=>Örneklerde de gösterdiğim gibi "Night" kelimesinin başına "At" gelmelidir.
*Her ne kadar night ile at edatını kullanıyor olsak da kullanacağımız edatı hemen arkasından gelen kelimeye göre seçeriz. Bu durumda edatın arkasından Saturday geldiği için edatı günlerden önce kullanılan on olarak belirleriz.
Günün üç vakti olan “morning” (sabah), “afternoon” (öğleden sonra) ve “evening” (akşam) olan kelimelerin geçtiği cümlelerde “in” edatı kullanılır. “In” edatı cümle içinde “morning”, “afternoon” ve “evening” kelimelerinden önce kullanılır. Örneğin: I brush my teeth in the mornings.
Amerikan İngilizcesinde günlerin kısa hali yazılırken sonlarına nokta koyulur. İngiliz İngilizcesinde günlerin kısa hali yazılırken sonlarına nokta koyulmaz. İngilizce günler yazılırken, önüne ”on” edatını (preposition) alır.
İlgili 32 soru bulundu
Haftanın günleri
“Monday / tuesday” gibi haftanın günlerinden zaman olarak bahsederken de “on” edatını kullanıyoruz. Örnek: I am going to swim on Thursday.
Bir şeyin nerede olduğunu gösterirler ve konuşmalara bağlam ve netlik kazandırmak için kullanılırlar. Yaygın yer edatları arasında: “in”, “on”, “near”, “under”, “between”, “next to”, “in front of”, “behind”, ve “over” sayılabilir.
=>Örneklerde de gösterdiğim gibi "Night" kelimesinin başına "At" gelmelidir.
Hafta kavramından bahsederken in edatından, haftanın günlerinden bahsederken ise on edatından faydalanılmaktadır. On Saturday, On Wednesday gibi.
"Weekend" sözcüğü İngilizce dilinde "Haftasonu" anlamına gelmektedir. "Weekend" ile ilgili cümle kurarken, bu sözcüğün önüne İngiliz İngilizcesi'nde "At" gelmelidir.
dün gece z. There was heavy snowfall in the area last night.
Sınırları olan şehirler ve ülkeler gibi bölgelerden önce in kullanılır.
Bu terimler günün saatini belirtmek için kullanılır, A.M. öğleden önceki zamanı belirtmek için, P.M ise öğleden sonraki zamanı belirtmek için kullanılır. A.M latince bir sözcük olan 'ante meridiem'in kısaltmasıdır. 'Before noon' yani öğleden önce anlamına gelir. P.M ise aynı 'post meridiem' kelimelerinin kısaltmasıdır.
at: belirli bir noktadan bahsederken kullanılır. Bu, şehir içerisindeki herhangi bir yer olabilir. Yani “in” daha geniş alanlardan bahsederken kullanılırken, “at” daha spesifik lokasyonlar için uygundur. Where are you? - I'm at work. (Neredesin?
Video da bahsettiğimiz edatlardan bazıları; on : üstünde under : altında above/over : üzerinde in : içinde behind : arkasındas in front of : önünde between : arasında out of : dışında next to : bitişiğinde around : etrafında.
Prepositionlardan sonra gelen fiillere de -ing eklenir. - She is interested in swimming.
İngilizcede aylar kullanılmadan önce başına bazı kelimeler getirilir. "İn" kelimesi aylardan önce kullanılır. On kelimesi ise günlerden önce kullanılır.
akşamleyin [ör.]
Much kelimesi, sayılamayan isimlerle kullanılan kelimelerden biridir. Many kelimesi de sayılabilen isimler için kullanılmaktadır. Arasındaki bulunan temel fark ise pek çok kişi tarafından karıştırılmaktadır. Many yapısı, daha önce de bahsettiğimiz gibi sayılabilir (countable) isimler ile kullanılan bir cümle yapısıdır.
Gece yarısının saat ifadesi, gece saat 12:00 a.m. ile sabah 3:00 a.m. arasında, herhangi bir zamandır.
Kornfilt'e göre önce ve sonra zaman zarfları -DAn eki ile birlikte kullanıldıklarında edattır. Edatlar genel olarak değiştirilemezler. Ancak edat olarak kullanılan, önce / evvel ve sonra kelimeleri, çok, biraz ve sınırlı sayıdaki zarf grupları tarafından değiştirilebilir (Kornfilt 1997: 102-104).
İngilizcede by kelimesi bir zaman sınırından bahsetmek için kullanılıyor. Bu zaman sınırı son teslim tarihi, çıkış saati ve son gün olabilir. Cümlede by kelimesi kullanılıyorsa, eylemin gelecekte belli bir noktada biteceği zamanı belirtir. Örneğin; I will be at the school by 8 pm.
Daha dar bir alan olan 'sokak ve bulvarlar' da 'on' edatını kullanacağız. Örneğin: on Istiklal Street. on the corner.
yakın(ında), yakına. (zaman bakımından) yakın. come/draw near: yaklaşmak.
in front of {edat}
önünde {ed.}
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri