Asgari kadro sayısı dışındaki norm kadrolar, ilgili birim ve üniversite yönetim kurulunun görüşü alınarak rektör tarafından kullanılabilecek. Öğretim elemanı asgari kadro sayısını aşan bütün atamalarda asgari kadrolar da dahil kadroların en fazla 3/4'ü aynı unvan için kullanılabilecek.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarının görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için unvan grubu ve sayı itibarıyla bulunması gereken azami personel sayısıdır.
Norm kadro bir işletme, bir kuruluş ya da bir birimin saptanan amacına ulaşabilmesi için, kullandığı teknoloji de göz önünde tutularak amacı doğrultusunda yapması gerekli işlerin iş yüküne göre orada istihdam edilmesi gerekli personel sayısının nitelikleri itibariyle saptanmasıdır.
Norm kadro hesabı yapılırken ders saat sayısı kaç olarak hesaplanır. MEB'in ilgili yönetmeliğine göre a)6-31 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1, öğretmen norm kadrosu verilir. Yani aslında norm kadronun mantığı öğretmen başına düşen ders sayısının 21 olmasıdır.
Asgari kadro sayısı: Yükseköğretim kurumlarında bir programda eğitim-öğretime başlamak ve devam edebilmek için Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen asgari öğretim elemanı sayısını ifade eder.
İlgili 22 soru bulundu
Mümkün olmasına mümkün ama bunun da bazı şartları var: - 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, - 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl, - 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl, hizmetiniz olmalı.
Devlet Memurları Kanunu'na göre memurlar hak edilmiş derece/kademelerinin üç derece yukarısı ve üç derece aşağı kadrolarına atanabilmekteler. Yani maaş aldığınız dereceniz 6/1 olmuş ise, Kurumunuz sizi üçüncü derece kadroya atayıp yeşil pasaport almanızı sağlayabilir.
a) 6-31 saate kadar 1, b) 31-42 saate kadar 2, c) 42'den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir.
Öğretmenler; http://kontenjan.meb.gov.tr/ linkine girerek karşılarına gelen ekranda MEBBİS kullanıcı adı ve Şifrelerini girdiklerinde sisteme girmiş olacaklar. Sisteme girildikten sonra Kurum Bilgileri tıklanırsa norm bilgileri görülebiliyor.
Norm fazlası başvurusu yapan öğretmen ve yöneticiler sonuçları mebbis.meb.gov.tr adresine giderek kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak öğrenebilecekler.
norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.
Norm kadronun amacı gereksiz istihdamın önlenmesi ve buna bağlıolarak emek verimliliğinin arttırılmasıdır. görev ve hizmetlere ait iş yükünün belirli tekniklerle belirlenmesi, iş yükü ile orantılı olarak o kurumda istihdam edilmesi gereken personel sayısının ve niteliklerinin belirlenmesidir.
Madde 18. b) Öğretmen norm kadrosu: Bulundukları okul ve kurumlarda hizmet puanı az olanlar fazla konumdaki öğretmen olarak belirlenerek bu okul ve kurumlarda norm kadro fazlası olarak bırakılırlar.
Anılan düzenlemenin 5'nci maddesinin 4'üncü fıkrasında yer alan; "Öğretim elemanı asgari kadro sayısını aşan bütün atamalarda asgari kadrolar da dahil olmak üzere kadroların en fazla 2/3'ü aynı unvan için kullanılabilir. Bu hesaplamada çıkan sayı küsuratlı ise aşağıya doğru yuvarlama yapılır.
İl hakemlerimizin sahip oldukları ulusal hakem normlarını izleyebilmek, olası hataları önlemek, eksiklikleri bir an önce giderebilmek amacıyla ULUSAL HAKEM NORM TABLOSU yayınlanmıştır. Bu tabloda il hakemlerinin kaç norma sahip olduğu ve normun kaynağı belirtilmiştir.
Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.
Bunun üzerine 22.02.2007 tarihli Resmi Gazete'de “Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik” yayınlanmıştır.
Bu maddeye göre, devlet üniversitelerinin öğretim elemanı istihdamındaki norm kadro oranı 2/3'ten 3/4'e çıkarıldı.
Norm Kadro, kamu kurum ve kuruluşlarının, görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için, olması gereken (ne daha görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için, olması gereken (ne daha az, ne de daha fazla) personel kadrosunun nitelik ve sayısal yönüyle belirlenmesidir.
21 ders saati olarak dersler bölünüyorsa ve artık olarak kalan ders saati sayısı 15 dersin üzerindeyse o artık ders saatleri de bir norm kadro olarak kabul edilir. Yani okulunuzda ilgili branştan 78 ders saati varsa 21 saatten hesaplama yapılırsa 63 saat ders 3 norm kadroya tekabül eder.
Bir grubun belli bir bağlamda nasıl davranması gerektiğini anlatan inançtır. Ruh bilimciler ise norm kelimesine daha genel bir tabir ile hitap eder. Yerleşmiş olan ilke ya da yasa durumu, kural olarak benimsenmiş düzgü.
Norm dışı kadro: Bu Yönetmelik çerçevesinde belirlenen norm kadro sayısı dışında kalan ve ilgili yükseköğretim kurumunun ihtiyacı olduğunu gerekçeli olarak belirttiği öğretim elemanı kadrosunu ifade eder.
Taşeron kadroda düzenleme (4A, 4B, 4C kadro nedir?)
SGK kapsamında olanlara 4 A'lı denmektedir. B) grubu olarak adlandırılan kadrolar ise, kamu personel seçme sınavının ardından ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka her hangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır.
Liseyi bitirenlerin giriş derecesi 13, giriş kademesi 3, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir. Lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 12, giriş kademesi 2, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir.
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri