
Çay ağacı yağı, Rosacea (gül hastalığı) tedavisinde başarıyla kullanılan özellikle demodekslere oldukça etkili olan bir bitkisel tedavidir.
Parfümsüz ve alkolsüz cilt bakım ürünleri tercih etmelisin. Laktik asit gibi soyucu asitlerden uzak durmalısın.
Roza hastalığının kesin bir tedavisi olmamakla birlikte en etkili tedavi roza hastalığını tetikleyebilecek etkenlerden uzak durmaktır. Hastalığın gözlemlendiği bölgenin temiz kalmasını sağlamak, alkolden uzak durmak, cilt besleyici kremler kullanmak kabarcıkların ağrısını ve hassasiyetini azaltır.
En çok kullanılan metronidazol (krem, jel, losyon), azelaik asit (krem, jel) ve sodyum sülfasetamid, sülfasetamid+sülfürdür. Diğer ilaçlar ise tretinoin, benzoil peroksit, eritromisin, klindamisin, tetrasiklin, % 5 permetrin krem, takrolimus ve pimekrolimustur.
Ciltteki kızarıklık ve lekeleri azaltır: Niasinamid anti inflamatuar özelliği sayesinde ciltteki iltihap oluşumunu azaltabilir ve düzenli kullanımda ortadan kaldırabilir. Bu sayede ciltteki akne ve iltihaplı cilt durumlarından dolayı oluşan leke ve kızarıklıkları da azaltabilir.
Güzel haber; hassas, yağlı, karma ya da kuru cilde sahip olmanız fark etmez; niasinamid her cilt tipi tarafından rahatlıkla kullanılabilecek bir içerik. Özellikle akneye meyilli ciltler ürün seçiminde bazı endişeler yaşayabilir; ancak niasinamid, problemli ciltler için de iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.
Niacinamide Etkisini Ne Zaman Gösterir? Cilt lekelerini azaltma ve yeni leke oluşumuna karşı kullanılabilecek en iyi içerik olan Niacinamide, yapılan çalışmalarda birçok kişide günlük kullanımdan 12 hafta sonra sonuç göstermiştir.
Lavanta yağı, gül hastalığından dolayı oluşan kızarmayı ve iltihaplanmayı hafifleterek iyileştirecektir.
Haricen Uygulanan Tedavi:
Tahriş edici ürünlerden ve alkol içeren toniklerden uzak durulmalıdır. Metronidazol içeren krem ve jeller faydalıdır. Ayrıca diğer antibiyotikleri içeren içeren krem ve jellerde faydalı olabilir. Azeleik asit son zamanlarda akne rozase de faydalı bulunmuştur.
Bu konuda rozaseayı alevlendiren besinler; baharatlı yiyecekler, alkollü içecekler, sıcak ve kafeinli içeceklerdir. Bunlara ek bazı meyveler, marine edilmiş etler ve peynirler eklenebilir. Alkollü içeceklerden en fazla olumsuz etkiyi gösteren kırmızı şarapken, baharatlardan kırmızıbiber ve arnavut biberidir.
Gül hastalığı belirtileri aylarca ciltte sebat edebilir ve kendiliğinden gerileyebilir. Belirtiler aralıklı alevlenmelerle seyredebilir; her yaştan ve cinsiyetten kişiyi etkilemekle beraber sıklıkla orta yaşlı ve beyaz tenli kadınlarda görülür.
Gül hastalığının nedenleri
Mikrobik nedenler: Özellikle midede bulunan helikobakter pilori adlı bakteri ve yüzde bulunan demodeks parazitleri hastalığı tetikleyebilmektedir.
Tam bir cilt dostu olan aloe vera, gül hastalığının yaşattığı yan etkileri de azaltıyor. Özellikle kızarılıklığın geçmesine destek olan aloe veranın bu etkisinden faydalanmak için taze haldeki aloe vera yapraklarının iç kısmından çıkaracağınız jeli temiz cildinize uygulamanız yeterli.
Tek başına kullanılan Niacinamide çok yoğun bir etkiye sahip olduğu için ciltte tahrişe sebep olabiliyor. Alerjik reaksiyonlar gözlenebiliyor. Bu durumda kişinin hemen bir uzmana danışarak soruna uygun bir tedaviye başlaması gerekiyor.
Bunun için de göz çevresinde kullanımı bir sakınca teşkil etmez. Gün içerisinde bakım rutini içerisine dahil edilen serumun yıkanmasına gerek yoktur. Niacinamide ile kullanılmaması gerekenler arasında retinol ve C vitamini gelmektedir. C vitamini ile birlikte kullanıldığı takdirde Niacin'e dönüşür.
b3 vitaminin bir türevidir. ve nam-ı diğer leke açıcıdır. gerçekten lekeler üzerine oldukça etkilidir çünkü melanin sentaz enzimini inhibe eder. yani melanin üretimini azaltır. ayrıca melanin sentezini de dengelediği için lekelerin tekrarlamasını da engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri