Yüze Ağda Zararlı Mıdır? Alerjik bir cilde sahip değilseniz ve kullanılan ağdaya karşı bir alerjiniz bulunmuyorsa yüzünüze ağda yapabilirsiniz. Dudak üzerine, yanak bölgesine, kaş bölgesine ya da çene kenarlarına ağda yapılabilir.
Eğer yüz bölgenizdeki tüylerden rahatsız oluyor ve almak istiyorsanız, ağda uygulamasını denemek isteyebilirsiniz. Vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi, yüz de de ağda kullanımı tüyleri inceltir ve tüy alma sıklığınız zaman içinde azalır.
Ağda tüylerle beraber derinin bir kısmını da alır. Bu da gözeneklerinizi dışarıdan girecek maddelere açık hale getirir. Cımbızda da benzer bir durum olabilir, kıl kökleri bir anda toz ve bakterilere karşı savunmasız kalır. Eğer bu aşamada yabancı maddeler gözeneklere dolarsa sivilce oluşabilir.
Konserve Ağda
Konserve ağdalar kol, koltuk altı, bacak, bikini ve yüz bölgelerinde kullanılabilir. Kalıp ağdalardan farklı olarak, bu ağdayı vücudunuzdan ayırmak için bir ağda kağıdı ya da uygun bir beze ihtiyacınız olacak.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
İlgili 22 soru bulundu
Uygulamalar arasında seçim yaparken herkes kendi cilt yapısına göre hareket edebilir. Yüz tüylerini alabilme yöntemleri arasında cımbız, lazer epilasyon, dermaplaning, ağda ve iple yüz tüyü alma gibi seçenekler öne çıkar.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
Dudak üstü tüylerinizden kurtulmanın en uzun süreli ve pratik yollarından biri, ağda yöntemini tercih etmektir. Ağda tüyleri kökünden aldığı için, günlerce pürüzsüz bir görünüm yakalayabilir, acı hissini en az seviyeye indirebilirsiniz.
Ağda kullanımı yaparken hangi yöne doğru sürüleceği ve hangi yöne doğru çekileceği mutlaka bilinmelidir. Doğru ağda kullanımı uygulandığında cilt sarkması problemiyle karşılaşmak pek mümkün değildir. Vücudun hangi bölgesine ağda yapılacaksa, o bölgeye uygun biçimde dikkatli olmak çok önemlidir.
Temizlenmemiş cilde ağda yapmak, kızarıklık ve sivilcelerin oluşumuna davetiye çıkarabilir. Aynı zamanda ağdadan önce cilde hafifçe uygulanabilecek bir pudralama işlemi ağdadan oluşabilecek tahriş etkisini en aza indirger.
Yüz tüylerinizden uzun süre kurtulmanın en etkili yollarından biri ağdayla almak/aldırmak. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak/aldırmak size 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlar. Ağda bantlarıyla kaş, bıyık, boyun, yanak ve kulak önü tüylerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.
Yanak, çene, kaş ve dudak çevresinde bulunan kılların alınması için farklı araçlar kullanılabilir. Ağda bantları, epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, yakma, ağartma ya da elektroliz bu yöntemler olarak listelenebilir. Yüze ağda yaparken alerjinizin olup olmadığını bilmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır.
Tüylerin kalıcı olarak çıkmamasını ağdayla sağlamak mümkün değildir. Ağda sadece deri altında bulunan tüylerin tamamen çekilmesine yardımcı olmaktadır. Deri altında biriken tüylerin son bulmasını ve bölgedeki tüm kiri almasını sağlaması tüylerin azalmasına yardımcı olmaktadır.
Şurada Paylaş! Şurada Paylaş! İnanmayacaksınız ama kasık bölgesi, alt bölgeden daha fazla acıtır.
İple Bıyık Almak Mı Yoksa Ağda İle Bıyık Almak Mı? Ağda ile bıyık alma tüy köklerinden aldığı için uzun süre pürüzsüzlük hissi vermektedir. İple alınmaya göre daha acısız bir yöntemdir. Ağda ile bıyık alınırken uzmanlık ve el alışkanlığı gerektirmez.
İple almak biraz uzmanlık gerektirse de kendi kendine yapılabilir. Yine tüyleri kökünden alacağı için uzun süre etkili olur ancak ağda gibi bu da acılı bir yöntemdir. Eğer amacınız dudak üstü tüylerden kurtulmaksa kalıcı etkileri olan IPL ve lazer gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.
Yüz ağdası kullanıldığında bıyık bölgesinde koyu lekeler oluşabilir. Bu estetik açıdan cilt kusuru olarak nitelendirilen pek çok durum bıyık bölgesinin tedavi edilmesini gerektirir.
Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır. Aynı zamanda ağdadan sonra kılların daha ince çıkması olasıdır bu da bir dahaki ağda zamanı gelene kadar kılların daha az fark edilir olmasına yardımcı olur.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Esasen yüz bölgesindeki tüyleri almak hiç doğru değildir. Ama bazı durumlarda kişilerin öz güvenini yitirecek derecede çıkan tüyleri almak gerekir. Elbette bunun için tüy alma yöntemlerinin daha iyi bir şekilde tercih edilmelidir. Her tüy alma yöntemi, hem cilde zarar verirken hem de cildin tahriş olmasına neden olur.
Ağdaya başlamadan önce bir makas yardımıyla tüyleri kısaltmak iyi bir fikir olabilir. İkinci adım cilt temizliğidir. Uygulama yapacağınız bölgeyi sabun ile temizlemeli ve kurulamalısınız. Ufak su damlaları, kir ve yağ tortuları ağdanın tüylere yapışmasına engel olacaktır.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Daha hızlı tüy alma yöntemleri varken neden ameliyat eldiveni ile tüy alayım diye bir soru kafanızda belirebilir. Eldivenle tüy aldığınızda tüyler kıl kökleri ile beraber elinize gelecektir. Bu da zamanla kıl köklerinizin zayıflamasına ve tüylerinizin azalmasına sebebiyet verecektir.
Ağda uygulaması, yüzdeki tüyleri azaltmaya yardımcı olan bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri