Çiftlerin aklına takılan “nikah için kaç gün önceden başvurmak gerekir” sorusuna ise, evlenme başvurusu yapmak için en ideal zamanın ise 4 ay öncesi olduğunu söyleyebiliriz.
- Nikah tarihlerini ertelemek veya iptal etmek isteyenlerin en az bir hafta önceden bildirmesi gerekmektedir. - Müracaat belgeleri alındığı tarihten itibaren altı (6) ay süreyle geçerlidir.
NOT: Başvurular nikah tarihinden en az 2(iki) gün önce yapılmalıdır. Cuma günleri ise 09:00-12:00/13:00-16:00 saatleri arasında yapılmaktadır.
Alınacak sağlık raporu 6 (altı) ay geçerli olduğundan, İstenilen nikah tarihini de kapsayacak şekilde, nikah öncesi son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır. Evlenme Sağlık Raporunda “ (hemoglobin elektroforezi) TARAMASI YAPILMIŞTIR.” ifadesi yer almalıdır.
Müracaat edildikten sonra en erken (mümkünse) 1 gün sonraya gün verilmektedir. Müracaat tarihinde yasa gereği evlilik akdi yapılmamaktadır. EVLİLİK BAŞVURU EVRAKLARI, DÜZENLENDİĞİ TARİHTEN İTİBAREN 6 AY (180 GÜN) SÜRE İLE GEÇERLİ OLDUĞUNDAN, İSTENİLEN NİKÂH GÜNÜ BU TARİH ARALIĞINI GEÇMEYECEKTİR.
İlgili 41 soru bulundu
2023 Evlilik Cüzdanı Ücreti Nedir? 2023 yılı nikah cüzdanı ücreti ise 445 TL'dir.
HAFTA İÇİ MESAİ DIŞI RESMİ NİKAH ÜCRETİ 150,00 TL. 170,00 TL. HAFTA SONU RESMİ DAİRE NİKAH ÜCRETİ 250,00 TL. 270,00 TL.
Büyük güne 3 ay kaldıysa ve nikah başvurunuzu henüz tamamlamadıysanız daha fazla beklemeden o işi halletmeniz gerekiyor. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan çiftlerin düğünlerine 6 ay kala, nikah başvurularını yapmalarını öneriyoruz.
** Nikah tarih ve saati, başvuru sonrasında Nikah Memuru tarafından çiftlerin istediği tarih de göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. ** İzin belgesi almak isteyen kişiler; yukarıdaki evrakları tamamladığında resmi ikamet adresinin bağlı bulunduğu belediyenin evlendirme memurluğuna başvuru yapmalıdırlar.
Nikâh için sağlık raporu raporun alındığı sağlık merkezinin yoğunluğuna göre farklı süreçlerde alınabilir. Fakat bu süreç genel olarak 24 saat içerisinde alınabilir.
Evlenmeye karar veren kişiler bulundukları yer itibari ile (Köy Muhtarlıklarına veya Belediye Başkanlığı Evlendirme Memurluğuna) birlikte müracaat ederek evlilik işlemlerini başlatırlar.
Nikah Başvurusu Tek Kişi Yapabilir Mi? Nikah başvurusunun yapılması için çiftlerin birlikte müracaatta bulunması gerekir. Doğru olan da budur. Çiftlerden birinin tek başına nikah için müracaatta bulunması söz konusu değildir.
Nikah başvurusu yaptıktan sonra, mümkün olan en yakın güne nikah tarihi almak için ayrıca bir ödeme yapman gerekmiyor. Bu yüzden yıldırım nikahı için de ödenecek para diye herhangi bir araştırma yapmana gerek yoktur. Başvuruda bulunduğun belediyenin nikah başvurusu için belirlediği ücreti ödemeniz yeterlidir.
Hemen yanıtını verelim: Çiftler, online nikah başvurusu yapamaz. E-devlet üzerinden nikah için gün almak mümkün değildir. Bunun için bağlı bulunan belediyenin evlendirme dairelerine bizzat başvuru yapmak gerekiyor.
Sağlık raporunu almak için çiftlerin Aile Hekimlerine başvurmaları gerekmektedir. Sağlık raporunun geçerlilik süresi altı ayı (180 Gün) geçmemelidir.
Medeni Kanun, mutlak butlan sebeplerinin bulunması durumunda evliliğin iptali davası açılabilmesi için herhangi bir hak düşürücü süre öngörmemiştir. Evliliğin her aşamasında iptal davası açmak mümkündür.
Mazeret izni olarak kabul edilen evlilik (düğün) izni nikah yapılmadan önce kullanılamaz. Yani evlilik (düğün) izni nikahla birlikte başlamaktadır. Nikah için gün alınmış olması, evlilik (düğün) izni talep etmek için gerekli ve yeterli iken nikah için gün alınmasından önce evlilik izni kullanabilmek mümkün değildir.
Başvuru için eşlerden birinin ikamet ettiği ilçe müftülüğüne başvuru yapılabiliyor. ►Köyde yaşayanlar için ise evlilik başvurusu köy muhtarlığına yapılıyor.
Nikah için yetkili mercilere müracaat edildikten en fazla 24 saat sonra gün almak mümkündür. Her şey tamamlandıktan sonra 2-4 gün içinde nikah kıyılabilir. Ek olarak, "yıldırım nikahı" diye bir durum söz konusu değildir. Belgelerin toplanma süresi düşünüldüğünde, aynı gün içinde evlenmek imkansızdır.
Evlendirme Memurluğu tarafından ilk müracaat sırasında tahakkuk ettirilir ve Evlendirme Memurluğu veznesine yatırılır. Aile Cüzdanı Ücreti: 445,00 TLdir. Evrak tesliminde Evlendirme Memurluğu tarafından alınarak Defterdarlık Mal Müdürlüğüne teslim edilir.
Türkiye'nin her yerindeki resmi veya özel hastanelerden “Evlilik İçin Sağlık Raporu” alınabilir. Bu nedenle evleneceğiniz kişi yaşadığı şehirden fotoğraflı sağlık raporunu alabilir. Siz de kendi aile hekiminizden ya da yukarıda belirtilen diğer hastanelerden sağlık raporunu alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri