No bootable device hatası, bilgisayarı açma kapma düğmesine basıldığı zaman bilgisayarın yükleme işleminin başlamaması ve sonucunda da bilgisayar ekranında no bootable device hatası belirme durumudur.
Böyle bir hata ile karşılaşmanız durumunda öncelikle bilgisayara takılı olan USB ve DVD aygıtlarının çıkarılması gerekmektedir. Çünkü bu aygıtlar sebebi ile bilgisayar No bootable device hatası verebilir. Başka bir çözüm yöntemi ise bilgisayardaki BIOS üzerinden BOOT sıralamasının değiştirilmesidir.
Hata: Device boot not found hatası, genellikle Windows güncellemelerinin ardından yaşanan bir hatadır. Güncellenen bilgisayar açıldığında bu sorun ortaya çıkar. Hatanın temel sebebi, bilgisayara sonradan eklenen SDD'nin açılışta tanınmamasıdır.
Bir bilgisayarı açtığınızda ve ekranda "mevcut önyükleme aygıtı yok", makinenin bir işletim sistemi veya Windows kurulum CD'si gibi bir önyükleme diski içeren bir sabit sürücüyü bulamadığı anlamına gelir. Bir işletim sistemi yüklenene kadar bilgisayar başlamayacaktır.
İlgili 45 soru bulundu
BIOS tuşu F2, boot tuşu F12 olmalı yanlış hatırlamıyorsam.
Acer marka bilgisayarlar için BIOS menüsüne F2 veya delete tuşlarından biri aracılığı ile ulaşılabilir.
Bu hatanın oluşmasının en önemli nedeni bilgisayarın hard diski görememesinden kaynaklanmaktadır. Böyle bir sorun ile karşılaşılması durumunda bilgisayara bağlı bulunan USB veya USB ile bağlanan aygıtların çıkarılması ardından bilgisayarın tekrar açılması gerekir.
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
BIOS ayarları menüsüne girmek için ekran boşken F10 tuşuna basın. Bazı bilgisayarlarda BIOS ayarları menüsüne F2 veya F6 tuşuna basılarak erişilebilir. BIOS'u açtıktan sonra önyükleme ayarlarına gidin. Dizüstü bilgisayarlar: Storage (Depolama) > Boot Options (Önyükleme Seçenekleri) öğesini seçin.
2. Bir İşlev Tuşu veya Novo Düğmesi kullanarak Önyükleme Menüsünden Önyükleme aygıtını seçin. Önyüklenebilir bir USB diski ( USB Stick) takın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Windows'u başlatırken "Bootmgr eksik Yeniden başlat: Ctrl+Alt+Del" hatası Bu hata, önyükleme kesiminin bozuk veya eksik olduğunu gösterir.
Boot bölümünü sistem görmüyor. Büyük ihtimalle boot bölümünüzü bozuldu. Yeniden sistem yüklemesi yapmanız gerekebilir.
Bir işletim sistemi önyükleme başarısı için etkin olarak ayarlanması gerekir. Bu nedenle, yanlışlıkla etkin değil olarak ayarlanırsa, ” No Bootable Device Hatası” karşınıza çıkar. Bu yüzden lütfen aktif olarak geri ayarlayın.
Bilgisayar biliminde önyükleme (İngilizce: booting), bir donanım veya bir yazılım komutu ile elektrik verilen bilgisayarı başlatma işlemidir.
Bilgisayarın boot edilmesi, işletim sisteminin başlatılması için bilgisayarı hazırlamak anlamına gelmektedir. Daha kolay bir dille ifade etmek gerekirse boot etmek, bilgisayarın açma tuşuna basılması ile işletim sisteminin arayüzünün gelmesi arasındaki süreç olarak tanımlanmaktadır.
i. çizme, potin; ing. bot; ayak ve bacağı sıkıştıran çizme benzeri işkence aleti; ing. arabanın bagajı; koruyucu tabaka; A.B.D. acemi deniz eri; tekme; (argo) azletme, işten çıkartma. get the boot azlolunmak, colloq. kapı dışarı edilmek.
Başlat'a tıklayın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve ardından Not Defteri'ne tıklayın. Dosya menüsünde, Aç'a tıklayın. Konum kutusunda sistem bölümüne tıklayın, Dosya türü kutusunda Tüm Dosyalar'a tıklayın, Boot.ini dosyasını bulun ve tıklayın ve ardından Aç'a tıklayın.
Bu mod, basitçe size telefonunuzun temel dosyalarının belirli kısımlarını değiştirme olanağı verir. Android telefon üreticileri, bu modun açılmasını önlemek amacıyla güvenlik amaçlı bu dosyaları kilitler. Ancak üreticiniz önyükleyici (bootlader) kilidinin açılmasına izin verdiyse, fastboot işlemi yapabilirsiniz.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
Çalışması Basic Input Output System (temel giriş çıkış sistemi)ın kısaltması olarak okunan BIOS, işletim sistemiyle donanım arasındaki bütün bağımsız sürücü programlarını yönetir. Donanım üreticileri, sürücüleri her işletim sistemine özgü olarak verir.
BIOS orijinal ismi ile Basic Input Output System sistemdeki yazılımların açılması ve giriş çıkışların kontrole alınmasını sağlayan yazılıma verilen isimdir.
Bilgisayarların içinde bulunan, sistem ile donanım arasındaki bağlantıyı sağlayan ve bilgisayarların çalışabilmesinden sorumlu olan BIOS, isminden de anlaşılacağı üzere bilgisayar üzerindeki giriş çıkış aygıtlarını kontrol eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri