Yıkamaya Başlamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Aracınızı yıkarken sabun olarak bulaşık deterjanı kullanmaktan sakının, Aracınızı ılık su ile yıkayın, normal şartlarda bu Sıçak suyu normal ev koşullarında sağlamak kolay olmayıp ama en azından çok soğuk suyla da araba yıkamamaya dikkat etmeliyiz.
Ancak araç içi temizliğinde su kullanılmadan temizlik yapılmalıdır. Araba içi temizliğinde özellikle arap sabunu ve deterjan kullanımından uzak durulmalıdır.
Bir kova dolusu sabunlu su ile araba yıkamak, arabanız bulaşık olmadığından doğru değil. Araba temizliğinde kullanılan yanlış deterjanlar –özellikle bulaşık deterjanları– sert kimyasallar içerir ve kaporta boyaları için son derece zararlıdır.
Araç yıkama kovanıza yarım çay bardağı saç şampuanı, yarım çay bardağı saç kremi ekleyin. İyi karıştırarak arabanıza yumuşak uçlu bir fırça veya sünger yardımıyla sürün. Daha sonra durulayın. Bu yöntem sayesinde aracınız hem parlayacak hem de hasar görmeden temizlenecektir.
Bulaşık Deterjanıyla Araba Yıkanırmı ??
Arabanızı yıkamak için asla bulaşık deterjanı kullanmayın. Aracı Yıkadığınızda temiz görünebilir, ancak sorun şu ki, bulaşık deterjanı aracı korumak için tasarlanmış cila veya wax Uygulmalarını Zamanla Aşındırcaktır.
İlgili 15 soru bulundu
fume Kayıtlı Üye
Bu tip deterjanlar temizlik işini çok iyi yaparlar ancak "aşındırıcı sabun" olarak kabul edilirler. Araba boyası içeren bir zeminde aşındırıcı bir sabun kullandığınızda oksidasyon sürecini hızlandırmış olursunuz. Bu da zamanla aracın boyasına donuk/mat bir görünüm verip parlaklığını yok edecektir.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
pH derecesine dikkat etmek oto şampuan alırken oldukça önemli bir nokta. Ellerinizi ve de arabanızı tahriş edecek derecelerden kaçınarak nötr pH derecesinde bulunan oto şampuanları tercih etmelisiniz. Şampuanlarınızı araba yıkama süngeri ve araba yıkama fırçaları ile birlikte kullanabilirsiniz.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
1- Arabanızı yıkarken saç bakım kremi kullanın. Kremin içindeki madde, arabanızda cila etkisi gösterecek ve parlamasını sağlayacaktır.
Miss Arap Sabunu zeytinyağı özlerinden oluşan içerikleri sayesinde derinlemesine ve pratik temizlik yapmamızı sağlar. Bu nedenle araç içerisindeki plastik ve deri yüzeyleri arap sabunu ile temizlediğimizde renk ve dokularına zarar vermez.
Aracı arap sabunu ya da araç şampuanı diye adlandırılan kimyasallarla yıkamak boyayı zamanla matlaştırır. Mümkünse sadece sünger ve akan su ile deterjansız yıkamak yeterli. Bu arada boyanın daha uzun ömürlü ve parlak kalmasını istiyorsak sık yıkamaktan kaçınmak lazım, ayda bir yıkamak yeterli.
Sıcak su ve yumuşatıcı karışımını araç koltuklarına da rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu yöntemle aracınızda gün içinde biriken kokulardan ve kirden kolayca arındırabilirsiniz.
Dışarıda aracımızı yıkatırken ne kullandığını bilmediğimiz otomatlar, İnternet üzerinden satılan lisanssız, kalite belgeleri olmayan ürünler, tiner, fren hidroliği, çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanımı veya aracınızla teması durumunda aracınızın verniğine farklı ölçülerde zararlar verecektir.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir. Ayrıca Asperox Sarı Güç ile artık araba koltuğunuzda oluşabilecek lekelerden korkmadan seyahatin tadını çıkarabilirsiniz.
Bulaşık deterjanı araba jantlarını ve camlarını temizlemek için idealdir. Bulaşık deterjanı, yollardan dolayı oluşan kir tabakasını, kalıntıları ve tuz lekelerini temizleyerek arabanızın daha iyi görünmesini sağlar.
Bu nedenle, biraz oto şampuanı kullanın ve yumuşak bir oto temizleme eldiveni yardımıyla sabunlu su ile ovalayın. Sabunu, bir kova dolusu su ile temizlemek yerine yüksek basınçlı bir yıkama makinesi kullanın çünkü bu, yapışan inatçı kirleri çıkarmanızı sağlayacaktır.
Lakin bilinmelidir ki ; saç şampuanı hijyen gruplarından bir temizleyici madde olmakla birlikte otomobillerde kullanılmasının kirleri ayrıştırıcı bir etkisi olmayacaktır. Bunun yerine araç hijyeni için üretilen özel oto şampuanı kullanmanız faydalı olacaktır.
Öncelikle birinci unsur yıkama sıklığı aracınızı iki haftada bir yıkamanız oldukça yeterli bir süre olacaktır. Sık yıkamak ya da yıkamamak kesinlikle olumsuz sonuçlara yol açacaktır. Araba nasıl yıkanır veya iç temizlikte araba koltukları nasıl yıkanır hakkında birkaç bilgi paylaşalım.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
siyah araba temizliği???
Önce ıslatın, sonra cilalı şampuanı süngerle üstten başlayarak her yere sürün en son lastiklere sürün, sonra suyla yine üstten başlayarak durulayın. Sonra mikrofiber bez ya da güderi beziyle kurulayın. Artı olarak camları ve aynaları camsil artı gazete ile silin.
Fırçasız Oto Yıkama
15 yıl öncesine kadar fırça veya sünger ile mekanik kuvvet uygulayarak (beden gücü kullanılarak) yaptığımız araç yıkanması.Bu soruların cevabını vermeden önce bu sektördeki pazarın büyüklüğünden söz etmemiz de fayda vardır. Türkiye de sisteme kayıtlı yaklaşık 20.500.000 taşıt var.
Oto yıkama hizmeti yönetmeliğe göre saat 20.00'ye kadar verilebiliyor. Yaz aylarında opsiyon tanınıp, bu saat 21.00'e çıkarılabiliyor.
Aracın yıkanırken çalışır durumda olması gerektiğinin altını çizen Çalışkan, “Çalışır durumdaki aracın motor aksamına su geçirme riski daha az oluyor. Soğuk havalarda, araçların sıcak suyla yıkanması daha iyi.” Şeklinde konuştu.
Araba yıkarken yüksek basınçlı su zararları herkes tarafından bilinen bir konu değil. Ancak temizlikte kullanılan yüksek basınçlı su, aracın duyarlı bölgelerine zarar verebiliyor. Özellikle bu tür bir uygulama yapılacaksa kapı menteşeleri, cam yolları ve elektrik bileşenleri gibi alanlardan uzak durmak gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri