Türkiye'de VPN yasal mı sorusunun cevabı teknik olarak evet. Vpn'leri açıkça yasaklayan herhangi bir kanun hükmü bulunmuyor. Kanunsuz suç olması mümkün olmadığından, Türkiye'de VPN yasaklandı mı sorusunun cevabı da hayır.
NordVPN'i Dene-Risk Yok
NordVPN'nin neden Türkiye'de güvenilen bir VPN hizmeti olduğunu kendiniz görün. Tüm planlar 30 günlük para iadesi garantisiyle sunulur. Böylece bu hizmeti hiçbir risk olmadan deneyebilirsiniz.
Evet, VPN kullanmak neredeyse her yerde tamamen yasaldır.
Örneğin, Belarus ve Kuzey Kore gibi ülkeler VPN kullanımını tamamen yasaklarken Hindistan, Çin ve Rusya gibi bazı ülkeler de belirli kısıtlamalar getiriyor. VPN sırf kişinin gizliliğini koruyor diye yasal dışı eylemlere açılan bir gizli kapı değildir tabii ki.
İnternette kimliğinizi saklamaya, yasakları atlatmaya ve gizliliğinizi korumaya yarayan VPN'in yasal olup olmadığını merak ediyorsanız, bunun basit bir cevabı var: Evet, yasal.
Diğer bir deyişle,VPN (Virtual Private Network – Sanal Özel Ağ) ve DNS (Domain Name System) gibi alternatif erişim yollarını kullanan kullanıcılara herhangi bir yasal yaptırım getirmiyor.
İlgili 37 soru bulundu
Yani VPN kullanarak çevrimiçi gezindiğinizde VPN sunucusu, verilerinizin kaynağı olur. Bu da, internet servis sağlayıcınızın veya diğer üçüncü tarafların hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi veya hangi bilgileri girdiğinizi görmesini engeller.
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
VPN programları ya da siteleri kullanmak bunlarla erişim sağlamak, VPN programı sahibi olmak da suçlu yapmaz. VPN programları özel bir ağ bir ülkeden giriş yapmanızı sağlar bu durumu kötüye kullanmak kullanıcın nezihinde olan bir durumdur. Yasaklı site sahibi olmak birebir ceza sebebidir.
Bu nedenle bazı hizmetler bazı ülkelerde bulunur, bazı ülkelerde yoktur. VPN'leri yasaklayan 10 ülke: Çin, Rusya, Belarus, Güney Kore, Türkmenistan, Uganda, Irak, Türkiye, BAE, ve Umman.
Akıllı telefon VPN uygulamaları, internet aktivitelerinizi korumanın güvenli bir yoludur. Telefon kullanımınızda tonla kişisel bilgi gönderildiğinden hacker'lar bu verileri hedeflemeyi sever.
Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
Neden +18 sitelerine giremiyorum? +18 sitelerine erişiminizin kısıtlanmasının temel nedeni, yetişkin içerikli sitelerin toplumsal değerler, ahlaki standartlar ve gençlerin korunması amacıyla sıkı bir şekilde denetlenmesi ve erişimin sınırlandırılmasıdır.
Ne kullanıyor olursanız olun, bağlantınız sadece şifreli bir tünelden geçecektir. Faturaya ek yük olmaz.
1. VPN indir adresinden Windows uygulamasını indirin ve bilgisayarınıza yükleyin. 2. Programı açıp NordVPN kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın. 3. “Hızlı Bağlan” düğmesine tıklarsanız, coğrafi olarak size en yakın sunucuya bağlanırsınız.
NordVPN piyasadaki en iyi VPN'lerden biridir. Güvenlik, hız ve üzerinde çalışabileceğiniz birçok ekstra özelliği bir araya getirir. Ama sadece bizim sözümüze güvenmeyin. Herhangi bir NordVPN değerlendirmesine göz atın ve sektörün önde gelen VPN'i olarak kabul edilmesinin nedenini öğrenin.
ExpressVPN ve HideMyAss'de Türkiye sunucuları var.
Yasaklı sitelere giriş için Opera, Mozilla veya Chrome gibi tarayıcılarla uyumlu çalışan eklentiler ile kısa sürede yasaklanan sitelere girebilirsiniz. Dot, VPN, Hotspot ve ZenMate bu eklentilerden birkaçıdır. Mobil ve masaüstü versiyonları bulunan bu eklentiler, telefonunuzu ya da bilgisayarınızı yavaşlatabilir.
Güvenli olmayan bir siteyi ziyaret ettiğinizde, Chrome güvenli olmayan içeriği sayfadan kaldırmaya çalışır.
Hayır, bu şekilde ekstra ücret yansımaz.
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
VPN, maksimum gizlilik ve güvenlik için IP adresinizi gizler ve çevrimiçi etkinliğinizi şifreler. Bunu, İSS'nize ait olanlar yerine sizi şifreli ve özel bir VPN sunucusuna bağlayarak yapar.
bağlantı hızın yavaşlayabilir. sürekli (az da olsa) cpu tükettiği için batarya ömrüne olumsuz etkisi olur. memory'de yer kaplar. bankacılık, e-devlet, okul-öğrenci işleri, şirket maili gibi işlemleri yapıyorsan, bilgilerin fazladan birkaç sunucu daha dolaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri