Normal deri rengi fildişi renginden, koyu kahverengi, kırmızımsı pembe ya da açık pembeye kadar değişik tonlarda olabilir.
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Öncelikle bilinmesi gereken buğday ten renginin beyaza yakın olmasıyla beraber hafif kavruk görünmesidir. Yani buğday renk aslında beyaz ve esmer ten rengi arasında kalmaktadır. Bu sebepten dolayı da buğday ten renginde sarı renk pigmentleri daha etkindir. Hafif kavrukluğu veren bu sarı renk tonlarıdır.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolü. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonu demektir.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.
İlgili 28 soru bulundu
Yanak bölgesine peçete testi yaptığınızda peçete kuru, burun çevresi ve alın bölgesinde ise yağlı bir görünümdeyse karma cilt tipi, Peçete tüm yüz bölgesine uygulandığında oldukça yağlı ve nemli bir görünüme sahipse bu durum yağlı cilt tipi göstergesidir.
Kumral ten rengine sahip olmak aslında buğday tonlarında bir ten rengine sahip olmak demektir. Beyaz ten ile esmer ten rengi arasında olan kişilere kumral denir.
Bu yöntemlerden biri, damar renginize bakmaktır. Bileğinizin iç kısmında yer alan damarları gün ışığında daha net bir şekilde görebilirsiniz. Damarlarınız mavi ise soğuk, yeşil ise sıcak cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Hem yeşil hem mavi görünüyorsa cilt alt tonunuz nötrdür.
Cilt alt tonu; sıcak, soğuk ve nötr cilt alt tonu olmak üzere 3'e ayrılır. Nötr cilt alt tonu en az rastlanan türüdür, bu sebeple cilt alt tonu genellikle sıcak veya soğuk olarak tanımlanır. Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir.
Deri rengi açısından ise açık deri rengi koyu, mavi-yeşil renge göre daha çekçi gelmektedir. Kırmızı renk pozitif ancak çekicilikte değil. Bazı görüşlere göre ise kırmızı yüz kişilere canlı, kanlı ve çekici gelmekte.
Beyaz, genellikle Avrupa asıllı kişileri belirtmek için kullanılan, ten rengi veya ırk ile ilişkili bir sınıflandırma.
Bebeğinizin gerçek ten rengi, bir sene içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Bebeklerin yüzde 30 ila 40'ı, yüzlerinde milia ya da moğol lekeleri adı verilen ve küçük sivilceleri andıran beyaz ya da sarı yumrularla doğar. Bunlar genellikle özel bir tedavş gerektirmeden üç ila dört hafta içinde kaybolurlar.
Kırışıklıklar, sarkmalar yaşlanmayla birlikte en çok şikayet edilen unsurlar arasında yer almaktadır. Bununla birlikte yaşın ilerlemesiyle ciltte renk değişiklikleri de meydana gelebilmektedir. Cilt rengi; kırmızı, mavi, sarı ve kahverengi renklerinin bileşimi biçiminde görünebilmektedir.
Cilt alt tonu, cildin altındaki renkleri ifade eden bir olgudur. Ten renginden bağımsız olan cilt alt tonu, hangi renk tonunun sizin için uygun olduğunu gösterir. Dolayısıyla kişiler, aynı ten rengine sahip olsalar bile cilt alt tonları farklı olabilir. Cilt alt tonu; sıcak, soğuk ve nötr olmak üzere 3'e ayrılır.
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir. Lazer ışınları 3-4 mm'lik bir alana etki etmektedir.
Vücudun herhangi bir yerinde renk değişikliği olması, ya da diğer bir adıyla ala, tıptaki adıyla vitiligo cilde rengini veren melanosit hücrelerinin farklı sebeplerden ötürü hasar görmesi ve pigment üretimini durdurması sonucu ortaya çıkan bir deri hastalığıdır.
Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir. Bu kişilere makyajda mavi, lacivert, kobalt mavi, mor, mürdüm, bordo, lila, yeşil, gri, gümüş ve pembenin tüm tonları yakışır. Fondöten: Genel olarak soğuk alt tona sahip kişiler alt tonunda pembe tona sahip fondötenler tercih etmelidirler.
Düzenli güneş kremi kullanımına özen gösterilmelidir. Ciltte melanin artışına neden olan güneş ışınları, cilt tonu eşitsizliklerinin en büyük nedenleri arasında yer almaktadır. Yüksek koruma sunan güneş kremlerini tercih ederek renk eşitsizliğinin önüne geçebilirsiniz.
Kumral saç rengi, ışık yansımaları fazla olan, en doğal ve çekici koyu sarı tonlardan biridir. Açık kahverengi ile koyu sarı arasında kalan tonlara kumral adı verilir. Boyanın isminde yer alan küllü ibaresi ise saç renginin ne kadar açık ya da koyu olduğunu göstermez, yalnızca rengin tonunu ifade eder.
Kahverengi saç (bazen kestane renkli saç da denir), siyah saçtan sonra en yaygın 2. saç rengi türüdür. Açık kahverengiden neredeyse siyaha kadar değişir. Kumral saç da kahverengi saçın alt türüdür.
Ama kızıl, bakır, küllü kumral, kahverengi ve hatta mavi siyah saç renk tonları da buğday tenli kişiler tarafından tercih edilebilir. Buğday ten rengine sahip kişiler sarı alt alt tipinde oldukları için daha çok kahve tonlarında ve sarı tonlarında saç renklerini tercih etmelilerdir.
Evde cilt tipi belirlemek için parmak uçlarınızı yüzünüzde hafifçe gezdirin. Eğer T bölgesinde parmaklarınız yağlanıyor ancak diğer bölgelerde herhangi bir yağ hissetmiyorsanız cildiniz karma demektir. Hiçbir şekilde yağ hissetmiyorsanız kuru, cildin her bölgesinde parmaklarınız yağlanıyorsa cildiniz yağlı demektir.
"Normal", iyi dengelenmiş cilde atıfta bulunmak için yaygın olarak kullanılan terimdir. Bilimsel terim ödermiktir. Bu, T bölgesinin (alın, çene ve burun) biraz yağlı olabileceği anlamına gelir, ancak genel sebum ve nem dengelidir, bu nedenle cilt ne çok yağlı ne de çok kuru olur. Başka bir deyişle, "normal".
Karma cilt tipinde T bölgesi olarak da adlandırılan alnı, burnu ve çeneyi kapsayan bölge; yağlı cilt özelliği gösterir. U bölgesi olarak da adlandırılan yanakları, göz çevresini ve çene altını kapsayan bölge ise normalden kuruya dönük bir eğilime sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri