no ile nikah sorgulama ile hiçbir yere gitmeden internetten kolaylıkla nikah günü sorgulanabilir. Belediyelerin evlendirme dairelerinde uygun bir gün arayanların, e devlet nikah durumu sorgulama sistemine girmesi yeterlidir.
E-devlet nikah tarihi sorgulama sistemi sayesinde, belediyelerin evlendirme dairelerindeki uygun günler kontrol edilebilir. Gün almak içinse ayrı olarak müracaat edilmelidir. İstenen belgelerin tamamlanması durumunda, nikah tarihi için ikametin bulunduğu belediyenin evlendirme dairesine başvuru yapılması gerekir.
Nikah günü almak için öncelikle ikametinizin bulunduğu belediyeye gitmeniz gereklidir. Belediyeye evlenmek için başvurduğunuzu söylemeniz halinde sizden istenen evrakların listesi ve günler sunulacaktır. Bir çiftin evlenmesi için gerekli olan yasal işlemdir.
Müracaat evrakları alındığı tarihten itibaren 6 ay (180 gün) için geçerli olduğundan istenilen nikah günü bu tarih aralığını geçmeyecektir. Başvuruya gelemeyen adayın evlenme başvurusu için Noterden Vekalet vermesi gereklidir. Eksik evrak ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmez.
Evlenme yolunda olan çiftler, nikah işlemlerinin kaç gün süreceğini araştırıyor. Peki, Nikah işlemleri kaç gün sürer? İşte detaylar... Nikah işlemleri, resmi kurumlardan alınacak belgelerin temini ve bu belgelerin evlendirme dairesine teslim edilmesi süresiyle birlikte ortalama 2-4 gün sürmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
no ile nikah sorgulama ile hiçbir yere gitmeden internetten kolaylıkla nikah günü sorgulanabilir. Belediyelerin evlendirme dairelerinde uygun bir gün arayanların, e devlet nikah durumu sorgulama sistemine girmesi yeterlidir.
Nikah başvurusu yaptıktan sonra, mümkün olan en yakın güne nikah tarihi almak için ayrıca bir ödeme yapman gerekmiyor. Bu yüzden yıldırım nikahı için de ödenecek para diye herhangi bir araştırma yapmana gerek yoktur. Başvuruda bulunduğun belediyenin nikah başvurusu için belirlediği ücreti ödemeniz yeterlidir.
Evrakların tamamlanması, evliliğin ilk adımını oluşturur. Nikah tarihi almak isteyen çiftler, evrakların alındığı günden itibaren 6 ay içinde nikah tarihi alabilme hakkına sahiptir. Çünkü evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. Bu nedenle 6 ay içinde nikah tarihi almak şarttır ve evlenmek gerekir.
TCK 230. maddesinin ikinci fıkrasında belirtilmiş olduğu üzere; evli olmasına rağmen ikinci defa evlenmesi halinde suç işlemiş olacaktır. Evli olan kişi evlendiği kişinin ikinci nikahı olduğunu bilmesine rağmen evlenir ise kendisi de ceza alacaktır.
Evlendirme Yönetmeliği'nin 42. Maddesi gereği evlenmeye esas olan belgelerin geçerlilik süresi 6 aydır (180 gün). (Evrak düzenlenme tarihi ile nikâhın kıyılacağı tarih arası için geçerlidir.) Mevzuat gereği aynı gün içerisinde nikâh işlemi yapılamaz.
Evlendirme Daireleri: Nikah günü almak için eşlerden birinin ikametinin bulunduğu ya da nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyeye bağlı evlendirme dairesine başvuru yapılıyor.
Nikah başvurusunun yapılması için çiftlerin birlikte müracaatta bulunması gerekir. Doğru olan da budur. Çiftlerden birinin tek başına nikah için müracaatta bulunması söz konusu değildir. Bu tür başvurular belediyelerin nikah memurlukları tarafından kabul edilmez.
4857 sayılı İş Kanunu, evlilik izninin minimum 3 gün olduğunu belirtir. Ancak çalışan ile işveren arasında iş sözleşmesi imzalanmışsa bu durum değişiklik gösterebilir. Örneğin iş sözleşmesinde evlilik için 5 günlük izin belirlendiğini varsayalım. Bu durumda çalışan 5 günlük iznini nikahı takiben kullanabilir.
Almış olduğunuz nikah tarihini iptal ettirmek veya ertelemek isteyen vatandaşlarımız nikah günü aldığı belediyeye bunun için başvuruda bulunmalıdırlar. Genel itibariyle nikah tarihinden 1 hafta önce başvurunuzu iptal ettirebilir veya erteyebilirsiniz. Aksi durumda nikah ücreti sizden yine de talep edilir.
İlk evlilik belgesi Mezopotamya bölgesinde bulunmuş.
Bilinen en eski evlilik belgesi, Yahudilerden kalma milattan önce 5. yüzyıla ait Aramca yazılmış bir papirüstür. Mezopotamya aynı zamanda ilk aşk şiirinin bulunduğu yer. O yüzden hiç şaşırmadık.
Üye. Ne gerek var iptale parayı geri almak için mi ? Değilse gitmeyince Nikaha otomatik iptal olur.
Değerli kardeşimiz, Eşlerin üç ay veya daha fazla ayrı durmaları caizdir ve nikaha zarar vermez. Ancak altı aydan fazla ayrı durmamaları tavsiye edilmiştir.
14- Hanımını başka başka üç zamanda birer kere boşarsa, üç defa (Boş ol) veya (Boşadım) derse yahut bir defa (Üç kere boşadım) derse, geri dönüşü olmayacak şekilde nikâh bozulmuş olur.
Dolayısıyla bu sözle boşama meydana gelmez. Boşama, kişinin eşine söylediği “Boşsun”, “Boş ol”, “Boşadım” veya “Karım boştur” gibi boşama iradesini ortaya koyan “şimdiki veya geçmiş zamanlı” ifadelerle ya da mahkemenin kararıyla gerçekleşir (Merğinânî, el-Hidâye, 1/225-228; İbn Kudâme, el-Muğnî, 7/385-387, 397).
HAFTA İÇİ MESAİ DIŞI RESMİ NİKAH ÜCRETİ 150,00 TL. 170,00 TL. HAFTA SONU RESMİ DAİRE NİKAH ÜCRETİ 250,00 TL. 270,00 TL.
Büyük güne 3 ay kaldıysa ve nikah başvurunuzu henüz tamamlamadıysanız daha fazla beklemeden o işi halletmeniz gerekiyor. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan çiftlerin düğünlerine 6 ay kala, nikah başvurularını yapmalarını öneriyoruz.
Nikâh şahitleri nikahta sırasında, sözlü ve yazılı olarak olarak bahsi geçen evliliğe şahit olduklarını beyan ederler. Nikâhta resmi olarak en fazla iki şahit olabilir.
Yıldırım Nikahı Ücreti Nedir? Nikah başvurusu yaptığın tarihten sonraki mümkün olan en yakın güne nikah tarihi almak için ayrıca bir ödeme yapman da gerekmiyor. Bu yüzden yıldırım nikahı fiyatı kaç para diye araştırmana gerek yok.
Hayır. Başvuruya mutlaka birlikte gelmeniz gerekiyor. Ancak, evleneceğiniz kişinin gelemeyecek durumda ise, evlilik işlemlerini yapabilmeniz için noterden vekaletname düzenletebilir. Vekaletname, evlilik için alınan fotoğraflı sağlık raporu ve fotoğraflarını size gönderir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri